פורום הקבוצה הוירטואלית
האם אתה רוצה להגיב להודעה זו? אנא הירשם לפורום בכמה לחיצות או התחבר כדי להמשיך.
פורום הקבוצה הוירטואלית

חברים מכל הכלי הוירטואלי מוזמנים להתחבר יחד לשם גילוי תכונת ההשפעה בעולם.
 
אינדקסאינדקס  Latest imagesLatest images  חיפושחיפוש  הרשםהרשם  התחבר  

 

 לעילוי נשמת חברתנו "יעל זפרן" שנפטרה יא' סיוון תשע"ז -חלק ח'-יום שני ה-5/6/2017-

Go down 
מחברהודעה
שלומי




מספר הודעות : 362
Join date : 30.10.14

לעילוי נשמת חברתנו "יעל זפרן" שנפטרה יא' סיוון תשע"ז -חלק ח'-יום שני ה-5/6/2017- Empty
הודעהנושא: לעילוי נשמת חברתנו "יעל זפרן" שנפטרה יא' סיוון תשע"ז -חלק ח'-יום שני ה-5/6/2017-   לעילוי נשמת חברתנו "יעל זפרן" שנפטרה יא' סיוון תשע"ז -חלק ח'-יום שני ה-5/6/2017- EmptyTue Jun 06, 2017 12:13 am

הכנה

איך הילדים יכולים להודות להורים? בזה שממשיכים נכון קדימה וממשיכים את זה לדור הבא, ללמוד, ללמד, לפרסם ולהמשיך, זה כל העניין. אני מצפה ממכם לעבודה בקבוצה, באיחוד בעשירייה, שכמה שיותר מהר תעברו שלב הראשון הזה של עבודה משותפת בעשירייה, של ביטול, גדלות, חשיבות הבורא, שהכל יכנס יחד כמכלול של עבודה. (חסר) ..יש עוד הרבה מה לעשות, אנחנו סהכ בפתח של הכניסה הרוחניות, כשנהיה בצד השני של המעבר אז נעשה חגיגה, בינתיים יש עבודה.

1. קטע לדיון

איך כל עשירייה צריכה להתאמץ בחיבור הלבבות,איך אנחנו ע"י שחיקת הלבבות מורידים את הכוונה על מנת לקבל, שזה הקרום שעל הלב, ורוצים לחבר את הלבבות להיות תחת כוונה אחת על מנת להשפיע, וע"י הכוונה להשפיע אנחנו נוכל להוריד את הקרום מהלבבות ולחבר אותם יחד. ואם ישנה התנגדות, התנגשות בזה אז כבר נרגיש עד כמה שאנחנו לא רוצים, עד כמה שאנחנו נמצאים בשפשוף הלבבות זה לא נעים לבצע. אנחנו נמצאים היום באותה כוונה, עד השיעור זוהר.



שיר  


2. קטע לדיון

התפילה הנכונה היא שאני מבקש עבור כל הקבוצה בלבד, שהיא תהיה אחידה, גדולה, גבוהה, מתוקנת, כדי לתת לה מקום לגילוי הבורא, כדי לעשות לו נחת רוח. זאת התפילה. ואני מבקש עבור כל הקבוצה, אף פעם לא עבור איזה חבר. כי אנחנו מדברים על התיקון של הכלי השלם. זה כמו בתמונה הולוגרפית, גם בחלק מהתמונה יש את כל הפרטים, גם בתמונה הכללית יש את כל הפרטים, ולא שחסר משהו, זה רק בקנה מידה יותר גדול. לכן אנחנו מבקשים רק עבור כל הקבוצה. ואם יש באיזה חבר בעיה, הבעיה לא בו אלא הבעיה בכל הקבוצה והוא רק כהדגמה, שדרכו זה יוצא. נניח יש לי פצע ביד. הרופאים אומרים שיש לי בעיה עם הדם. מה שייך פצע ביד לדם? ככה, כי זה גוף אחד. יש הרבה מקרים כאלה, בעיקר בעיות ראש. בעיות מכל מיני חלקי הגוף אנחנו מרגישים אותן בראש. זאת אומרת, אף פעם אין אדם אחד פרטי אלא רק עשירייה.


3.שיר  


4. קטע לדיון

"מעוררים חיסרון בעשירייה לעזרת ה'. כאן כתוב לעזרת ה' ולא להשפעה או למטרות עוד רוחניות אלא לעזרת ה'. כאן זה כבר מיוחד. שמגיעים כבר למצב שמבינים שלהשיג רוחניות אנו לא יכולים עי זה שכל אחד ואחד מתרשם מהרצונות שישנם בסביבה הקרובה, בקבוצה , בעשירייה. אנו לא יכולים להתרשם מהחסרונות בחוץ וודאי, כי אין שם חסרונות לרוחניות בכלל, אלא אנו צריכים להגדיל את החיסרון שלנו עי המאור מחזיר למוטב" רב 1

שיר  

5, קטע לדיון

שתהיה כל פנייתו רק לבורא יתברך, ושלא יהיה לו שום תכלית אחר בכל מעשה שיעשה אם קטן ואם גדול אלא להתקרב אליו יתברך ולשבור כל המחיצות המפסיקות בינו לבין קונו, הן הנה כל עניני החומריות והתלוי בהם, עד שימשך אחריו יתברך ממש כברזל אחר אבן השואבת. וכל מה שיוכל לחשוב שהוא אמצעי לקירבה הזאת, ירדוף אחריו ויאחז בו ולא ירפהו. וכל מה שיוכל לחשוב שהוא מניעה לזה, יברח ממנו כבורח מן האש
הרמח"ל

שיר  


6. קטע לדיון

"אם יש לו אהבת חברים ובחינת אהבה, החוק הוא, שרוצים לראות דוקא מעלת חבירו ולא חסרונו. לכן יוצא, אם הוא רואה איזה חסרון אצל חבירו, סימן הוא, לא שהחסרון הוא אצל חבירו, אלא החסרון הוא אצלו. היינו, שהוא פגם באהבת חברים, לכן הוא רואה החסרונות על חבירו.
הכנה


"לכל אחד יש ירידות שלא מסוגל לעשות כלום...כמה שמתקדמים זה יותר ואין שום אנרגיה שום אפשרות להתעורר...אבל לא יכול להיות שכולם נמצאים במצב כזה , איפה אחריות אלא שלא נמצאים במצב כזה? הם חייבים להיות באחריות שעכשיו הזמן שלהם לעורר אחרים , רק כך וזה לא מורגש , אז לעשות תורנות אולי , אם לא לעשות בזה סדר ולהלחם באדישות בחולשה בצורה מכוונת , נקודתית לבעייה הזאת אנחנו נפסיד , נפסיד בגדול"

1. קטע לדיון


".. במלחמות העולם כל אחד נלחם עם האגו של הזולת, במלחמת התורה כל אחד נמצא במלחמה עם האגו שלו, של עצמו, זה ההבדל. תמיד מלחמות עם האגו, תלוי עם איזה, עם רצון לקבל של הזולת או עם רצון לקבל של עצמו, סך הכול זה ההבדל אבל ההבדל הוא מהותי, זה ברור.


שיר  

2 קטע לדיון

טרם שנברא העולם נבראה התורה הקדושה, התורה היא מערכת ההפעלה, שעל פיה נברא העולם ואת הנפעלים בתוכו, בתוך התורה ישנו האור המחזיר למוטב שמושך את חלקי הנשמה השבורים, אל מפעיל המערכת הבורא, כדי שיקירו אותו מקרוב שילמדו ממנו להדמות לו להיות אדם מואר שדרכו יעבור האור אל שאר חלקיו כדי שישובו אל שורשם ממנו נפרדו, שידבקו בו יחזרו להיות נשמה אחת שלמה עם בוראם ובכך יעשו לו נחת רוח , שידעו אותו מקטן ועד גדול ומלאה הארץ כבודו אמן

3. שיר  


4. קטע לדיון

מכל עבודת הבורא עם הנברא... ומכל עבודת הנברא עם הבורא... יש משהו שמקשר בינינו... שזה המסך...
התוצאה מהעבודה המשותפת שלנו - זה המסך... שבו מתרכזים כל הפעולות של הבורא כלפי הנברא... וכל הפעולות של הנברא כלפי הבורא...
המסך - זה דבר שלא היה קודם... שנוצר כתוצאה מהלחץ של הבורא על הנברא... ומהלחץ של הנברא על הבורא...
הבורא לוחץ עלי כדי שאקבל את טובתו... ואני לוחץ עליו כדי שיקבל את טובתי... ובהתנגשות הזאת כביכול, בחיבור, בא המסך..."

שיר  


5. קטע לדיון

רב: אהוב על ידי הבורא נקרא שהבורא נותן לך אפשרות לשרת אותו כמה שאתה מסוגל, כמה שאתה יכול בכל האפשרויות, ובכל ההזדמנויות הבורא רוצה בעבודה שלך, בשירות שלך, זה נקרא שאתה אהוב עלי, כך הוא אומר. כמו משה, עבד נאמן, מה זה "עבד"? ועוד "נאמן"? זו דרגה שנפתחת לו אפשרות לשרת.

שיר  

6. קטע לדיון

".. במלחמות העולם כל אחד נלחם עם האגו של הזולת, במלחמת התורה כל אחד נמצא במלחמה עם האגו שלו, של עצמו, זה ההבדל. תמיד מלחמות עם האגו, תלוי עם איזה, עם רצון לקבל של הזולת או עם רצון לקבל של עצמו, סך הכול זה ההבדל אבל ההבדל הוא מהותי, זה ברור.
הכנה

אם מישהו משפיע לי ואני נהנה מההשפעה שלו, אם כך אני קליפה, והוא אם כך קדושה. איך יכול להיות שאני אהיה גם קדושה? אם אני אקבל ממנו כדי לתת לו הזדמנות להשפיע לי. יוצא שבקבוצה אם רוצים להגיע למצב שכולם יהיו בקדושה, כולם צריכים להשפיע זה לזה אחרת יהיו קליפות. לא יכולה להיות קדושה ללא קליפה וקליפה ללא קדושה אלא בתנאי שכולם נמצאים בהשפעה הדדית, שאני מקבל מהחבר כדי לתת לו אפשרות להשפיע לי, ובזה אני משפיע לו.

1. קטע לדיון


"נקווה שננצח במלחמת היצר, שנצליח ונגיע למטרה הידועה שהיא לעשות נחת רוח ליוצרו. הנה כבר הגיע הזמן שנתחיל ללכת קדימה לקראת מטרתנו הקדושה כמו גבורים אנשי חיל. והדרך הסלולה המובילה למטרה היא כמו שידוע - אהבת חברים, שעל ידה עוברים לאהבת ה'. וענין אהבה הוא ע"י "וקנה לך חבר", היינו, על ידי מעשים בזה קונה את לבו של חברו. כי אפילו שרואה שלבו של חברו הוא כמו אבן, מכל מקום אין זה תירוץ, ואם הוא מרגיש שהוא מתאים להיות לו חבר לעבודה אזי הוא צריך לקנות לו על ידי מעשים.

שיר  

2. קטע לדיון

"צריך לשמוח שיש לו חסרון לרוחניות, שאין לשאר אנשים. וכשהאדם מחשיב חסרון זה, אעפ"י שהוא לא חשוב לו, אבל כן מחשיב ומשתדל לתת תודה לבורא על זה - זה גורם לו לקבל חשיבות על רוחניות, ומזה מקבל שמחה ויכול לזכות לדביקות, כי מתוך שמחה נותן תודה לבורא, נתן לו רצון להשפיע ובזה יש לו דבקות עם הבורא."

3. שיר  

4. קטע לדיון

אנחנו מתחברים במרכז העשירייה כאיש אחד בלב אחד, ומתוך נקודת החיבור הזאת עוברים על המצבים האלו. שזה לא עשרה אנשים, זו לא עשירייה. עשירייה זה כבר מושג אחד. מה האחד הזה מרגיש? או שהוא מרגיש פיצוצים מבפנים שממש קורעים אותו לחתיכות, או שההפך, הוא יכול לשמור על עצמו באיזשהם גבולות

שיר  

5. קטע לדיון

"אני מאוד מבקש בואו אנחנו נשתדל , משימה בכלל שאנחנו נסגור את הכל בעשירייה שנראה הכל בתוך העשירייה , בני אדם , היסטוריה , גאוגרפיה הכל ...חוץ ממנה אין כלום לא קיים ...אנחנו לא מודעים כמה שרואים בתוך ע"ס ומה שמפוזרים לכל מיני צורות , תפיסות זה מכיוון שנמצאים בפיזור הראייה ...יש כאן ע"ס לא יותר לא פחות אז בואו נתחיל לעשות את זה האמצעי הכי טוב זה עשירייה ..זה כל מה שאנחנו רוצים אז פשוט המימוש בתוך עשירייה שלא נחשוב ונמשיך לחפש את זה באיזה שהוא מקום אחר"

שיר  

6. קטע לדיון

*** המטרה היא למצוא קשר עם הבורא, ולא להתגבר על הטבע שלנו. כי הטבע הוא בנוי כך ומסודר כך בנו, שאנחנו לא נוכל להתגבר עליו ולא נצליח בשום דבר. ועוד בנוסף לזה הבורא שולח לנו כל מיני צרות, בעיות, בלבולים, חוסר הבנה, וכל זה כדי שאנחנו נבין שבלי עזרה שלו אנחנו לא מסוגלים להגיע לכלום. וזה דווקא טוב. כשאדם מתחיל להבין שהעולם נברא כדי להראות לאדם שהוא זקוק לעזרה מלמעלה, וזה בעצם הנקודה החשובה ביותר בהתפתחות שלנו, כי אז אנחנו באמת מכוונים נכון למה שקורה. שכל מה שנעשה בתוכנו, בתוך כל אחד ובינינו, בתוך הקבוצה ובכל העולם, אנחנו אז מתחילים לראות בזה סיבה אחת – שכל זה עושה הבורא כדי שאנחנו נזדקק בו, לעזרתו.
הכנה

"זה מאוד חשוב, אני לא רוצה לשמוע לשון הרע לא על החבר, לא על הבורא, לא על הדרך, לא על המקובלים ולא על הבורא, על אף אחד. כי זה מוריד אותי או בכלל מנתק אותי מהדרך. נגיד אני נמצא אצל מורה מסוים ולמד, ומישהו מדבר עליו משהו רע. זה כבר מוריד ממני את היחס אליו, אני כבר לא יכול לקבל באותה מידה את ההשפעה מהמורה, אז מה שווה לי לימוד.

1 קטע לדיון.

אנחנו צריכים להבין שנראה לנו, שאני אעשה הפסקה, אני עכשיו לא עובד בזה, אחר כך נמשיך. אין דבר כזה, ברוחניות אין זמן, ולכן אם אנחנו עוזבים כמו שכתוב "אם תעזבני יום יומיים אעזבך" ככה זה לכול דבר. זאת אומרת, אסור לנו לעזוב מאמץ שלנו הרוחני.
או לפחות לעשות את זה כמו בקבוצת רמח"ל, שחלק מהקבוצה כל הזמן נמצא בעבודה רוחנית, במאמץ, בתפילה. מישהו אחד שתמיד מתפלל עבור האחרים. ["הכנה לכנסים באמריקה 2017", חלק א', ד106]

שיר  

2. קטע לדיון

"אם אדם רואה, שחברים עומדים במדרגה גבוהה ממנו, והוא נמצא בתכלית השפלות מול החברים, שכל החברים הם שומרי זמן וסדר, ומתעניינים לכל מה שמתרחש בין החברים, לעזור לכל אחד בכל מה שאפשר - בודאי זה פועל עליו, שייתן לו כוח להתגבר על עצלותו, לקום ללמוד ובעת הלימוד, כי אחרת הוא יהיה המפגר בין החברה. וזה משום שהגוף לא יכול לסבול שפלות. ושמסתכל על החברה, רואה בתוך הדעת, איך שכולם עובדים בלהשפיע, אז גם הרצון שלו נותן לו להשפיע. נמצא, שרואה חברים במעלה יותר גבוהה ממנו, זה גורם לו להתעלות." (רב"ש א', מאמר 21. "ענין למעלה מהדעת" 1986)

3. שיר  

4. קטע לדיון

"אין לנו בעולם הזה, וגם כן בעולם הרוחני, שום דוגמה טובה. הבורא עושה את זה בכוונה כדי לתת לנו אפשרות להוסיף יגיעה ואז להגיע לפי תר"ח פעמים לגילוי שלו ממה שהיה מלכתחילה, בתחילת הבריאה, ולכן אנחנו צריכים כל הזמן להשתדל להראות את עצמינו כל אחד לשני כאילו אנחנו נמצאים בדרגה יותר גבוהה ממה שאנחנו. ובתיאטרון הזה, במשחק הזה, אנחנו מרוויחים מאוד כי המאור המחזיר למוטב הוא מתחשב עם מה שאנחנו רוצים להיות ולא עם מה שאנחנו. מה שאנחנו הוא קובע ומה שאנחנו רוצים להיות, זאת אומרת להזמין ממנו יתר השפעה, זה עלינו לבצע.

שיר  

5. קטע לדיון

"ומה לבקש בכל דבר שהוא נמצא? לא לשנות כאילו המצב, אלא לשנות את היחס שלו להמצב. כי המצב הוא תמיד מצוין, המצב שניתן לאדם תמיד זה גמר התיקון. אלא מה שתלוי באדם, לקבוע באיזו דרגה, באיזו צורה הוא מוכן לסבול את המצב הזה. ואז בזה הוא קובע את הסולם המדרגות. אבל באמת, מה שהוא נמצא הוא נמצא כלפי האור אין סוף.
לכן אנחנו צריכים להשתדל לא לבקש שינוי במצבים כביכול החיצוניים, אלא ביחס שלי להמצב, שאני רוצה להרגיש אותו כ"טוב ומטיב", "אין עוד מלבדו". מתי? כאן, עכשיו, במה שאני נמצא."

שיר  

6. קטע לדיון

*** "...כשישראל הם אגודים ודבוקים יחד באחדות גמור, אז לאחד יחשבו, ושורה עליהם ה' ברוך הוא, שהוא אחד. אבל כשחלילה חלק לבם ונפרדים זה מזה, אי אפשר להם להיות דבוקים באחד ואין השם שורה עליהם חס וחלילה, ושורה חלילה אל זר עליהם….." (דגל מחנה אפרים, פרשת ואתחנן)
הכנה

** אנחנו צריכים לזכור שכל העניין של פסח זה התעלות האדם מעל האגו שלו, שהוא מרגיש את עצמו שנמצא באזיקים, שנמצא בגלות מהקדושה. זאת אומרת הוא כבר מרגיש איזושהי הארה מה-מה זה להיות על מנת להשפיע באהבת הזולת, "ואהבת לרעך כמוך", וכולי, שזה בעצם כל היישום מה שהתורה דורשת מאיתנו. ולכן כשאנחנו לומדים, מתקדמים באהבת חברים, אנחנו מתחילים להרגיש עד כמה שאנחנו נמצאים בטבע שלנו האגואיסטי, שלא נותן לנו להתעלות מעל זה. לפי ההרגשה הזאת של חוסר היכולת להתחבר בכוחותינו, מרגישים את הטבע שלנו כ"מצרים", כשולט עלינו. [חלק א, ד7]

1. קטע לדיון

*** אני נברא כדי להרגיש תענוג או חוסר תענוג בתוך הרצון לקבל. כשאני עובר ללהרגיש כוונה, אז הטעמים עוברים מהרצון לקבל לכוונה. אני כבר בכוונה מבדיל בכל הטעמים שאני מקבל, שאני נותן, שאני נהנה, שאני סובל. אני כבר מעביר את נקודת הסנסור שלי, נקודת הרגש שלי, מהרצון לכוונה. איך אני עושה את זה, שאני כולי נמצא בתוך הכוונה ורק מה שקורה בה אני חי ובודק, מברר ומתקן? איך אני עושה את זה – מעביר את תשומת הלב שלי, נקודת הרגש שלי והחלטות ונטיות ותשוקות, כולו כולו לכוונה, מהרצון לכוונה? איך אני עושה את זה? [חלק א, ד35]

שיר  

2. קטע לדיון

*** אם הרצון של החבר, אם הרצון של החבר הוא נשאר לקבל אז מובן שאני לוקח את הרצון של החבר וממלא אותו ומצדי זה נקראת פעולת השפעה. אבל אם הרצון של חבר הוא גם כן הופך להיות להשפיע, אז ממה אני ממלא אותו? ברור?
מכאן ברור לנו, מכאן ברור לנו שאם אני רוצה להשפיע לחבר אז אני בסופו של דבר צריך להשפיע איתו יחד לבורא, כי אין לי מה להשפיע לחבר, גם הוא נמצא ברצון להשפיע. ולכן אנחנו צריכים לפעול יחד כדי להשפיע לבורא ואז זה מביא אותנו למצב של לקבל על מנת להשפיע. לכן אנחנו, על ידי התחברות בינינו, רק מגדילים את הכלים דהשפעה שלנו ולא מבצעים את פעולת השפעה ממש אותה היא רק כלפי הבורא. [חלק א, ד91]

3. שיר  

4.קטע לדיון

"ואפילו כולנו חכמים... מצוה עלינו לספר ביציאת מצרים". ויש לומר, שהגם שכבר אנחנו בני תורה ותבונה, מכל מקום עלינו לעורר את השורש של יציאת עם ישראל מהגלות דפרעה. משום שעיקר הוא היציאה מהקליפה והכניסה לקדושה, משום דשאר המדרגות הם נקרא קודם ונמשך. לכן עלינו להלל ולשבח לה' יתברך על זה, ועל ידי זה ממשיכים שמחה בכל העולמות. זאת אומרת, בזה שאנחנו מרגישים את יקר וחשיבות של החרות מהקליפות, בשיעור הזה מתגדלת השמחה. ובשיעור שיש לנו השמחה, בשיעור זה נוכל לתת את הלל כתבי רב"ש / דרגות הסולם / 934. חובת סיפור יציאת מצריםוהשבח. לכן צריכים בכל שנה לעורר את השורש."

שיר  

5. קטע לדיון

האם אני בטוח שיש לנקודה הזאת, שהביאה אותי לכאן ואני מפתח אותה וכל העבודה שלי דווקא את הנקודה הזאת לפתח, כי אחריה אני הולך.
.. תמיד הנקודה הזאת היא צריכה להיות הראשונה, המיוחדת. ואני צריך לטפח אותה בי שהיא כמו כוכב צפון, כל הזמן ממש תמשוך אותי ואני הולך אחריה. האם אני עובד על זה? כי בלי זה אני כמו בהמה טועה בשדה. אז לשים לב, האם כל אחד וגם יחד כולנו בקבוצה, האם אנחנו דואגים להבליט נקודת המשה שדווקא מושכת אותנו קדימה

שיר  

6. קטע לדיון

*** אל תתחשב עם הרצון, תתחשב עם הכוונה. תעביר את עצמך, את התשומת לב שלך מהרצון לכוונה. וכל הזמן בכוונה, כל הזמן להיות בכוונה. זה לא חשוב, אתה אוכל או שותה, רוקד או בוכה, ישן או עובד במשהו, זה לא חשוב. חשוב מה אתה.. איזה תועלת אתה רוצה, תועלת מהרגע הזה שאתה עכשיו קיים
הכנה

כאן השאלה, האם אנחנו מספיק מבדילים, מבליטים, את נקודת המשה שבנו? תראו מה שהוא עושה במצרים, בלי הנקודה הזאת העמךָ, כל יתר הרצונות בתוך האדם, לא יודעים לאן להתקדם ומה לעשות, אלא רק אחרי הנקודה הזאת של משה.
האם אני בטוח שיש לנקודה הזאת, שהביאה אותי לכאן ואני מפתח אותה וכל העבודה שלי דווקא את הנקודה הזאת לפתח, כי אחריה אני הולך.
.. תמיד הנקודה הזאת היא צריכה להיות הראשונה, המיוחדת. ואני צריך לטפח אותה בי שהיא כמו כוכב צפון, כל הזמן ממש תמשוך אותי ואני הולך אחריה. האם אני עובד על זה? כי בלי זה אני כמו בהמה טועה בשדה. אז לשים לב, האם כל אחד וגם יחד כולנו בקבוצה, האם אנחנו דואגים להבליט נקודת המשה שדווקא מושכת אותנו קדימה."

1. קטע לדיון

"הפסח אומר רק דבר אחד, "כשור לעול וכחמור למשא", אתה עושה את זה או לא. לפי זה תהיה לך תוצאה, לא כלום חוץ מזה. והעיקר כמה שיותר. מה זה "כשור לעול וכחמור למשא"? תכניס את עצמך למאמצים בלתי פוסקים כל הזמן, ואל תבחר לעצמך, זה יותר טוב או זה יותר טוב, כי שם נמצא הנחש. תעשה מה שהחברה דורשת ממך, אז זה יהיה מועיל".

שיר  

2. קטע לדיון
ובזמן שהאדם רואה את האמת כמו שהיא, היינו שרואה איך שהוא שקוע באהבה עצמית, ואין בו שום ניצוץ בגופו, שירשה לו לעשות משהו להשפיע, וכיון שבמצב הזה האדם כבר הגיע אל האמת, כלומר שבא לידי הכרת הרע, שאין לו אז שום עצה, שיהיה בידו כח לעזור לעצמו, אלא יש לו רק עצה אחת, שהיא לצעוק לה' שיעזור לו, כמו שכתוב, "ויאנחו בני ישראל מן העבודה, ויזעקו, ותעל שועתם אל האלקים מן העבודה"." [רב"ש, הקשר בין פסח, מצה ומרור]

3 שיר  

4. קטע לדיון

*** אנחנו כאן צריכים להבין ש"בני ישראל" זה מי שמשתוקק להרגיש שהוא נמצא בקבוצה, שיש שם מרכז הקבוצה, שמתוך מרכז הקבוצה הם מבקשים, משתוקקים לגלות שם מקום לגילוי הבורא כדי להגיע אליו בדביקות, לפי השתוות הצורה, ובזה לתת לו נחת רוח. אז לשמוע בחיבור. [חלק א, ד8]

שיר  

5. קטע לדיון

*** איך הייאוש והצעקה מתבטאים בעשירייה?
זה מגיע לאט לאט. בינתיים המטרה שלנו בכלל להבין שאנחנו צריכים לעבוד יחד בעשירייה, במה זאת עבודה יחד. מתוך זה שכל אחד עובד, קודם כל בצורה אישית, שהוא רוצה להגדיל את חשיבות העשירייה ולהתכלל בה, ולמצוא שם בתוך עשירייה מגע עם המורה, ובמרכז העשירייה הוא רוצה למצוא מגע עם הבורא, אם כך כולם מתכוונים בתנאים האלה שרב"ש מסביר לנו כהכרחיים בקבוצה, אז אנחנו מתחילים להרגיש, מתוך היגיעה הזאת שהיא בכל אחד ואחד נמצאת באותה צורה, אנחנו מתחילים להרגיש התקרבות זה לזה.

שיר  

6. קטע לדיון

זה לא התקרבות בצורה הגשמית שאנחנו מכירים זה את זה, אלא במאמצים שלנו לאותו מקום, למרכז עשירייה, לאותם הכללים, לפי אותו מורה, שזה רב"ש נגיד, שנותן לנו את הכללים האלה, ואנחנו רוצים להיות דבוקים בו. ואז, מתוך זה, אנחנו מתחילים להבין זה את זה בבחינה רוחנית כבר, בצורה אחרת. יותר גבוה מרגישים מה יש בתוך חבר, אותה נטייה, ואז זה גורם לנו להתקרבות.
הכנה

תראו מה שאנחנו משיגים בפסח, מה שאנחנו משיגים במצרים. מתגלה ה"פרעה", זאת אומרת שאנחנו רוצים להגיע לעל מנת להשפיע ולא מסוגלים. אנחנו יודעים מה זה על מנת להשפיע, אנחנו יודעים מה שאנחנו לא מסוגלים, אנחנו מבינים ומרגישים מהו הטבע שלנו, שלא נותן לנו אפשרות להשפיע ולאהוב. זה הכול גילויים במצרים.

1. קטע לדיון

"דהיינו היות כי מטבע האדם לתת יגיעה בזמן שיהיה תועלת עצמו." אז אני צריך להגיע למצב.. זה כבר לא בתוך פרעה, בתוך מצרים, אבל בכל זאת אני צריך לרצות להגיע למצב שאני רוצה לברוח ממצרים, רוצה לברוח משליטת פרעה. בשביל מה? כדי להגיע לאהבת הזולת. [כתבי רב"ש, חלק ג', ד1]

שיר  

2. קטע לדיון

*** משה זה נקודה באדם שהיא מושכת אותו למטרה, לדבקות בבורא. פרעה זה אותם כוחות שהרצון לקבל של האדם, שכל הזמן מתגלה מחדש הרצון המקולקל, כדי לתת לאדם התנגדות לדרך. כי רק על ידי דבר והיפוכו, ההפכיות בין שניהם, אדם יכול להבדיל ולהבחין את הדרך בעצמו וכל הבריאה.

3. שיר  

4. קטע לדיון

"כלים חדשים אני קונה בתנאי שאני נמשך בעל מנת להשפיע בכל כוחי ואז מגלה שאני בעל מנת לקבל ואז אני בעל מנת לקבל הזה מקבל כפרס , עוד יותר רצון לקבל ...זה שהבורא הבטיח לאברהם ואברהם שמח ונרגע ....אני אגלה בסופו של דבר את כל הרצון לקבל שהבורא הכין ....לא חסר אור חסר כלי הבורא הראה לו איך מקבלים את הכלים , וכל הכלים מקבלים בגלות מצריים"

שיר  

5. קטע לדיון

*** האדם צריך תמיד לדאוג שיהיה לו כוח האמונה. כל הזמן כל הזמן לדאוג לזה. ברגע שמפסיק לדאוג, זאת אומרת לא מעלה חיסרון, כוח האמונה נפסק. כי הוא, בזה שלא נמשך לדאוג להגדיל את כוח האמונה, הוא בעצם מפסיק את אותה הדרך, צינור, חוט שאז כוח האמונה מגיע אליו. ["הכנה לפסח", חלק א', ד66]

שיר  

6. קטע לדיון

*** האדם צריך תמיד לדאוג שיהיה לו כוח האמונה. כל הזמן כל הזמן לדאוג לזה. ברגע שמפסיק לדאוג, זאת אומרת לא מעלה חיסרון, כוח האמונה נפסק. כי הוא, בזה שלא נמשך לדאוג להגדיל את כוח האמונה, הוא בעצם מפסיק את אותה הדרך, צינור, חוט שאז כוח האמונה מגיע אליו. ["הכנה לפסח", חלק א', ד66]
הכנה

"אתה לא יכול להרגיש את מה שהחבר מרגיש... יש לך קרום על הלב...
איך להסיר אותו?
זאת העבודה...
לבקש שיבוא האור ויחבר את הלבבות שלנו... יוריד את הקרום מכל אחד... ויחבר את הלבבות ללא הקרום... שההרגשות שלנו יהיו ערומות בצורה שכל אחד ירגיש את השני כמו את עצמו..."
הרב, שיעור בוקר

1. קטע לדיון

*** בוא נבדוק את עצמנו, האם במצב שאנחנו מתנתקים מהעבודה, נגיד עכשיו חזרנו מכנס, כנס קייב, הייתה התפעלות מסוימת, חזרנו ונמצאים איזשהם ימים במצב מסוים. ממדרגה שהייתה שם ירדנו, בצורה טבעית זה ככה, כי האורות המקיפים האלה מסתלקים ואנחנו צריכים להיכנס למצב החדש, ובין זה לזה יש מצבים כאלו "אפורים" כביכול. האם אנחנו מרוצים, האם אנחנו שמחים שאנחנו ניכנס למצב של ניתוק יחסי מההתפעלות? אם אנחנו מדברים על העבודה, מתי שאנחנו עושים עבודה ובזה גורמים נחת רוח לבורא זה המצבים הכי טובים. לא ש"מתי טוב לי", הכוונה לבהמה שלי, לאגו שלי, כי אני עדיין לא מתוקן, לא בעל מנת להשפיע, אז דווקא במצבים האלו, ממצב החושך אני יכול לעשות עבודה הכי טובה.

שיר  

2. קטע לדיון

" כל הרע שמתגלה בכל המציאות... (מתי שיתגלה - זה לא חשוב... באיזו צורה שיתגלה - זה לא חושב... )
כל זה בא מהבורא... ישר לפי הפקודה שלו... אך ורק...
היצר הרע הוא העבד הנאמן של הבורא... ואין בו, ביצר הרע שום בחירה חופשית או חופש, או איזו פעולה שיכולה לבוא ממנו מעצמו...
זה לא יתכן... זה חומר... שמתגלה לפי היכולת שלנו לעבוד איתו בצורה הנכונה...
ואם נעבוד בצורה הנכונה... זו כבר בחירה שלנו... לנו יש בחירה..."

3. שיר  

4. קטע לדיון

"מתוכי, מתוך מעיני, הנני צריך תמיד לקחת את האוצרות הגנוזים. תמיד אני קשור באותו הצער הקדוש של דרישת השלמות העליונה, וזו אינה מתמלאת ואינה צריכה להתמלאות, כי זאת היא תכונת העריגה הנצחית, שיסודה הוא הצימאון האלוהי, אשר כל דבר אחר שבעולם לא ירוה אותו, כי אם המבוקש לבדו, הצימאון לבדו..."
הרב קוק, חדריו, טו

שיר  

5. קטע לדיון

"זאת אומרת, שאז ה' כורת עמו ברית. היינו דוקא בזמן שהאדם מקבל את עבודתו יתברך בלי שום תנאים, אלא שמסכים לעבוד את עבודת הקודש בלי שום תמורה, שזה נקרא "כניעה ללא תנאי ", אז הקב"ה כורת עמו ברית". [רב"ש, אתם נצבים היום כולכם]

6. קטע לדיון

" אני לא שם תנאי כשאני עובד:או שטוב לי... או שרע לי... או שאני לא מרגיש כלום...
כי זה כלפי הבהמה שלי... שאני צריך לתת לה...
אני שואל אותה, איך היא תתן את העבודה... ולא מה שהיא תקבל בחזרה...
העבודה שלנו היא במסך, למעלה ממה שהבהמה מרגישה...
אני נותן לבהמה דברים, כדי שהיא תתן לי אפשרות לעבוד...
תמ הכנה

*** מטרת הבריאה דוחפת אותנו לחיבור, לעיגול כמו שהיינו לפני זה בתחילת הבריאה במערכת אחת שנקראת, "אדם", וכך לאותה צורה אנחנו צריכים להגיע, רק נגד הכוחות שלנו הפנימיים, הפרטיים, האגואיסטים, שמרחיקים אותנו זה לזה. אנחנו צריכים מעליהם להתחבר שוב לאותה המערכת האחידה. ואז אנחנו בכל הכוחות הפרוד גם כן מרכיבים בינינו כוחות האיחוד, וביחס בין שני כוחות האלו אנחנו מגלים את המציאות העליונה, דרגת אדם שזה כמו שכתוב, "עולמך תראה בחייך". אנחנו מגלים בזה עולם העליון. [חלק א, ד13]

1 קטע לדיון

*** מהי הדוגמה של מרדכי בכל הסיפור הזה ובמה להידמות למרדכי?
מרדכי זה מבצע החיבור, מה שאסתר אומרת לו. אסתר אומרת לך ליהודים, זאת אומרת, למי שמסוגל להגיע לאיחוד, ותתחיל להתחבר ביניהם, לחבר אותם, זה פעולת המרדכי, ומתוך זה שבנה את הפעולה הזאת אז.. הוא אז עולה על הסוס ושולט בכל המציאות, ומגיע לדבקות בבורא. [ח. אחרון, ד24]

2. שיר  

3. קטע לדיון

"העיקר בשבילנו זה למעלה מהדעת לקבל את הקבוצה ..אם אנחנו חתמנו על ערבות אני צריך להבין שמרגע זה והלאה אף אחד לא מחזיק אותנו אלא הבורא , ואז כלפי אותה המערכת שאנחנו חתמנו אם אני כלפי אותה המערכת עושה מאמצים אני ממש עושה מאמצים כלפי הבורא"

שיר

4. קטע לדיון
מי פועל?
המן פועל... הוא מכין את הסוס, הוא מכין את הבגדים, הוא מכין את הכל - את הרצון לקבל הגדול, את כל הכלים מסדר... הכל... כדי לקבל... ואז המלך אומר: " תשיב על זה מרדכי"... והוא משיב את מרדכי... לוקח אותו, שם על הסוס ועוד לוקח את הסוס והולך לפניו...
מי עובד?
מי הוא הגיבור?
הגיבור הוא המן...
רק צריכים לדעת איך לכוון את האגו שלנו... כי יש לו כוח, יש לו הכל... רק לכוון קצת

שיר

5. קטע לדיון

** יראה הראשונה ויראה השנייה זה אנשים שמאמינים בבורא והם מוכנים לעשות הכול מה שהוא אומר אבל יש להם מזה כוונה להרוויח. כן. שיהיה לי טוב בעולם הזה, שיהיה לי טוב בעולם הבא. אני רוצה להיות יהודי טוב, אני מוכן, אבל יש לנו בורא טוב, הוא משלם על כל דבר. לכן אנחנו עושים מצוות ומקבלים שכר.
צורה הזאת היא לא בדיוק מה שמרדכי רוצה. מרדכי עובד בכוונה על מנת להשפיע, זאת אומרת אני לא צריך שום שכר חוץ מזה שאני עושה מה שבורא רוצה. זה בשבילי שכר. לעשות מה שהוא רוצה, זה השכר. נקודה.

שיר  

6. קטע לדיון

אז אני מוכן לעבוד. אז העבודה היא בעל מנת לקבל שכר זה נקרא, "בעולם הזה ובעולם הבא". אבל אתה קשור לכוח עליון, אתה עושה מה שהוא אומר. העניין הוא שכר. ויש עבודה שהיא לא על מנת לקבל פרס. שאני לא רוצה שום שכר, רק לקיים מה שהמלך רוצה, להיות מסור לו. ככה זה, זה נקרא עבדות, "עבד ה'". עבד הנאמן, זו דרגת משה, עבד הטוב, אני מבצע הכול רק כדי לעשות מה שהוא רוצה. תן לי הזדמנות, אני יותר מזה לא רוצה, רק להתקיים במאה אחוז רק כדי לקיים את זה. זו עבודה השלישית. חכמת הקבלה מלמדת איך להגיע לזה. [חלק ב, ד22]
חזרה למעלה Go down
 
לעילוי נשמת חברתנו "יעל זפרן" שנפטרה יא' סיוון תשע"ז -חלק ח'-יום שני ה-5/6/2017-
חזרה למעלה 
עמוד 1 מתוך 1
 Similar topics
-
» לעילוי נשמת חברתנו "יעל זפרן" שנפטרה יא' סיוון תשע"ז -חלק ז'-יום שני ה-5/6/2017-
» לעילוי נשמת חברתנו "יעל זפרן" שנפטרה יא' סיוון תשע"ז -חלק ט'-יום שני ה-5/6/2017 -
» לעילוי נשמת חברתנו "יעל זפרן" שנפטרה יא' סיוון תשע"ז -חלק א'-יום שני ה-5/6/2017-
» לעילוי נשמת חברתנו "יעל זפרן" שנפטרה יא' סיוון תשע"ז -חלק ב'-יום שני ה-5/6/2017-
» לעילוי נשמת חברתנו "יעל זפרן" שנפטרה יא' סיוון תשע"ז -חלק ג'-יום שני ה-5/6/2017-

Permissions in this forum:אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
פורום הקבוצה הוירטואלית :: פורום הקבוצה הוירטואלית :: קבלה כללי-
קפוץ אל: