פורום הקבוצה הוירטואלית
האם אתה רוצה להגיב להודעה זו? אנא הירשם לפורום בכמה לחיצות או התחבר כדי להמשיך.
פורום הקבוצה הוירטואלית

חברים מכל הכלי הוירטואלי מוזמנים להתחבר יחד לשם גילוי תכונת ההשפעה בעולם.
 
אינדקסאינדקס  Latest imagesLatest images  חיפושחיפוש  הרשםהרשם  התחבר  

 

 סיכום שיעור בוקר 15.06.2016 חלק א' (צדיק וטוב לו, צדיק ורע לו ) 39 דקות

Go down 
3 posters
מחברהודעה
לאון-נחום




מספר הודעות : 470
Join date : 30.10.14

סיכום שיעור בוקר 15.06.2016 חלק א'     (צדיק וטוב לו, צדיק ורע לו ) 39 דקות  Empty
הודעהנושא: סיכום שיעור בוקר 15.06.2016 חלק א' (צדיק וטוב לו, צדיק ורע לו ) 39 דקות    סיכום שיעור בוקר 15.06.2016 חלק א'     (צדיק וטוב לו, צדיק ורע לו ) 39 דקות  EmptyWed Jun 15, 2016 6:04 am


"...ונבאר אותם אחת אחת. ידוע, כי בזמן שהאדם רוצה ללכת בדרך, לעשות הכל לשם שמים, כי על מה שהוא עושה, הוא חושב איזו תועלת תהיה מזה לה', ולא חושב על תועלת עצמו, אז בא אליו הגוף עם טענות, ומתחיל לדבר לשון הרע על דרך הזו, הנקראת "דרך של השפעה, ולא לתועלת עצמו". והוא טוען "טענת פרעה", ו "טענת רשע", שהם בחינת "מוחא וליבא", שהם בחינת "מי ומה".
וכשהאדם מתחיל לשמוע טענותיהם, הוא מתחיל אז להשתומם, כי אף פעם לא שמע מהגוף שלו טענות חזקות, מכפי ששומע עכשיו. הוא חשב, כשמתחיל בעבודה, אז הוא צריך להתקדם כל פעם יותר להמטרה, היינו שכל פעם הוא צריך להבין, שכדאי לעבוד לשם שמים.
ופתאום הוא רואה, שבמקום שהיתה צריכה להיות לו יותר תשוקה לעבודת ה', הוא שומע התנגדות מצד הגוף, שאומר לו עכשיו, מדוע אתה לא רוצה ללכת בתלם של כל העולם, שבעיקר צריכים לדקדק על המעשים בכל פרטיה ודקדוקיה, ובענין הכוונה צריך לומר "יהי רצון כאילו כוונתי". ועתה, אומר הגוף, אני רואה, שאתה משים לבך דוקא על הכוונות, היינו שתוכל לכוון שהכל יהיה לשם שמים ולא לתועלת עצמו. היתכן שאתה תהיה יוצא דופן. ואתה לא רוצה ללכת כמו הכלל, שהם אומרים, שזוהי הדרך הבטוחה ביותר. והראיה לזה, תסתכל על הרבים, איך שהם נוהגים.
ואז מתחיל סדר עבודה של התגברות. היינו, שהוא צריך להתגבר על טענותיהם, ולא להיכנע למה שהם דורשים ממנו. ובטח שהוא צריך לתת להם תשובות ברורות, על מה שהם נותנים לו להבין, שזה, מה שהוא רוצה לכוון, שכל מעשיו יהיו רק להשפיע ולא לתועלת עצמו, זהו נגד השכל. כי השכל מחייב, היות האדם נברא עם רצון לקבל הנאה ותענוג, ויש דרישה מצד הטבע למלאות אותה, אחרת בשביל מה הוא צריך לכל החיים, אם לא להנות מהחיים, למלאות הדרישות מה שהגוף דורש, והוא נותן לו להבין, שזה על פי השכל מאה אחוז, ואין שום תירוץ להשיב על טענותיו.
והתשובה הברורה צריכה להיות, שאנו מאמינים בדברי חכמים, שלמדו אותנו, שאנו צריכים ללכת למעלה מהשכל ודעת. זאת אומרת, שאמונה אמיתית היא דוקא למעלה מהדעת, ולא הכל נכון מה שהשכל מבין, כי לגבי הקב"ה, אנו לומדים, כמו שכתוב "כי לא מחשבותי מחשבותיכם, ולא דרכי דרכיכם".
וכאן מתחילות ההבחנות שבסדר העבודה:
ומדרגה א' היא, שאומר להגוף שלו, כל הטענות שאתם אומרים לי, שמצד השכל הצדק אתכם, גם אני מסכים לדעתכם. אבל תדעו, היות שהדרך האמיתית, כפי שקבלתי מאמונת חכמים, היא למעלה מהדעת, אבל לא היתה לי הזדמנות לגלות את הדרך שלי לעיני, שבאמת הוא כך, שאני הולך בלמעלה מהדעת.
מה שאם כן עכשיו, שאתה בא אלי עם הטענות שלך, שצריכים ללכת בתוך הדעת, ואתה מדבר לשון הרע על הדרך דלהשפעה ואמונה, אז אני שבע רצון מזה שאתה בא אלי על הלשון הרע שלך, כי עכשיו אני יכול לגלות את מחשבותי, שכל היסוד שבניתי את עבודת ה', הוא על דרך האמת. היינו, שעכשיו אני יכול לומר, שאני הולך למעלה מהדעת. מה שאם כן מטרם שאתה באת אלי, לא היתה לי הזדמנות לגלות את הדרך שלי.
אי לזאת, אני אוהב את הטענות שלך, כי עשית לי טובה גדולה, בזה שאמרת לי לשון הרע. זאת אומרת, על הלשון הרע ששמעתי ממך, זה גרם לי, שאני עושה עכשיו תשובה, כי עכשיו אני מוכרח להתגבר עם הבחינה של למעלה מהדעת. נמצא, מי גורם לי שאני צריך לקבל עלי עכשיו, עול מלכות שמים בבחינת השפעה ולמעלה מהדעת. רק הלשון הרע שלך. ואם אתה לא היית בא אלי בטענות, לא היה לי צורך לקבל עלי את מצות האמונה. אבל עכשיו אני מוכרח לעשות תשובה. נמצא, שהוא לא ברוגז על הלשון הרע ששמע.
וזה יכולים לדמות מבחינת היחס לתשובה מאהבה (ובאמת תשובה מאהבה ותשובה מיראה, הן שתי מדרגות גדולות), כמו שאמרו חז"ל "תשובה מאהבה, זדונות נעשו לו כזכיות". כמו כן אפשר לפרש גם כאן, שזדונות נעשו לו כזכיות. ויש להבין, הכיצד נעשה מזדונות זכיות. כי ענין זדונות, זה דבר שהאדם ברוגז, שבא לידו זדונות. וזכיות הוא דוקא דבר, שאדם נהנה, מזה שבא לידו זכיות. ואיך אפשר לומר, שמזדונות נעשה זכיות, כי מה כאן הזדון, שבא הגוף עם טענותיו על האמונה, שהוא קבל עליו למעלה מהדעת. ואיך אפשר להיות זדון יותר גדול, ממי שהוא מדבר סרה על האמונה הקדושה.
אבל אם הוא עושה תשובה מאהבה, היינו זה שעושה תשובה עכשיו, ומקבל על עצמו אמונה למעלה מהדעת, בדעת צלולה, הוא מכריע ללכת דוקא בדרך האמונה. כי עכשיו יש לפניו שתי דרכים, והוא מכריע, אם כן יש לו מקום בחירה. מה שאין כן מטרם שבא אליו עם הלשון הרע, הגם שקבל על עצמו בחינת אמונה למעלה מהדעת, אבל אז לא היה מגולה כל כך, שיש לפניו שתי דרכים. מה שאם כן עתה הוא עושה בחירה ממש, שהוא מכריע, שצריכים ללכת דוקא באמונה למעלה מהדעת.
נמצא לפי זה, שהוא שבע רצון מהלשון הרע ששמע, ואוהב את דברתם רעה, שדברו על בחינת האמונה, הגם שזה זדונות. והיות שהם גורמו לו מקום לבחירה, שיהא גלוי לפניו, שבאמת הוא רוצה ללכת בדרך האמונה למעלה מהדעת, נמצא, שהזדונות האלו חשובות לו כזכיות, שבלעדם לא היה לו מקום לבחירה. נמצא, אם התשובה שהוא עושה עכשיו, הוא שבע רצון מהעבודה שנזדמנה לו עכשיו, אז נקרא זה ביחס לתשובה מאהבה. היינו שהוא אוהב את מעשה התשובה, שעשה עכשיו. אז ממילא הגורמים שלו, שהם הזדונות, נחשבו לו כזכיות. היינו שאוהב אותם כמו זכיות. כי זה בלי זה לא הולך. ויש לו בערך, כיחס אור וכלי. היינו חסרון שגורמו לו הזדונות, נקרא "כלי". והתשובה, שהוא עשה את הבחירה, דומה ליחס של אור. וזה הוא מדרגה הא' שישנם בסדר העבודה.
ומדרגה ב' היא, הגם שהוא מתגבר על הלשון הרע, שהגוף מדבר על דרך האמת, שהיא בחינת השפעה ואמונה, ועושה תשובה, היינו שעונה להגוף, שכל מה שאני שומע ממך, הוא רק מה שאתה אומר, שהשכל מחייב. אבל אני הולך לפי מה ששמעתי, שעיקר הבסיס של עבודת ה', הוא בחינת אמונה למעלה מהדעת. היינו שאני לא הולך לפי מה שהשכל מחייב, אלא למעלה מהשכל. אם כן זו תשובה אמיתית.
אבל אומר, שהוא היה יותר שבע רצון, אם הוא לא היה שומע את הלשון הרע שלהם, כי הוא היה בסכנה, אולי לא היה יכול לעשות בחירה. נמצא, שתשובה זו היא בבחינת יראה. זאת אומרת, שהוא מתיירא מהעבודה דהתגברות, שזו היא עבודה קשה. כי בזמן שהאדם עומד לפני נסיון, הוא קשה מאוד להיות בוחר בטוב.
נמצא, שהתשובה זו יש לה יחס לתשובה מיראה, שזדונות נעשים לו כשגגות. כיון שעשה תשובה על הזדונות, הם נעשים כשגגות. אבל לא כזכיות. כי זכיות משמע, שהוא דומה לזכיות. באופן, כמו שהאדם משתוקק לזכיות, כמו כן הוא שמח בעבודתו, שניתנה לו הזדמנות לעשות בחירה. מה שאין כן כשהוא מתיירא מהלשון הרע, אז הוא בעצמו אומר, שזהו לא זכיות, אלא שזה דומה לשגגות.
נמצא, הגם שהעלה את הרע לקדושה, היינו שתיקן את הרע, בזה שעשה תשובה, אבל מדרגה זו היא יותר נמוכה מתשובה מאהבה, כי הוא בעצמו אינו עושה אותם לזכיות. לכן נבחן זה למדרגה שניה, שישנה בעבודה.
ומדרגה ג' היא, שיש להבחין בסדר העבודה, היא, שבזמן שבא אליו הגוף עם הטענות הידועות, שמדבר לשון הרע על בחינת מוחא וליבא. והוא נכנע תחתיהם, ואינו יכול להתגבר עליהם. ואח"כ הוא מוכרח לרדת מדרגתו. היינו במקום שמקודם לכן היה חושב, שהוא כבר נחשב בין העובדי ה', ועכשיו הוא רואה, שהוא רחוק מזה. כי מטרם שבא אליו הגוף עם טענותיו הידועות, היה חושב על עצמו, שהוא כבר בסדר, היינו שאין לו שום תשוקות לאהבה עצמית, אלא כל מה שהוא, בטח שהוא בעמ"נ להשפיע.
מה שאם כן עתה הוא רואה, איך שהוא לא יכול להתגבר על טענותיו, הגם שעכשיו הוא לא עומד בפני נסיון בפועל, שהרי עתה הוא כל הוויכוחים רק בכח. ומכל מקום הוא רואה, שהוא נכנע נגד טענותיו, ולא יכול עכשיו לקבל על עצמו בחינת אמונה למעלה מהדעת, ולהגיד, שאני רוצה ללכת רק בדרך השפעה.
והאדם עתה יושב ומשתומם על עצמו, איך נהפך המצב. ונראה בעיניו, כאילו זה הוא גלגל החוזר בעולם, בדבר שהוא היה תמיד מסתכל על שפלותו, הוא בעצמו נפל לשמה, ולא יכול לצאת מהמקום הזה, אף על פי שהוא זוכר, עד כמה שהוא היה ממאס, והיה מסתכל על אנשים האלו לאנשים קטנים, והם עושים מעשי ילדות, ותמיד היה מתרחק מהם. עכשיו הוא נמצא שם, ולא יכול לצאת משם בכוחות עצמו.
ועכשיו הוא רואה, כעין המעשה שמספרים על הרבי יונתן ז"ל, שהיה לו ויכוח עם כומר אחד, שהכומר אמר, שיכול לשנות את הטבע, והרבי יונתן ז"ל אמר, שהטבע שהבורא ברא, אי אפשר לשנות. רק הבורא בעצמו יכול לשנות, אבל האדם בכוחות עצמו אינו מסוגל.
ומה עשה הכומר, לקח כמה חתולים ולימד אותם להיות מלצרים, והלביש אותם בבגדי מלצר, והלך להמלך, וספר לו כל הענין, שהיה לו עם הרבי יונתן. והכומר עשה סעודה, והזמין את המלך והשרים. ולפני הסעודה חזר הכומר על הענין של טבע שני, אם יכולים לשנות. והרבי יונתן אמר, שרק הבורא יכול לשנות ולא האדם.
ואח"כ נתן הכומר פקודה. ואמר, קודם נאכל את הסעודה, ואח"כ אנו נגמור את הוויכוח שלנו. ותיכף נכנסו המלצרים, היינו החתולים, שהיו מלובשים בדיוק כמו מלצרים אמיתיים. והם הכינו את השולחן, וכן הם הביאו את כל המנות לכל אחד ואחד. והכומר והמלך והשרים ראו ותמהו על מעשי הפלאי של המלצרים. וכולם ראו עכשיו, שאין שום מקום לעשות עוד הפעם ויכוח לאחר הסעודה. וכולם התפלאו על הרבי יונתן, איך שהוא יושב כל כך בשלוה, ואינו מתפעל מהמעשה, שהביא שחור על גבי לבן, שכן יש ביד האדם לשנות את הטבע.
ומספרים, מה עשה אז הרבי יונתן. לאחר שגמרו את הסעודה, והמלצרים עומדים ומחכים לשרת את הכלל, הוציא הרבי יונתן קופסה של טבק. וכולם חשבו, שהוא רוצה להריח טבק. אבל כשפתח את הקופסא, יצאו משם כמה עכברים. וכשהמלצרים ראו איך שהעכברים יוצאים מהקופסא ובורחים, תיכף עזבו המלצרים את האורחים ורצו אחרי העכברים, כהטבע שלהם. ואז ראו כולם, שהצדק עם רבי יונתן.
אותו דבר אצלנו, בשעה שבא הגוף ומתחיל עם לשון הרע שלו, ומתחיל להראות לו באופן מוחשי את הטעם של אהבה עצמית, תיכף הוא עוזב את התורה והעבודה ואת הרבונו של עולם, ורץ להשיג את אהבה עצמית, מה שהגוף מראה לו את התענוג שבהדבר. אז הוא רואה, שאין לו שום כח שיוכל לצאת מאהבה עצמית.
נמצא, שכאן, בזה המצב, שהוא רואה עכשיו, איך שהוא משוקע באהבה עצמית מכח הטבע שלנו, נקרא זה, שהגיע לאיזו דרגה בעבודה. זאת אומרת, שהוא הגיע לדרגת האמת שנקראת "הכרת הרע". ויודע עכשיו, שהוא צריך להתחיל העבודה שלו מחדש. כי עד עתה הוא היה הולך בדרך, שהיה מרמה עצמו. והוא חשב על עצמו, שהוא בבחינת מרים מעם. ועכשיו הוא רואה את מצבו האמיתי.
לכן יש לו עכשיו מקום חסרון, להתפלל לה' מעומק הלב. כי עתה פשוט הוא רואה, איך שהוא מרוחק מעבודה דלהשפיע, שאין בידי אדם לצאת, אלא רק הקב"ה יכול לעזור בזה. וזוהי דרגה שלישית, שהיא יותר נמוכה משתי דרגות הקודמות.
ומדרגה ד' היא, שהיא הנמוכה ביותר מכל ג' מדרגות הראשונות, שיש לפעמים, שהגוף בא אליו עם כל הטענות שלו. והוא שומע, והוא לא עונה לו שום דבר. אלא הוא לוקח את טענותיו ברצינות. וגם הוא רואה, שזה דבר טבעי, שאין בידו לעשות מעשים שהם להשפיע. ונשאר בתוך אהבה עצמית, באופן רגיל בלי שום התפעלות. ולוקח את כל זה בקור רוח. והוא שוכח על מקומו ומצבו, שהוא היה לפני רגע, היינו מטרם שבא אליו הגוף עם השאלות שלו, שהיה חושב על עצמו, שהוא לא דומה לשאר אנשים, שכל עבודתם בנויה על אהבה עצמית. אלא עכשיו הוא מרגיש בעצמו, שזו היא דרך עבודה, כמו כל הכלל כולו עובדים.
נמצא, שמכל שאלות שבאו אליו, שהיה בטח כרוז מלמעלה, בכדי להביאו לידי שתהיה לו הזדמנות לעלות בדרגה, או כבחינה א', שהיא דומה לבחינת תשובה מאהבה, או כבחינה ב', שהיא דומה לתשובה מיראה, או לבחינה ג', שהיא שיהיה לו מקום חסרון, היינו שהיה לו עוד מקום להתפלל לה', היות שהוא רואה עכשיו, שאין שום מציאות, שאדם מכוחות עצמו יוכל לעזור לעצמו.
ועכשיו הוא בא למצב, שהוא מאמין ורואה מה שאמרו חז"ל (סוכה נ"ב) "אמר ר' שמעון בן לקיש, יצרו של אדם מתגבר עליו בכל יום, ומבקש להמיתו, שנאמר, צופה רשע לצדיק ומבקש להמיתו. ואלמלא הקב"ה, שעוזר לו, אינו יכול לו, שנאמר, ה' לא יעזבנו בידו ולא ירשיענו בהשפטו".
והוא רואה, שבאמת הגוף מבקש להמיתו, היינו עם טענותיו הוא רוצה להפריד אותו מחיי החיים. והוא רואה עכשיו, שאינו בכוחו עצמו להתגבר, אלא שהוא מחכה, שה' יעזור לו. נמצא, השאלות שבאו אליו, לא היו בחינם, אלא שנותנו לו מקום תפלה מעומק הלב. מה שאין כן במדרגה ד', שהוא לוקח הכל בקור רוח, נמצא כאילו השאלות באו לו בחינם, בלי שום תועלת.
אבל צריכים לדעת, אצל אדם, שהתחיל ללכת בדרך של השפעה ואמונה, אין שום דבר הולך לריק. אלא אח"כ, כעבור ימים או שעות, הוא מתאושש ממצבו, שבו היה נמצא, לאחר ששמע את הלשון הרע. ואז הוא רואה דבר חדש, איך שהאדם יכול ליפול ממדרגה גבוהה, למדרגה שהיא תכלית השפלות בערך מצבו, שהיה נמצא בו. ומכל מקום לא היתה לו שום הרגשה, אלא שהוא מרגיש את עצמו, כאילו לא קרה שום דבר, אלא הוא לוקח הכל בשקט ובשלוה, והוא מסכים להישאר במצב הנוכחי, והוא רגוע, ונמצא במצב רוח לא נורא, במקום, שמקודם לכן היה חושב, אם אין לו התקדמות ברוחניות, היה מרגיש, שטוב לו מותו מחייו. והיה תמיד רועד ורוגש איך להתקדם. והיה תמיד מסתכל על אנשים, שהם שלוים, כשעוסקים בתורה ומצות בבחינת היבשות, היינו בלי מוח שום מחשבה, אלא כמצות אנשים מלומדה.
ועכשיו הוא לא מרגיש, שהוא צריך מה שהוא לקבל איזו תמיכה ממי שהוא, שירגיש שאיננו בעל חסרון. אלא, שזה פשוט טבעי, שאדם רוצה לחיות במנוחה, ולא לחפש חסרונות על עצמו, אלא לדון את עצמו לכף זכות. היינו, שעל כל דבר, שהוא חושב שזהו חסרון, יש לו תיכף הרבה תירוצים. ובעיקר הוא רוצה לחיות בלי שום יסורים, כי הוא זוכר, שפעם, שהוא כן חשב על רוחניות, אז היה מלא יסורים, והיה תמיד מלא דאגות. ועכשיו ברוך ה' אין לו דאגות של רוחניות, אלא הוא חי כמו כל אנשים.
אבל כשבאה לו אח"כ איזו התעוררות מלמעלה, אז הוא שוב מתחיל לדאוג על רוחניות. אז הוא רואה דבר חדש, שאין האדם בעל בית על עצמו. אלא הוא נמצא בכף הקלע, שמלמעלה זורקים אותו כמו שרוצים, והוא נמצא בידיהם של מעלה. היינו שפעם נותנים לו מחשבות, שיזרוק כל עניני גשמיים, השייכים לתועלת עצמו. ופעם זורקים אותו למטה לתוך עולם הגשמי, זאת אומרת, שהוא שוכח מכל ענינים רוחניים.
נמצא לפי זה, אפילו מדרגה הד', גם זו היא מדרגה, שנותנים לו הזדמנות, שילמד מזה לראות את האמת, שעל ידי זה הוא יכול לבוא להתדבק בה', מזה שהוא רואה, שהוא תלוי ביד ה', אז הוא יתעורר לבקש מה', שיעזור לו לצאת מאהבה עצמית, ולהגיע לאהבת ה'.
אבל זוהי דרך ארוכה. אלא הסדר הוא, כמו שאמר אאמו"ר זצ"ל, שהאדם צריך לומר "אם אין אני לי מי לי". שהאדם צריך לומר, שהכל בהאדם. כי כל הבחירה ניתנה ביד האדם לעשות, ולא לחכות עד שתגיע לו התעוררות מלמעלה.
ולאחר המעשה הוא צריך להאמין, שהכל הוא בהשגחה פרטית, ואין האדם יכול להוסיף מה שהוא על עבודתו. אלא כמו שרוצים מלמעלה, הוא מוכרח לעשות. ואין לו שום בחירה. וזו דרך קצרה ומוצלחת ביותר, היות שמרויחים זמן ויסורים, שאינם סובלים מסיבת אריכת הזמן…"

קודם כל רואים אנחנו כאן שעליות , ירידות , בלבול , טשטוש זה בדרך ומקובלים יודעים ורואים כל השלבים וכרגיל יש כאן ארבע שלבים ( צדיק ורע לו , צדיק וטוב לו , רשע ורע לו , רשע וטוב לו ) וחייב אדם לעבור את הכל .
האמת ,שמידת הסבלנות , כמו שהוא אומר שרק בגיבורים , אשר מידת הסבלנות עמדה להם הם מגיעים להיכל המלך ( תע"ס ) . לכן ,וודאי ,שסבלנות זה קודם כל , אבל ,חוץ מסבלנות ,מה שמלמדים אותנו כאן השורות האלו הן -
אם אדם רוצה לקצר את הזמן ,זה רק דרך הסביבה , כי כלפי אור העליון הוא נמצא בשליטה שלמה של האור העליון אין בו באדם שום דבר ,שהוא מסוגל להוציא מתוך עצמו ולהגיב באיזו צורה , חוץ ממה שהאור מחייב אותו .
כל הפעולות שלנו , מחשבות , רצונות ,הכל זה ע"י מאור המחזיר למוטב , או ,ע"י האור , שמשפיע בצורת בעתה ורק ,אם אנחנו נעזרים בסביבה , משפיעים שם , אז , דרך הסביבה בחזרה אנחנו יכולים לקבל עזרה ,תמיכה , התעוררות ,תמריץ וכך להתקדם .
לכן ,אומנם שחייבים לעבור בכל הארבע דרגות האלו והן לא כל כך ברורות ,כמו שכאן כתב לנו רב"ש , אבל ,בכל זאת ,הן באות וחוזרות ויש ביניהן אדם ,שלא מבחין בדיוק ,איפה הוא נמצא ( יכול להיות ראשון שני ואחר כך שלישי ואחר כך שוב שני ) ,אבל, השקעה בסביבה
,שהיא תחזיק אותו , תעורר אותו , כמקור לחיסרון דרך הקנאה , בושה , זאת אומרת , להתיחס לעצמו כמו למכונה , שחייבים אותה בצורה כזאת להפעיל , כי אין ברירה , מי אני ?
סה"כ מכונה ,שבורא ברא ומשפיע עליה ואז ,אם אני כך מתיחס לעצמי ,אז ,אני יכול לפנות לסביבה ודרך הסביבה לגרום לעצמי כל מיני פעילויות , התפעלויות נוספות - זה בעצם מקור ושורש דרך אחישנה , אחרת דרך בעתה , גם כן בכללות אנחנו מתקדמים , אפילו בלי להשקיע כל כך בסביבה . אם אדם נמצא בשיעורים , בהפעלות יחד עם כולם , אבל, יש עוד מה להוסיף . בדרך אחישנה תמיד יש עוד מה להוסיף


שאלה : אז מה זו תגובה הנכונה של אדם למה שמגיע אליו , איך הוא מגיב נכון ?
תשובה : איזו תגובה אדם יכול לתת ?
תלמיד : הוא נתן פה ארבע דרגות של תגובות
רב: תגובות בהתאם למצב של האדם . בזמן ,שאתה נמצא באיזשהו נתון מסוים הפנימי ומגיע אליך מאור המחזיר למוטב , אז , מה אליך לעשות ?
אתה מכונה , אתה מגיב על האור הזה , על ההשפעה הזאת וזהו . איך אתה יכול לעשות עוד משהו . אלא , אתה צריך להכין לעצמך מראש , כמו ביטוח בסביבה ואז סביבה יכולה להוסיף לך חיזוקים למיניהם , הפעלות , תנאים חדשים , לתת לך כוח באיזו צורה , אבל , זה לא בידך ,זה בידיהם ,בהתאם לזה ,עד כמה שחזקת אתם קשר מראש . אין כאן מצדך שום יכולת לעשות משהו , כי זה באה השפעה מלמעלה אלי ,כאשר אני נמצא במצב מסוים
אלא מה ? עכשיו אני אעשה משהו . אתה תעשה משהו ,אבל ,בהתאם למה שאתה
אני עכשיו מתגבר יופי , נכון , אתה מתגבר ,בגלל שאתה נמצא במצב כזה , או , אתה לא יכול להתגבר על כלום ואתה מרגיש את עצמך, כמו איזה שק עם קש ולא יכול שום דבר לעשות - גם כן מצב .
אלא ,רק השקעה הקודמת בחברה יכולה לתת לך עוד גורם שלישי ( חוץ מאתה והבורא ) ,שהם יכולים אז לעזור , " אין אסיר מציל את עצמו מבית האסירים " או לטוב ,או לרע, התגובה שלך היא ברורה מראש , לבורא ברור ,איך אתה תגיב . גם לך יהיה ברור עוד מעט ,איך אתה תגיב , רק לבנות גורם השלישי
תלמיד : בונים גורם השלישי ,בונים סביבה , אבל ,עדיין מה אתה לוקח ממנה כלפי זה שבורא מכניס את עצמך באיזה מצב


רב: הוא בכוונה נותן לך כאלו כל יני מצבים , כדי להראות לך , שחיבור שלך עם הסביבה לא מספיק חזק . שום דבר הוא לא מראה לך במציאות שלך , חוץ מלהראות מקומות חולשה במערכת אדם הראשון ,שאתה יכול עכשיו עוד לחזק . אין יותר מה לעשות ,חוץ מלהקים את המערכת השלמה וזה ,מה שהוא מראה לך . רק אהת עדיין לא כל כך מזהה בכל רגע ורגע ,שבורא פועל עליך , כדי לגלות מקומות האלו ,שעומדות לתיקון
זה כמו שיש לך איזו מערכת , סכימה ונדלקות כאן וכאן כאלו מנורות קטנות ,ע"מ להראות איפה ישנה הבעיה - זה סה"כ יחס הבורא לאדם . האור העליון מגיע מדרגה קצת יותר עליונה ומראה לאדם הפער בינו ומדרגה יותר עליונה , זאת אומרת ,מה עוד לתקן במערכת ואנחנו רואים את זה כשינוים בכל מיני מצבים , אבל ,זה בעצם מה שקורה . לכן ,אם אדם יודע ,שזה מה שקורה לו כל רגע ואפילו ברגעים ,שהם מתים ממש ואין שום דבר ואי אפשר לזהות כלום ( שזה ממש דומם , מות ) ,אז ,אין מה לעשות ,אלא ,רא להשקיע בחברה , כי סביבה זו אותה מערכת ,שאתה חייב להגיע אתה לחיבור שלם , אז תשקיע עכשיו
אז ,אתה במקום כל מיני התעוררויות מלמעלה לגשת לחברה , אתה מראש ניגש אליה וזה נקרא ,שאתה הופך את הדרך בעתה לדרך אחישנה ואין חוץ מזה שום דבר מה להוסיף . על בטוח כאן אתה תזכה לתגובות טובות מלמעלה .
מה זה לתגובות טובות ?
שאתה כל פעם תרגיש בפעולות שלך ,שאתה בתוך פעולת פניה לחברה ובכלל בכל החיים , אתה תרגיש ,שאתה זורם עמו , בינתיים לא בצורה ברורה , ממש גלויה , אבל ,כבר תהיה לך הרגשה כזאת . שים לב
תלמיד : מה היא הבדיקה לדעת ,שעובדים נכון עם הסביבה ?
רב: שאתה מרגיש אותם כולם חשובים , קרובים , אתה נכלל בהם , דואג להם , שפתאום יש לך דאגה כלפיהם ודאגה כזאת כמו לתינוק , כמו לילד קטן , כמו למשהו לחשוב לך , דאגה , נטיה כמו למשהו ,שמאוד יקר , בכללות כך , אחר כך ישנן עוד הבחנות , הרבה

Smile
חזרה למעלה Go down
yael




מספר הודעות : 582
Join date : 08.11.14

סיכום שיעור בוקר 15.06.2016 חלק א'     (צדיק וטוב לו, צדיק ורע לו ) 39 דקות  Empty
הודעהנושא: Re: סיכום שיעור בוקר 15.06.2016 חלק א' (צדיק וטוב לו, צדיק ורע לו ) 39 דקות    סיכום שיעור בוקר 15.06.2016 חלק א'     (צדיק וטוב לו, צדיק ורע לו ) 39 דקות  EmptyThu Jun 16, 2016 8:01 pm

תודה לאון לחיים!!!!!
חזרה למעלה Go down
משה




מספר הודעות : 1140
Join date : 30.10.14

סיכום שיעור בוקר 15.06.2016 חלק א'     (צדיק וטוב לו, צדיק ורע לו ) 39 דקות  Empty
הודעהנושא: Re: סיכום שיעור בוקר 15.06.2016 חלק א' (צדיק וטוב לו, צדיק ורע לו ) 39 דקות    סיכום שיעור בוקר 15.06.2016 חלק א'     (צדיק וטוב לו, צדיק ורע לו ) 39 דקות  EmptyMon Jun 20, 2016 3:30 am

תודה לאון cheers
חזרה למעלה Go down
 
סיכום שיעור בוקר 15.06.2016 חלק א' (צדיק וטוב לו, צדיק ורע לו ) 39 דקות
חזרה למעלה 
עמוד 1 מתוך 1
 Similar topics
-
» סיכום משיעור בוקר 06.01.2016 חלק א' ( ""צדיק וטוב לו, צדיק ורע לו " ) 47 דקות
» סיכום משיעור בוקר 28.01.2015 חלק א' ( מאמר "צדיק וטוב לו, צדיק ורע לו" ) 44 דקות
» סיכום משיעור בוקר 14.01.2016 חלק א' ( "צט. רשע או צדיק לא קאמר " ) 41 דקות
» סיכום שיעור בוקר 14.06.2016 חלק א' ( מוקלט מ10.06.2016 ) (הערבות 2 ) 30 דקות
» סיכום שיעור בוקר חלק א' 02.06.2016 (יתרון ארץ בכל הוא) 37 דקות

Permissions in this forum:אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
פורום הקבוצה הוירטואלית :: פורום הקבוצה הוירטואלית :: קבלה כללי-
קפוץ אל: