פורום הקבוצה הוירטואלית
האם אתה רוצה להגיב להודעה זו? אנא הירשם לפורום בכמה לחיצות או התחבר כדי להמשיך.
פורום הקבוצה הוירטואלית

חברים מכל הכלי הוירטואלי מוזמנים להתחבר יחד לשם גילוי תכונת ההשפעה בעולם.
 
אינדקסאינדקס  Latest imagesLatest images  חיפושחיפוש  הרשםהרשם  התחבר  

 

 סיכום משיעור בוקר 18.04.2016 חלק א' ( מהו, כי אני הכבדתי את לבו, בעבודה) 30 דקות

Go down 
2 posters
מחברהודעה
לאון-נחום




מספר הודעות : 470
Join date : 30.10.14

סיכום משיעור בוקר   18.04.2016 חלק א' (  מהו, כי אני הכבדתי את לבו, בעבודה) 30 דקות  Empty
הודעהנושא: סיכום משיעור בוקר 18.04.2016 חלק א' ( מהו, כי אני הכבדתי את לבו, בעבודה) 30 דקות    סיכום משיעור בוקר   18.04.2016 חלק א' (  מהו, כי אני הכבדתי את לבו, בעבודה) 30 דקות  EmptyMon Apr 18, 2016 5:47 am


"...על הכתוב, "כי אני הכבדתי את לבו", יש לשאול, מדוע לא כתוב שה' הכביד את לב פרעה תיכף בהתחלה, אלא שאנו רואים, רק לאחר שפרעה הודה, ואמר, ה' הוא הצדיק ואני ועמי הרשעים, אז אומר הכתוב, "כי אני הכבדתי את לבו", וכמו כן כל המפרשים שואלים, מדוע לקח ה' את הבחירה מיד פרעה.
ידוע כי סדר העבודה הוא, שמתחילים בעבודה בכדי לקבל שכר, והגוף בשיעור שהוא שומע שיקבל שכר, ואם לא הוא יקבל יסורים, זה מדריך האדם לעבוד בעבודה דקיום תו"מ, כלומר בשיעור שהוא מאמין בשכר ועונש, בשיעור זה הוא מקבל חומרי דלק, שיהיה בידו לקיים תו"מ בכל פרטיה ודקדוקיה, ובאופן זה האדם רואה שהוא מתקדם בכל יום ויום, לכן הוא נהנה מעבודתו, היות שהוא רואה התקדמות בעבודה, וזהו לפי הכלל, שאין האדם יכול לעבוד איזה עבודה שהיא, אם אין האדם רואה התקדמות בעבודה, וזה דומה לאדם שלומד איזה מקצוע, והוא רואה שאין לו התקדמות במקצוע זו, אז הוא הולך לחפש לעשות משהו, עבודה שהיא יותר קלה בשבילו, אבל בלי התקדמות אי אפשר לעשות שום דבר, וזה נובע מבחינת, "אשר ברא אלקים לעשות", לכן צריכה להיות התקדמות בכל דבר, כמו שסוס הטוחן בריחיים, שהוא מסתובב כל היום, ובאמת הוא הולך על אותו המקום שעומד בו, לכן מוכרחים לכסות לו העינים בכדי שלא יראה את האמת, אלא שיחשוב שהוא הולך כל פעם למקום אחר, כלומר שאפילו בעלי חי מוכרחים גם כן לראות התקדמות במעשיהם. וכל התקדמות בעבודה נראה רק בזמן שעובדים בע"מ לקבל פרס.
מה שאם כן כשמתחילים לעבוד בע"מ להשפיע, היינו שרוצים להגיע לדביקות ה', שהיא בחינת השתוות הצורה, שאז אין האדם יכול להסתכל על המעשים שהוא עושה, זאת אומרת, הגם שהוא רואה שהוא עושה עתה מעשים יותר מרובים, מכפי שהוא היה עושה בזמן שהיה עובד בעל מנת לקבל שכר, מכל מקום יש לו עתה מדידה אחרת, שהיא, כמה הוא מכוון שהמעשים שלו יהיו בע"מ להשפיע, ולא לתועלת עצמו, ואז הוא רואה איך שהוא מרוחק מזה, הגם שיש לו הרבה עליות, היינו שעולה בדרגה, ורוצה עתה לעשות הכל לתועלת ה', וזהו רק מסיבת שקבל התעוררות מלמעלה, אז הוא רוצה להיבטל אליו יתברך, כטבע, "נר בפני האבוקה", אבל אח"כ הוא יורד ממצבו, ונופל שוב לאהבה עצמית, ואז הוא רואה איך שכל פעם הוא נעשה יותר גרוע, כלומר שרואה כל פעם, איך שהוא מרוחק מעבודה דלהשפיע, עד שבא הרבה פעמים לידי מצב של "תוהה על הראשונות".
והאדם שואל לעצמו, מדוע בזמן שהיה עובד בכדי לקבל שכר, היה לו טעם בעבודה, היינו שהתפלל עם חשק, ולמד עם חשק, וכעת שהוא רוצה לתת יותר יגיעה מכפי שהוא היה נותן בזמן שעבד בע"מ לקבל שכר, הוא רואה שחסר לו הטעם שהיה לו אז, והאדם שואל, עכשיו שאני רוצה לעבוד לשם שמים, השכל נותן שהוא צריך להרגיש יותר התקרבות מכפי שהיה עובד לתועלת עצמו, ועתה הוא רואה להיפוך, לא די שהוא לא מתקדם, אלא הוא הולך אחורה.
והתשובה היא, כמו שאמר אאמו"ר זצ"ל, שהאדם צריך להאמין, שכל מה שהוא מרגיש עכשיו, שהוא יותר מרוחק מה', זה בא מלמעלה, היינו שזה הוא ענין הכבדת לב, שה' נותן בכדי שהאדם יגלה את החסרון אמיתי, היינו שירגיש איך שבלי עזרת ה' אין הוא מסוגל לצאת משליטת הרצון לקבל לעצמו, אלא רק הבורא בעצמו הוא יכול לעזור. היינו כמו שהבורא נתן לו את הטבע של רצון לקבל לעצמו, שיתן לו עתה טבע שני, הנקרא, רצון להשפיע, מטעם כי אין אור בלי כלי, הנקרא, חסרון, היינו החסרון הוא הנותן טעם בהמילוי, זאת אומרת, אם נותנים להאדם מילוי ואין לו חסרון על זה, אין האדם מסוגל לטעום את הטעם אמיתי שיש בהמילוי, זאת אם יתנו לו המילוי בטרם שיש לו חסרון, הוא לא יוכל להשתמש עם המילוי, להוציא מהמילוי מה שיש בה. נמצא, שהחסרון הוא חלק מהמילוי, כי זה בלי זה לא הולך, נמצא, כמו שנותנים מילוי מלמעלה, כמו כן צריכים לתת לו גם כן חסרון, נמצא, זה שהאדם רואה, שעתה הוא יותר מרוחק מהעבודה דלהשפיע, זה נותנים לו מלמעלה מטעם הנ"ל, כי החסרון הוא חלק מהמילוי, לכן כמו שהמילוי נותן העליון, כמו כן החסרון נותן העליון.
ובזה יש לפרש את הב' שאלות ששאלנו:
א) מדוע דוקא לאחר שפרעה אמר, "ה' הוא הצדיק, ואני ועמי הרשעים", ה' הכביד את לבו, ולא מקודם לכן.
ב) מדוע ניטל ממנו הבחירה, כמו שכתוב, "כי אני הכבדתי את לבו".
התשובה היא, היות מתחילה כשנכנסין לעבודה, אז האדם צריך לראות, שהכל תלוי בידו, וזהו כל זמן שהוא עובד בע"מ לקבל שכר, שאז האדם יכול לומר, ה' הוא הצדיק, ואני ועמי הרשעים. לכן בזמן שהאדם רוצה לעבוד בע"מ להשפיע, היינו להגיע לדביקות ה', אז האדם מוכרח לראות האמת, שאין זה בידי אדם, מטעם שזה הוא נגד הטבע שבו האדם נולד, ורק ה' יכול לתת לו טבע שני, אולם בלי חסרון אין טעם אמיתי בהמילוי, לכן ה' נותן את ההכבדת הלב, בכדי שהאדם ירגיש את החסרון במלואה, ובזה מובן, שרק אח"כ ה' הכביד את לבו, היינו לאחר שנכנס בעבודה דלשם שמים, ולא מקודם לכן, וגם למה היה צריך להכבדת הלב, הוא מטעם אחרת, אם לא היו מרגישים את החסרון האמיתי, לא היו יכולים לקבל מילוי אמיתי, כי אין אור בלי כלי. נמצא, שענין הכבדת הלב לא היתה לרעתו, היינו שזה יגרום לו שיהא מרוחק מה', אלא להיפך, שהכבדת הלב יגרום לו להגיע לידי דבקות בה'.
ובהאמור אנו רואים, שגם החסרון שהאדם מרגיש בזה שהוא מרוחק מה', גם זה בא מלמעלה, ולא מצד התעוררות האדם. ובזה יש לפרש מה שאמרו חז"ל (אבות ב' ה'), "ובמקום שאין אנשים, השתדל להיות איש".
ויש לפרש זה על דרך העבודה, בזמן שהאדם התחיל בעבודה, שאז מתחילים לעבוד בע"מ לקבל שכר, ואח"כ הוא ראה שאין כאן אנשים, כי בדרך העבודה לומדים הכל באדם אחד, נמצא, שראה שאין בלבו בחינת אנשים, אלא כל השאיפות שיש בלבו אינם אלא כמו בהמות, שיותר מתועלת עצמן אין הם יודעים, והוא חושב על עצמו, איך אפשר לומר על עם הנבחר, כמו שכתוב, "אתה בחרתנו מכל העמים, אהבת אותנו". שלא יהיה בלב עם הנבחר יותר מרצון של בהמות, על זה אמרו חז"ל, "במקום שאתה רואה שאין אנשים בלבך, אל תסתכל על שאר אנשים איך שהם מתנהגים, אלא השתדל להיות איש", כלומר היות שאתה באת לידי ראיית האמת, שצריכים להיות איש ולא בהמה, מה שאם כן שאר אנשים לא הגיעו לידי ידיעה זו, שאין אנשים בלבם, לכן היות שלא קבלו את הידיעה הזו, זהו סימן שהם עוד לא שייכים לבחינת עבודת הפרט, שהיא בחינת עבודה דלהשפיע, וזה שכתוב, במקום, היינו בהמקום שבאה הידיעה, שאין אנשים, היינו באדם הזה שקבל את הידיעה הזו, הוא צריך להשתדל להיות איש ולא בהמה.
לכן בדרך כלל האדם מרגיש עצמו שהוא בשלימות, דהיינו הוא מתפלל, והוא לומד תורה, ומקיים מצות, ורק הוא חושב שעליו להרבות בכמות, אבל על איכות עבודה, אין לו על מה להסתכל, היות הוא חושב, בטח הכל הוא עושה לשם שמים.
ובהאמור יוצא, שזה שהאדם מרגיש שהוא בעל חסרון, היינו שמרגיש איך שהוא משוקע באהבה עצמית, ואיך שהוא מרוחק מענין דלהשפיע, אין זה בא מצד האדם, אלא זה בא מצד התעוררות מלמעלה, היינו שמלמעלה הודיעו לו את מצבו האמיתי, איך שהוא מרוחק מה', ולא רוצה להיבטל אליו, זאת אומרת, בזמן שהאדם מרגיש את שפלותו, הוא צריך להאמין שזה בא לו מצד הקדושה, וזהו כעין שכתוב אצל משה (שמות שלישי), "ויצא אל אחיו וירא בסבלותם, וירא איש מצרי מכה איש עברי מאחיו, וירא כי אין איש".
ובדרך עבודה יש לפרש, דוקא בזמן שיש להאדם בחינת משה, הנקרא, בחינת תורה, הוא יכול לראות איך איש מצרי, היינו הרצון לקבל לעצמו, הוא אומר, שהוא נקרא, איש, ועם הכח הזה הנקרא, בחינת תורה, הוא רואה שמכה את איש עברי, היינו שאצל עברי, איש נקרא, דוקא שאינו עושה מעשה בהמה, כלומר שאיש נקרא, שאין הוא משתמש עם הרצונות של בהמות, וזה שכתוב, "וירא כי אין איש", היינו שאף פעם לא תצא ממנו איש מכח עצמו. וזהו מטעם שיש להאדם בחינת משה, שהוא בחינת רעיא מהימנא, (שהוא בחינת רועה את האמונה לכלל ישראל), הכח הזה מעורר את האדם לראות את האמת, שאף פעם האדם לא ישיג בחינת איש מכח עצמו, וזה שכתוב, "וירא כי אין איש", זה גורם לו שיבקש מה' שיתן לו בחינת אמונה בה', שע"י זה הוא יבוא לידי דביקות בה'.
אולם לאחר שהאדם זוכה לבחינת אמונה, עדיין אין זה שלימות, הגם שכבר נקרא, "בחינת איש", ולא בהמה, אבל האדם צריך לזכות לבחינת תורה גם כן, שדוקא ע"י התורה האדם בא לשלימותו, כי האדם צריך להגיע לבחינת, "אורייתא, וקוב"ה, וישראל, חד איהו" כי זה נקרא, בחינת מדבר, כמו שכתוב אצל משה, שאמר, "ויאמר משה אל ה', בי אדני, לא איש דברים אנכי". על דרך עבודה יש לפרש, שביקש שלא מספיק שהוא כבר בחינת איש , אלא הוא רוצה להיות, איש דברים, היינו שיזכה לבחינת מדבר, הנקרא, בחינת תורה, שדוקא בחינת מדבר שהוא בחינת תורה, נבחן לשלימות.
אולם לא לשכוח שבעבודה יש ענין ימין, שהוא ההיפך מהשמאל. כלומר כמו שבדרך השמאל, מה שהאדם רואה יותר חסרון אצלו, הוא יותר משובח, מטעם שחסרון נקרא, כלי, וממילא חסרון גדול נקרא, כלי גדול, אותו דבר הוא בדרך ימין, היינו כל כמה שהאדם מרגיש עצמו ליותר שלם, יש לו כלי יותר גדול, זאת אומרת, כמו שבזמן שהאדם רואה שהוא מלא חסרונות, הוא יכול לתת תפלה יותר גדולה, מהאדם שאינו כל כך בעל חסרון, ולכן התפלה שלו היא לא כל כך מעומק הלב, ודוקא החסרון קובעת שיעור התפלה.
כמו כן דרך הימין, שנקרא, שהאדם צריך להרגיש שיש שלימות, הוא גם כן, בשיעור שהוא מרגיש שלימות, בשיעור זה הוא יכול לתת תודה לה', כלומר שהשלימות שבו האדם נמצא, זה קובע את שיעור התודה לה'. לכן מוטל על האדם לראות עצות, איך לראות שיש לו שלימות, אולם האדם צריך לראות, שהשלימות שלו לא יהא בנוי על בסיס של שקר. ויש לשאול, אם האדם רואה שאין לו שום צורך לרוחניות, והוא משוקע באהבה עצמית, ואיך הוא יכול לומר לעצמו, שיש לו שלימות.
קודם כל יש לנו להחשיב את הקשר שיש לנו עם הבורא, כלומר שהאדם צריך להאמין, שהמצב שהאדם מרגיש שהוא ריקן וחוסר כל, כלומר שהוא מרגיש שאין בלבו עתה שום צורך לרוחניות, ההרגשה זו מי נתן לו. כי באופן כללי האדם דואג על מה שחסר לו, ואינו דואג על מה שאינו חסר לו, אם כן יש לשאול, מי נתן לו עכשיו שידאג על מה שלא חסר לו. והתשובה היא, שבאמת יש לו רצון פנימי, שכן חסר לו התקרבות לה', אלא החסרון הזה עוד לא מגולה אצלו בשיעור גדול, עד שיהיה לו צורך לחפש עצות, איך למלא את החסרון, ולכן האדם צריך לשמוח בזה, על כל פנים יש לו חסרון על רוחניות, מה שאם כן שאר אנשים, אין להם בכלל שום ענין עם רוחניות.
וכשהאדם מחשיב את דבר זה, אף על פי שאין זה דבר חשוב אצלו, והאדם כן מחשיב זה, והוא משתדל לתת תודה לה' על זה, זה גורם לו שיקבל חשיבות על רוחניות, ומזה האדם יכול להיות בשמחה, וע"י זה האדם יכול לזכות לדביקות, מטעם כמו שאמר אאמו"ר זצ"ל, "כי ברוך מתדבק בברוך", היינו זה שהאדם בשמחה ונותן תודה לה', שאז האדם מרגיש, שהוא מרגיש, שה' ברך אותו בזה שנתן לו להרגיש קצת משהו קדושה, אז "ברוך מתדבק בברוך", וע"י השלימות הזו האדם יכול לבוא לדביקות אמיתי.
ואאמו"ר זצ"ל אמר, שיש לאדם לצייר לעצמו, אפילו בזמן שהוא נמצא בתכלית השפלות, שהאדם חושב אז, אילו ה' היה מאיר לו התעוררות גדולה, כמו שהוא היה מרגיש איזה פעם בזמן עליה, בטח שהיה מוכן לעבוד עבודת הקודש, מה שאם כן עכשיו, שאינו מרגיש שום דבר, איך הוא יכול לרמאות עצמו שיש לו שלימות, אז עליו להאמין באמונת חכמים, מה שהם אמרו לנו, שהאדם צריך לצייר לעצמו כאילו כבר זכה להרגיש את מציאות ה' בכל אבריו, ואיך הוא היה אז מודה ומשבח לה', כמו כן הוא צריך עכשיו להיות מודה ומשבח לה', כאילו זכה כבר לשלימות האמיתי…"


שאלה : מה הבדל בין שלמות בדרגת הבהמה ושלמות בדרגת האדם ?
תשובה : מה בהמה חושבת על השלמות ?
לקבל ,מה שהגוף דורש ( החמור לא יהיה מרוצה אם תביא לו עוגיות , הוא צריך גריני חיטה טובים , מיים טובים …) , מה שהגוף דורש בצורה טבעית , לפי הטבע שלך אתה דורש אוכל , מין , משפחה , כסף ,כבוד , מושכלות . להביא לך את זה ואתה מסתפק בזה ,אז ,אתה נקרא בהמה , האדם ,שבעולם הזה , כולם כבהמות נדמו ולא שאתה בהמה סליחה , נדמו .
האדם זה דומה לבורא , לפי החסרון להדמות לבורא הוא נקרא אדם . הוא לא מימש את החסרון הזה , לא מילא אותו וקיבל איזשהי דרגה מ125 מדרגות התקרבות לדמיון הזה להדמות לזה , זה עניין כבר אחר , זה מימוש , אבל ,לפי החסרון כל העבודה שלנו היא ,סה"כ ,בחסרון להיות אדם
החסרון הזה אפשר לקבל בתנאי ,שאתה משקיע כוחות , כדי לקבל את החסרון והוא בעצמו מזמין מאור המחזיר למוטב והאור הזה בונה את החסרון , מייצב חסרון
אז , יש שתי פעולות פעולה מלמטה , שנקראת העלאת מ"ן ופעולה מלמעלה מ"ד
תלמיד : אדם ,שמגיע לשלמות בדרגת האדם ( לאיזשהי מדרגה ), יכול להשאר שם לנצח וזהו ?
רב: לא , איך זה יכול להיות ,אם ישנה תוכנית הכללית , שכולם חייבים להגיע לכלי שלם , להיות מורכבים , מחוברים יחד בכלי אחד , שלם , אז ,
איך יכול להיות ,שמישהו ישאר באמצע ?
הרשימו מתפתח כל הזמן ע"י אור המקיף הכללי , אף אחד לא יכול להשאר בחסרון מסויים וזהו … ,זה לא תלוי בנו , זה תלוי במנוע הכללי ,שמעורר את כולם , אלא ,אנחנו מדברים על התעוררות, שמקבלים ואיך אנחנו נותנים תגובה על התעוררות . וודאי ,שאני הראשון ( הכוונה שבורא מעורר את האדם ), אבל, אחרי שהוא מעורר ,איך אנחנו מגיבים ?
כאן זו העבודה שלנו


תלמיד : בדרגת הבהמה האדם יכול להתקע כל החיים ?
רב: עד שתגיע זמנו בסדר הכללי , שכל הכלי חייב להגיע לתיקון ,אז ,כל אחד מתעורר, לפי איפה הוא נמצא בתוך הכלי הזה , מה הד.נ.א. הרוחני שלו ?
נגיד ,אני לא התעוררתי כמה אלפי שנה, עכשיו התעוררתי , בסדר , קבלתי התעוררות , למה ? כי ,בסופו של דבר ,בכלי הכללי האדם השבור , בסריקה היגיע מצב ,שאני גם כן צריך להכנס לתיקון. מרגע זה והלאה אני רוצה ,או ,לא רוצה , כבר יסחבו אותי בכוח ובמידה ,שאני מאחר , ,אז , בהתאם לזה אני ארגיש את זה כמכות , כבעיות והם יחייבו אותי לרוץ
שאלה : איך להתגבר על הכבדת הלב במהירות ובצורה נכונה ?
תשובה : זה סה"כ יש לנו עבודה בקבוצה ע"מ להזמין מאור המחזיר למוטב , בקיצור זהו , אין יותר . להגיע לערבות , איש אחד בלב אחד , בקבוצה , במרכז , לעלות תפילת רבים ומגיע מאור המחזיר למוטב וככה מקדם אותנו ובכל מצב ומצב אנחנו מבצעים את זה


שאלה : "נמצא, כמו שנותנים מילוי מלמעלה, כמו כן צריכים לתת לו גם כן חסרון" קודם מילוי או קודם חסרון ?
תשובה : איך יכול להיות שיתנו לך מילוי ?
ברוחניות אין מילוי , זה ממש ,אולי ,נשמע כבשורה לא נעימה , אבל эרוחניות זה לא מילוי בכלום . רוחניות זה נקרא ,שאתה ממציא את המילוי , שבזה שאתה משפיע ,אתה מתמלא מזה .
אם אני משפיע על פני עביות א' ושורש ,זה מילוי שנקרא חסדים
אם אני משפיע על פני עביות ב' , ג' , ד' ,המילוי שלי נקרא חכמה
וזה מתוך זה שאני משפיע , ההשפעה שלי זה המילוי . אני לא מקבל משהו מבחוץ
תלמיד : הוא אומר כאן , החסרון הוא חלק מהמילוי "שהחסרון הוא חלק מהמילוי, כי זה בלי זה לא הולך, נמצא, כמו שנותנים מילוי מלמעלה, כמו כן צריכים לתת לו גם כן חסרון" , מה זה החסרון ?
תשובה : חסרון הוא חלק מהמילוי ,כי אתה יכול לקבל סיפוק , מילוי רק במידה ,שהיה לך חסרון לזה . נגיד ,אתה רצית מאוד להשפיע על החבר ולא יכולת , היית בזה בכל מיני תסכולים , ,שאתה עוד לא מתוקן ומסוגל את זה לעשות , אלא ,הכל מה שאתה משתדל לעשות זה הכל עשית לעצמך ולא לטובת החבר . פתאום ,מגיע איזה כוח , שמתגלה בך ( דרך חברים , דרך אור מקיף ) ,שאתה כן יכול להשפיע לו ואז אתה מרגיש בזה סיפוק , מילוי .
שוב , תלוי מאיזו עביות אתה משפיע לו ?
או עביות קטנה, אז ,זה אור החסדים , אתה מרגיש חסד ואם זה ממש בכלים דקבלה ,אז, אתה מרגיש בזה הארה גדולה , אתה מרגיש בזה ,עד כמה אתה דומה לבורא , שאתה משפיע כמוהו . זה שאתה מגלה ,שאתה דומה לו ,זה נקרא אור הפנימי שלך . זה הכל תלוי בחסרון , כי חסרון הוא ,בעצם , צורה מסוימת של החסרון היא הופכת להיות מילוי
אם אני רוצה מאוד לשתות ואתה יושב ליידי ואין לך חסרון לשתיה ונותנים לך ולי :
אצל מי יש מילוי ?
אצל מי שרוצה לשתות ,אותו דבר בשפעה ( מי שרוצה להשפיע ומי שלא רוצה להשפיע ) , מי שרוצה להשפיע ומבצע את ההשפעה, אז ,יש לו מילוי מזה ...

Smile
חזרה למעלה Go down
משה




מספר הודעות : 1140
Join date : 30.10.14

סיכום משיעור בוקר   18.04.2016 חלק א' (  מהו, כי אני הכבדתי את לבו, בעבודה) 30 דקות  Empty
הודעהנושא: Re: סיכום משיעור בוקר 18.04.2016 חלק א' ( מהו, כי אני הכבדתי את לבו, בעבודה) 30 דקות    סיכום משיעור בוקר   18.04.2016 חלק א' (  מהו, כי אני הכבדתי את לבו, בעבודה) 30 דקות  EmptyTue Apr 19, 2016 9:46 pm

לחיים לאון
חזרה למעלה Go down
 
סיכום משיעור בוקר 18.04.2016 חלק א' ( מהו, כי אני הכבדתי את לבו, בעבודה) 30 דקות
חזרה למעלה 
עמוד 1 מתוך 1
 Similar topics
-
» סיכום משיעור בוקר 29.03.2015 חלק א' ( מאמר "מהו, כי אני הכבדתי את לבו, בעבודה" ) 35 דקות
» סיכום משיעור בוקר 12.04.2016 חלק א' ( מהו, רועה העם הוא כל העם, בעבודה ) 34 דקות
» סיכום משיעור בוקר 07.01.2016 חלק א' ( "מהו "הנסתרות לה' אלקינו" בעבודה " ) 35 דקות
» סיכום משיעור בוקר 20.01.2016 חלק א' ( "מהו "מסרת גבורים ביד חלשים" בעבודה " ) 41 דקות
» סיכום משיעור בוקר 01.01.2016 ( ""מהו בעבודה, ישראל שגלו - שכינה עמהם " ) 46 דקות

Permissions in this forum:אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
פורום הקבוצה הוירטואלית :: פורום הקבוצה הוירטואלית :: קבלה כללי-
קפוץ אל: