פורום הקבוצה הוירטואלית
האם אתה רוצה להגיב להודעה זו? אנא הירשם לפורום בכמה לחיצות או התחבר כדי להמשיך.
פורום הקבוצה הוירטואלית

חברים מכל הכלי הוירטואלי מוזמנים להתחבר יחד לשם גילוי תכונת ההשפעה בעולם.
 
אינדקסאינדקס  Latest imagesLatest images  חיפושחיפוש  הרשםהרשם  התחבר  

 

 סיכום משיעור בוקר 30.03.2015 חלק א' ( מאמר "מהו, מקוצר רוח ומעבודה קשה, בעבודה" ) 52 דקות

Go down 
3 posters
מחברהודעה
לאון-נחום




מספר הודעות : 470
Join date : 30.10.14

סיכום משיעור בוקר 30.03.2015 חלק א' ( מאמר "מהו, מקוצר רוח ומעבודה קשה, בעבודה" ) 52 דקות  Empty
הודעהנושא: סיכום משיעור בוקר 30.03.2015 חלק א' ( מאמר "מהו, מקוצר רוח ומעבודה קשה, בעבודה" ) 52 דקות    סיכום משיעור בוקר 30.03.2015 חלק א' ( מאמר "מהו, מקוצר רוח ומעבודה קשה, בעבודה" ) 52 דקות  EmptyMon Mar 30, 2015 8:26 am



"...הזה"ק וארא (דף כ"ג ובהסולם אות ס"ה) כתוב שם וזה לשונו, "אמר ר' שמעון, מקוצר רוח פירושו, שעוד לא יצאה יובל, שהוא בינה, לתת להם מנוחה וחירות, ורוח האחרון, שהוא המלכות, עוד לא משלה בעולם, להנהיג חוקים ישרים בעולם, ועל כן היה קוצר רוח, ואיזה רוח הוא, שהוא המלכות, שהיתה קצרה ידה, מהושיע לישראל, שזה סוד מקוצר רוח", עד כאן לשונו.

ויש להבין מהו ענין "עבודה קשה", ומהו "מקוצר רוח". כלומר, מהו הקשר עבודה קשה לקוצר רוח, בעבודה. וגם יש להבין, מה שר' שמעון מפרש קוצר רוח על מלכות, מהי השייכות לעבודה קשה.

הנה ידוע, שסדר העבודה בעבודת ה', הוא שהאדם צריך לעבוד להמציא לו כלים, שבהכלים האלו תהיה לו האפשרות לקבל את הטוב והעונג, מה שה' חשב לתת להנבראים. כידוע, שסיבת בריאת העולמות היתה מטעם שרצונו להטיב לנבראיו. ובגלל זה ברא בהנבראים רצון וחשק לקבל הנאה ותענוג. ובהרצון וחשק להתענוג מודדים את טעם של התענוג. כלומר, כפי גודל השתוקקות להדבר, שהוא חושב שממנו הוא יקבל תענוג, בשיעור הזה הוא נהנה. לכן קטנות וגדלות הנאה של אדם נמדדות בשיעור ההשתוקקות להתענוג שבדבר.

ולפי זה, מאין באות ההבחנות של מקבלי תענוגים. היות שכולם נבראו ברצון לקבל לעצמם, ומי הוא העושה, שאחד יקבל תענוג קטן, ואחד תענוג גדול. כלומר, מי הוא טיפש, שירצה לקבל תענוג קטן, במקום שיכול לקבל תענוג גדול. אלא, מסיבת שהבורא "רצה להוציא לאור שלימות פעולותיו", שפירושו, שענין להטיב לנבראיו יהיה שלימות הטבה, היינו בעת שיקבל את הטוב והעונג, שלא ירגישו שם אי נעימות, היינו בחינת בושה, כמו שכתוב "מאן דאכיל לאו דיליה בהית להסתכולי באפי".

לכן נתקן ענין צמצום והסתר על כלים דקבלה, שהם כלים, שהאדם נברא בהם מצד הטבע. זאת אומרת, שיש בזה ב' ענינים:

א) שלא יכולים לקבל בהכלים האלו שום שפע דקדושה.

ב) שכל זמן שהאדם לא השיג כלים דהשפעה, האדם לא רואה את הטוב ועונג שישנם בקדושה. ואין בידו להשיג טעם של עונג, רק מה שניתן נהירו דקיק להקליפות, שיוכלו להתקיים. ומהניצוצין האלו, שנפלו לקליפות, מזה יש תענוג בכל התענוגים הגשמיים. וזה מגולה לכל, כלומר שהתענוג מגולה, היינו שכל אחד יכול לטעום מהתענוגים האלו עם הכלים דקבלה, שהם רוצים לקבל הנאה לתועלת עצמם. מה שאם כן הטוב ועונג דקדושה, ששם עיקר התענוגים, שהיה ברצונו לתת להנבראים, זה נעלם מהכלים דקבלה. שזה נקרא צמצום והסתר.

לכן, היות שעל ידי התיקון הזה, שאי אפשר לקבל את התענוגים דקדושה, אלא לפי ערך שרכש כלים דהשפעה, יצא מזה ב' דברים:

א) שהאדם צריך להאמין, שעיקר טוב ועונג, שהיה ברצון ה' לתת להנבראים, נמצא בקדושה.

ב) שצריך לעבוד עבודה, שהיא נגד הטבע, שהוא שלא יקבל שום דבר לתועלת עצמו, אלא הכל לתועלת ה'.

וזה גורם הבחן מדרגות. היינו, שאין אדם דומה לחבירו. כי בערך מה שבא מצד המשפיע, כולם שוים, כמו שאומר האר"י הקדוש, שטרם שנאצלו הנאצלים ונבראו הנבראים, היה אור עליון הפשוט, ממלא כל המציאות. ולא היה ראש וסוף, אלא הכל היה אור פשוט. אלא אח"כ, היינו לאחר שנעשה התיקון, שלא יקבלו רק בכלים דהשפעה, אז נעשה ריבוי עולמות, היינו הרבה בחינות, לפי ערך הכוונה, שיכולים לכוון בע"מ להשפיע, שזה מכונה ריבוי מסכים, בזה נעשה הבחן מדרגות.

וזה כמו שאמרו חז"ל (שבת קנ"ב) "כל צדיק וצדיק, נותנין לו מדור לפי כבודו".

וזהו מטעם שיש הבדל מצד הכלים של המקבל, היינו הכלים מה שהמקבל צריך לעשות, שהם נקראים "כלים דהשפעה", כלומר שיקבל בע"מ להשפיע. מה שאין כן כלים דקבלה לתועלת עצמו, זהו כלים שבאים מצד המאציל, על אלו הכלים אין האדם צריך לעבוד, כי הבורא ברא אותו עם כלים כאלו. לכן כל העבודה של הנבראים היא להשיג כלים דהשפעה.

ובהאמור אנו יודעים, מה נקרא עבודת האדם, שהיא רק עבודה איך להשיג כלים דהשפעה. כלומר, ש האדם צריך להגיע לידי מצב, שכל מה שאינו נוגע לתועלת ה', אין מעניין אותו. אלא כל רצונו הוא, איך להגיע לידי מצב, שיוכל לעשות נחת ליוצרו. לכן בזמן שהאדם מתחיל בעבודה, הוא מתחיל בשלא לשמה, היינו לתועלת עצמו.

ואח"כ הוא מתחיל להבין, זה שהוא עוסק בשלא לשמה, זוהי רק סגולה, שע"י זה הוא יגיע לשמה, כמו שאמרו חז"ל, "שמתוך שלא לשמה באים לשמה, מטעם שהמאור שבה מחזירו למוטב". והוא מאמין בזה, שבסופו של דבר הוא יגיע לשמה.

ואח"כ האדם הולך עוד שלב אחד קדימה. ומתחיל להשתדל, ועושה מעשים שיביאו אותו לשמה. כלומר, שמתחיל להבין, שצריכים לעשות מעשים, ולכוון, שהמעשים האלו יביאו אותו לדרגת לשמה. ונותן חשבון לעצמו, עד כמה שהוא כבר זכה בעניין לשמה.

אז הוא מתחיל לראות את האמת, איך שהוא כל כך מרוחק מעבודה דלהשפיע. ורואה, כל פעם יותר, איך שהוא משוקע רק באהבה עצמית. ורואה, שכל יום הוא הולך אחורה. אז מתחילה העבודה שלו, שהוא רוצה לעבוד בע"מ להשפיע, בשם עבודה קשה, מב' טעמים:

א) שהוא רואה עכשיו מהו הפירוש "בע"מ להשפיע", שהאדם צריך להאמין בחז"ל, זה שהוא רואה עכשיו, מה זה "לשם שמים", לא היה יודע את הפירוש האמיתי.

אלא כמו שביארנו על מה שהזה"ק אומר על פסוק "או הודע לו אשר חטא". ושואל "מי הודע לו". ומשיב "הקב"ה". שיש לפרש, זה שהאדם מרגיש, איך שהוא מרוחק מהעבודה דלהשפיע, אלא שמשוקע באהבה עצמית, זהו גילוי מלמעלה. ועבודה זו נעשית עתה קשה. היינו, לאחר שמלמעלה הודיעו לו את הפירוש "לשם שמים ולא לתועלת עצמו", עתה נעשית העבודה שלו יותר קשה.

אולם האדם חושב, שהוא נעשה עכשיו יותר גרוע, מבעת שנכנס לעבוד בע"מ להשפיע, כאילו מצד עצמו הוא נעשה עתה יותר גרוע. אז האדם צריך להאמין, שאינו כך, אלא הוא כן התקדם לאמת, בזה שהקב"ה הודיע לו את מצב האמיתי שלו. נמצא, שע"י העבודה, שהתחיל לעבוד בעבודה זו, שנראה לו עתה, שהיא עבודה קשה, זהו מטעם שהקב"ה פנה אליו, מטעם שהוא עכשיו במצב יותר מעולה, מבעת שעוד לא נכנס בעבודה דלהשפיע.

אולם טעם ה-ב) שנעשה לו עכשיו יותר קשה, הוא מטעם, שמדרך העולם הוא, שהאדם רוצה ללמוד איזה מקצוע, ונכנס להאומן שלו ללמוד את המקצוע הזה, שהוא מבין, שהמקצוע הזה מתאים בשבילו. ואם האומן רואה, שהוא לא מתקדם, אחר כמה זמן שהוא לומד אצלו, אז האומן אומר לו, המקצוע הזה לא בשבילך, כי זה קשה יותר מידי, לכן לך ותחפש מקצוע אחר, משהו יותר קל בשבילך, ומזה אתה תתפרנס.

לכן בעבודת ה', בזמן שהאדם מתחיל לעבוד בעבודה דלהשפיע, וחושב, לפי סדר עבודה בכל יום ויום מתקדמים והולכים קדימה, אז האדם אומר, שכדאי להמשיך בעבודה זו דלהשפיע, כי בטח הוא ילמד את המקצוע הזה, באופן לדעת איך לעשות כל דבר רק בשביל לשם שמים.

מה שאם כן כשהוא רואה, לאחר שהשקיע כמה זמן בעבודה זו, ולא די שהוא לא מתקדם, עוד הולך אחורה, אז הגוף אומר לו, חבל על הכוחות שאתה משקיע בעבודה זו, כי זה לא בשבילך עבודה זו, כי לעבודה זו צריכים בעלי כשרונות מיוחדים, ובעלי אמיצי לב, ולכן לך לפרנסה אחרת, היינו תעבוד כמו כל הכלל, ואל תהיה יוצא מהכלל.

נמצא, שזה נקרא "עבודה קשה", היות שבכל עבודה, שהוא רוצה להתאמץ וללכת בעבודה דלהשפיע, הגוף לא נותן לעבוד, בזה שעומד נגדו עם טענות צודקות. ובאמת בתוך הדעת הוא צודק מאה אחוז. נמצא, שהלשון הרע, מה שהוא שומע מהגוף שלו, זה מכביד עליו העבודה, והיא שנקראת "עבודה קשה".

אולם האדם צריך להאמין, שבאמת הוא כן מתקדם כנ"ל, אלא מה שהוא רואה, שכל פעם הוא יותר משוקע באהבה עצמית, והוא נמצא עכשיו במצב יותר גרוע, היינו שהוא נמצא במצב של שפלות, יותר ומבטרם שנכנס לעבודה דלהשפיע, הוא מטעם "כי אני הכבדתי את לבו".

היינו כנ"ל, שה' מגלה לו כל פעם, מהו שלא לעבוד לתועלת עצמו, אלא רק לתועלת ה'. נמצא, בזה שה' מודיע להאדם את הפירוש "שלא לעבוד לתועלת עצמו", בזה האדם רואה, איך שהוא ממש נגד הטבע. מטעם שהאדם נברא עם הרצון לקבל לתועלת עצמו. ועתה הוא רוצה לעשות דבר שהוא כנגד הטבע. לכן נקרא זה "עבודה קשה".

אולם נשאלת השאלה, מדוע ה' הודיע לו את האמת, איך שאין האדם מסוגל לעבוד נגד הטבע. וזהו מטעם, כמו שכתוב "למען שיתי אותותי אלה". כלומר, שע"י זה שיתגלה את כל הרע שבאדם, אז ה' יכול לתת עזרה, כמו שאמרו חז"ל "הבא לטהר מסייעין אותו". והיות מה שנותנים מלמעלה הוא דבר שלם, לכן האדם צריך להיות לו כלי שלם, היינו חסרון שלם, הנקרא "כלי שלם", שבתוכו יכול לכנס אור שלם.

נמצא, שמה שהקב"ה מגלה להאדם את הרע, הוא בכדי לתת לו העזרה. כלומר, שאין אור בלי כלי. לכן, כשאין הרע מגולה עדיין בשלימות, אין לו כלי שלם. ויש לפרש "כלי שלם" היינו רצון שלם לעזרתו יתברך. כי כל זמן שאין הרע מגולה, אז לפעמים אדם אומר, שאם הוא יתגבר, בטח יכול להגיע לעבודה דלהשפיע, ולפעמים אומר, שגם ה' לא יכול לעזור לו. לכן בזמן שהאדם משקיע כוחות בעבודה דלהשפיע, אז הכוחות שהשקיע, לא נותנים לו לברוח מהמערכה, ומקבל כל פעם צורך יותר גדול לעזרת ה'. נמצא, שהעבודה קשה בעצמה היתה הגורמת שיצעק לה', שיעזור לו.

וזהו על דרך מה שמובא בזה"ק (בראשית ב' דף ס"ד ובהסולם אות ק"ג) וזה לשונו, "ובענין היסורים הגשמיים והרוחניים, שסבל מטרם שעשה תשובה, יש בהם ב' דרכים:

א) היא "כל מה דעביד רחמנא, לטב עביד". כי הוא רואה בעיניו, אשר לולא המכאובים הנוראים ההם, שסבל מכח שהיה משוקע בטבע הקבלה לעצמו, לא היה זוכה לתשובה מעולם. ואם כן הוא מברך על הרעה, כשם שמברך על הטובה. כי לולא הרעה, לא היה זוכה להטובה. ונמצא, שכל מה דעביד רחמנא, לטב עביד. כלומר, גורמים להטוב.

ב) היא בחינת "גם זו לטובה". דהיינו, לא לבד, שהרעות נעשו גורמים להטובה, אלא שהרעות עצמם נהפכו ונעשו טובות. והיינו ע"י אורות גדולים מאוד, שהבורא יתברך מאיר בכל אלו הרעות, עד שנהפכו ונעשו לטובות".

ובהאמור רואים אנו, שדוקא שכל הרע מתגלה, אז יש כלי שלם, שיכול להאיר בהם אור שלם. ומהנ"ל אנו רואים, מהי הסיבה, שה' הכביד את לבו, היינו שהלב, הנקרא רצון, היה כל פעם יותר מתנגד לעבודה דלהשפיע. והטעם הוא, שאנו צריכים לעבודה קשה, שרק ע"י היסורים דעבודה קשה, היסורים האלו, הם הגורמים שיצעקו לה' עם רצון שלם, שה' יעזור לו לצאת משליטת פרעה מלך מצרים. היינו, שדוקא ממצב השפלות, שהאדם מרגיש, שיותר רע לו מכל אנשים, זה נותן לו דחיפה, שיצעק לה' בכל לבו, שיעזור לו.

אולם במצב הזה יש הרבה עליות והרבה ירידות. זאת אומרת, לפעמים אין האדם מסוגל להאמין, שהמצב, שבו הוא נמצא, בא מה', היינו שה' פנה אליו, ושומע את תפלתו, מה שהאדם מבקש, שה' יתן לו עזרה לצאת מהגלות, שבו האדם נמצא תחת שליטת אהבה עצמית.

לכן בזמן שיש להאדם אמונה זו, הוא לא בורח מהמערכה, היינו שאומר, שהוא רואה, שחס ושלום אין ה' שומע תפלתו, ולכן אין לו למי להתפלל. אלא הוא מאמין, שה' כן שומע תפלתו, וה' נתן לו הידיעה, שהוא ידע, איך האדם נמצא בשפלות כזו, שאף פעם לא עולה על דעתו, שיהיה כל כך משוקע באהבה עצמית.

לכן כל פעם הוא מתחזק, ואינו זז מלהתפלל לה', ואומר, בטח הבורא רוצה, שיתגלה אצלו הרצון אמיתי, שיוציאו מהגלות הזאת. וממילא הוא לא זז מלתת תודה לה', על זה שגילה לו את מצבו האמיתי. וכמו כן הוא עומד ומתפלל לה', הלא הוא רואה, שה' הוא שומע תפלה, בזה שגילה לו את הרע, ובטח הוא יעזור לו גם כן להוציאו מהרע, שזה נקרא גאולה. כלומר, שהוא מאמין, שהבורא נתן לו להבין, שהוא נמצא בגלות, בטח אח"כ הוא יוציאו מהגלות.

אולם יש לפעמים ירידות, היינו שקשה לו להאמין, שה' הוא שומע תפלה. כי לפי דעתו של האדם, האדם חושב, שכבר התפלל אליו הרבה יותר מדי. ובטח, אם ה' שומע, במה שמבקשים ממנו, היה צריך לעזור לי. וכיון שעדיין לא נושעתי על שהייתי מתפלל, אזי הוא אומר, שה' חס ושלום אינו שומע בקול תפלתו. יכול להיות, שלגבי אחרים הוא כן שומע, אבל מה זה חשוב, כי העיקר הוא, מה שאני מרגיש. כלומר, או שטוב לי, או חס ושלום שרע לי.

נמצא, שהירידות האלו גורמות לו מחשבות לברוח מהמערכה. ואמר, שאין זה בשבילו. ואם הוא לא בורח, באה לו עוד הפעם עליה, ומתחיל שוב לחשוב אחרת, ומכל ההחלטות שעשה, הוא שוכח, ומתחיל לחשוב אחרת. וכך הוא נמשך הסדר של העליות וירידות, עד שמתגלה אצל האדם הצורך אמיתי להתקרבות לה', היינו, שהכלי, הנקרא רצון, הוא כבר נשלם בכל צורתו הנכונה, שזה הבורא יודע מתי שנגמרה, ואין בידי האדם לדעת זאת. אז ה' נותן את העזרה ומוציא את האדם מהגלות.

ובהאמור נבין מה ששאלנו, על מה שהזה"ק מפרש על הכתוב "וידבר משה כן אל בני ישראל (היינו בשורת הגאולה) ולא שמעו אל משה, מקוצר רוח ומעבודה קשה", שאומר "שקוצר רוח, היינו מלכות, שהיתה קצרה ידה מהושיע לישראל", שיש לפרש כידוע, שעיקר העבודה היא בבחינת מלכות, כמו שאומר האר"י הקדוש, שגלות מצרים היתה שבחינת הדעת שבקדושה היתה בגלות, היינו שמלכות שמים, שצריכים לקבל עול מלכות שמים, מטעם "בגין דאיהו רב ושליט", היינו שלא על מנת לקבל פרס, אלא שצריך להיות עבודה לתענוג גדול, בזה שהאדם זכה לשמש את המלך, מטעם חשיבות המלך, זה היה בגלות.

היינו, שלא היתה מגולה חשיבות דקדושה, שזה נקרא "שכינתא בעפרא". היינו שבזמן שהאדם צריך לקבל על עצמו לעבוד לשם שמים, עבודה זו נחשבת לשפלות, כי אינו מוצא בזה טעם של חשיבות. נמצא, שבזה שהמלכות היא בעפרא, שהוא דבר בלתי חשוב, זה היה הגורם, שתהיה עבודה קשה.

וזה נקרא "קוצר רוח", היינו שהמלכות, שהיא דבר חשוב, היינו, שמי שמשמש את המלך, הנקרא בחינת "רואי פני מלך", היושבים ראשונה במלכות, אצל אנשים האלה לא נקרא זה שיושבים אצל המלך, והם מבחינת רואי פני המלך, היושבים ראשונה במלכות, שיהא נחשב זה לעבודה קשה, ושנגיד שיש להם קוצר רוח, היינו שאין להם מצב רוח מרומם.

אלא, בזמן שהמלכות היא בגלות תחת שליטת הקליפות, אז המלכות נבחנת אצלם, שהיא בחינת עפר, שהיא דבר בלתי חשוב. וזה נקרא "קוצר רוח", שאין המלכות יכולה לתת מצב רוח מרומם, כמו שצריכים להרגיש, בזמן שיושבים אצל המלך. נמצא, שקוצר רוח ועבודה קשה קשורים זה בזה. כלומר, שאם המלכות היא בעפרא, היינו בלתי חשובה, זה גורם עבודה קשה. כי בדבר, שאין בו טעם, אז כל רגע ורגע, שהאדם מתגבר ועובד, התגברות הזו היא קשה מאוד. ולא תמיד האדם מסוגל להתגבר.

וזה שאומר "ורוח האחרון, שהיא המלכות, עוד לא משלה בעולם, להנהיג חוקים ישרים". שפירושו, שהמלכות עוד לא היתה לה ממשלה, שכל אחד יראה, שכל החוקים, שישנם מצדה, הם חוקים ישרים. היינו, שיהא הכל מתישב על הלב, ושכל אחד ירגיש את המלכות, הנקראת ההשגחה, בבחינת טוב ומטיב, היות שהעולם הולך לפי הנהגתה, כמו שכתוב "ומלכותו בכל משלה". דבר זה עוד לא היה מגולה.

וזה שאומר "ועל כן היה קוצר רוח, ואיזה רוח הוא, שהוא המלכות, שהיתה קצרה ידה מהושיע לישראל". שפירושו, היות שהמלכות הזו היתה עדיין בגלות, לכן היתה קצרה ידה מלהושיע לישראל. מה שאם כן בזמן שהיא יוצאת מהגלות, אדרבה, הוא הנותנת את הרוח להאדם, שיהיה במצב רוח מרומם.

לכן, כשבא משה ובישר להם בשורת הגאולה, הם לא היו יכולים להאמין לדבר זה, היינו שיצאו מגלות מצרים, כלומר כמו שכתוב, "והוצאתי אתכם מתחת סבלות מצרים, והצלתי אתכם מעבודתם". היינו, שלא תהיה להם לאו דוקא עבודה קשה, אלא אפילו סתם עבודה, לא תהיה לכם, את זה לא היו יכולים להאמין, איך יכול להיות דבר זה.

זאת אומרת, אם היו מאמינים בדבר הזה, אז בכח האמונה היו יוצאים מהגלות. היינו, שמלכות, הנקראת רוח, היתה עולה למעלה בחשיבות, כמו שכתוב (קהלת ג') "מי יודע רוח בני האדם העולה, היא למעלה, ורוח הבהמה היורדת, היא למטה, לארץ". שיש לפרש "רוח בני אדם" היינו לאחר שהוא יוצא מבחינת הבהמה שלו ונעשה בחינת אדם, כמו שאמרו חז"ל "אתם קרויים אדם", אז "הרוח עולה למעלה" היינו בחינת מלכות, הנקראת "רוח" כנ"ל, עולה למעלה, בחשיבות.

מה שאם כן בחינת הרוח אצל הבהמה, היינו בזמן שהאדם נמצא במצב של בהמיות, אז אצלו הרוח יורדת למטה בחשיבות. לכן, שעם ישראל היו צריכים לגלות את הרע שלהם, כנ"ל, בכדי שיהיה להם חסרון שלם, שאז יכולה לבוא עזרה שלימה, לכן עוד לא שמעו בני ישראל…"


שאלה : כתוב "...והיות מה שנותנים מלמעלה הוא דבר שלם, לכן האדם צריך להיות לו כלי שלם, היינו חסרון שלם, הנקרא "כלי שלם", שבתוכו יכול לכנס אור שלם..".אנחנו לא יודעים מה קורה מסביב ומה ואיך בא לי הכלי השלם הזה והחסרון שיהיה שלם ?

תשובה : הכל מלמעלה , ודאי , מה יש לך , חוץ מטפשות אין בנו כלום , אפילו יצר הרע אין לנו , אלא ,לאט לאט ,כאשר אנחנו מתגבשים , לומדים ,מחייבים את עצמנו באיזו צורה , אחרי כמה זמן ,בכל זאת ,להכנס באיזה קשר , אז , מתחילים לגלות ,שאנחנו לא בנויים לקשר הזה בכלל וזה נקרא ,שאנחנו מגלים את היצר הרע . אחרי זה אנחנו צריכים להבין , אז מה עמו לעשות ?

אנחנו נמצאים בעולם הרוחני ,אבל אנחנו נמצאים כמו מתים , כי אין לנו הרגשה , אין לנו חסרון , רצון , אין לנו גוף חי מהרוחניות , לכן ,לא מרגישים ,שנמצאים בעולם הרוחני .

האמת ,שעולם הגשמי לא נמצא - זה נקרא העולם המדומה , אז , איך אנחנו יכולים להגיע לפקיחת עיניים , לזה שיפתח כאן אנחנו צריכים להבין שהשינוי הוא יכול להיות רק בנו . המציאות , שזה רק אור העליון , היא לא משתנה , אלא אנחנו משתנים , יכולים להשתנות , אבל ,כל השינויים אנחנו צריכים להזמין .

כאן השאלה : איך אנחנו מזמינים אותם ?

עד כמה שרצון שלנו יהיה בהתאם לרצון העליון , אז , נזמין את המאור והוא כבר ישנה לנו את הטבע . זה הכל ובדרך ישנם הרבה הבחנות .

תלמיד : הוא אומר כלי שלם ,שיש לו חסרון שלם

רב: כלי שלם זה חסרון שלם

תלמיד : למה ?


רב: חוץ מחסרון אני לא רוצה כלום ואני לא צריך כלום , כדי לגלות משהו . אני לא צריך שום דבר , חוץ מחסרון ... ככה זה מגיע , מזה ,שלא רוצים , נכנסים ועובדים ,מקבלים טעם , הבחנות ומתחילים להחשיב את זה , כמו שאומרים ,תאבון בא עם האכילה , לכן ,לא חשוב ,שאין לנו לרוחניות שום טעם , וודאי שאין , אבל ,מתוך זה ,שאנחנו רוצים להנות , זה מספיק לנו ,כדי שנגיע לרוחניות ,אפילו בזה ,שאנחנו מחליפים את התענוג :

עכשיו אני רוצה להנות מכל מני דברים ,שאני מקבל - זה הפוך ממה שיהיה בסוף , כי התענוג שלי יהיה מזה ,שאני אשפיע וגם כן לא לשם תענוג אני עושה את ההשפעה , אלא ,התענוג בשבילי הוא סה"כ ,כדי שאני אעבוד כלפיו , שיהיה לי למדוד את עצמי כלפי משהו , אבל יותר מזה אני לא רוצה ולא צריך . אז לאט לאט מתפתחים

תלמיד : זאת אומרת ,אנחנו צריכים להרוויח את החסרון או שאני מקבל אותו מהשמיים ?

רב: חיסרון מקבלים מהשמיים , כמו שכל דבר מגיע לנו מהשמיים , כל דבר . שום דבר אתה לא מייצב , מייצר בעצמך .

אתה לא בורא , אז ,איך אתה יכול לדבר ,שאתה תעשה איזה שינוי בבריאה ?

תתאר לי מצב , שאתה עשית משהו

תלמיד : מה זה החסרון הזה , זה מכות ?


רב: חסרון זה נקרא כאב ,שאין לי , זה נקרא חסרון . אם חסר לי משהו ,אני מרגיש כאב . אם חסר לי משהו ואין לי כאב , הסימן הוא ,שלא חסר לי . במידת הכאב אני יכול להגיד ,שזה חסר . מה חסר לי עכשיו ? אני יכול להגיד שחסר לי זה וזה , כי אני סובל שאין לי . מה יש כאן להסביר ?

תלמיד : חסרון רוחני אני לא מכיר אותו , אז ,אני בעולם הזה חי ...

רב : אין לך לרוחניות חסרון ,וודאי , כי זה הפוך ממך . אם היית אומר ,שיש לך חסרון לרוחניות ,אף אחד לא היה מאמין לך , כי אתה אדם בריא נורמאלי ויש לך חסרון לדברים הגשמיים

תלמיד : אז ,איך זה ,פתאום ,מתחבא לחסרון הרוחני ?

רב: מביאים אותך לסדר הפעולות , מעוררים אותך בהתפתחות כזאת ,שאתה מתחיל להרגיש חסרון במה שקודם לא הרגשת , שרוצים דבר ,שקודם לא רצו , שקודם לא חלמו על זה בכלל ועכשיו כן מתחילים לרצות , ככה זה קורה ואני אומר לך ,התאבון בא עם האכילה .

איך אנחנו עושים את זה ?

ע"י מאור המחזיר למוטב ( וכך גם קורה בדרגה בהמית , כאשר מחליפים סוג של החסרון , למשל במקום רכיבה על האופניים הולכים ללמוד כימיה , אבל ,ע"מ לקבל בתוך אותם הכלים ואצלנו גם כלים משתנים , שאני מתחיל להנות מזה ,שאני משפיע ונמצא למעלה מהטבע הזה, שאני מרגיש ,שהטבע הזה ניתן לי במקרה , אני מתעלה מעליו , כמה שאני מתנתק מזה, או איזה יופי , איזה נוח , טוב , אני יוצא ממלאך המוות .

אני מרגיש ,שאני לא טרוד בכל דבר ,שאני רוצה ,אלא ,ההפך אני טרוד בזה : איך להשפיע , להטיב , לחבר מחוצה לי . כל הזמן ביגיעה ותענוג , שהתענוג בא בתוך היגיעה .

צריכים להשתדל להחליף את הכלים , יש לנו הכל וחסרונות הם יבואו ע"י קנאה וחברה



שאלה : מה זה בחינת האמונה ?

תשובה : השפעה

תלמיד : כמו שהוא כותה "האדם צריך להאמין" , איך אני מגיע למצב ,שאני מאמין במשהו ,שאין לי שום אחיזה בו ?

רב: ישנה אמונה וישנה ידיעה , בוא ,נגיד ,שזה שתי מדרגות בגשמיות שלנו . אנחנו עובדים ,לפי האמונה , שמקבלים משהו מלמעלה ואחר כך ע"י זה מגיעים לידיעה

תלמיד : אז ,אמונה זה משהו ,שאני מקבל מלמעלה ובלי שקיבלתי את זה אני לא יכול להאמין ?

רב: יש לנו רצון לקבל בלבד , על הרצון הזה מאירים אורות . אם האורות לא היו מאירים על הרצון, אז ,הוא היה חומר דומם , נמצא בדממה ( לא מרגיש את עצמו , סביבה , שום דבר ממש ). זה ,שישנה הארה מסויימת על הרצון לקבל ,אז ,הוא מתחיל לזוז

אז ישנה הארה ,שמחזיקה אותו ,כמו אותנו , גם תראה בזה ,כמה ישנם סוגי של החומרים , תנועות , מטרות , לא רק באדם, אלא, גם בחיות , צמחים ודומם - כל זה חומר ,שנמצא בהפעלה ע"י האורות , אור אחד ,שפועל ובונה כל מני סוגי חומרים , סוגי רצונות . מה הוא הבדל בין החומרים ? - רצונות

או שרצונות האלו הם בדומם , אז ,הבדל ביניהם במספר פרוטונים אלקטרונים וכו'

הצומח ,זה לא סתם שפולט משהו ומקבל משהו , אלא ,הוא כבר מתחיל להיות עם התהליכים הפנימיים ( ספיגה , הוצאה מעצמו ) זאת אומרת, יש לו כבר חיים , חילוף החומרים וזה עובד ,לפי התוכנה פנימית שלו בתוך החומר . החומר מתחיל לקבל צורת חיים משלו : איך וכמה אני סופג ואיך וכמה אני פולט ובהתאם לזה יש לו כבר יסטוריה משלו , מה שנקרא חיים , מה קורה לו ומה יקרה לו , בהתאם לסביבה , כי נעשה יותר צמוד לסביבה

בדרגת החי הוא יכול להשתתף בזה בעצמו : לקרב או לברוח ( הצומח ,גם כן ,פותח את עצמו כלפי המועיל וסוגר את עצמו כלפי המזיק ) , הוא כבר זז כלפי מועיל או מזיק

מי איפה הכל בא ?

רק ע"י האורות , שפועלים על כל צורות של החומר ...אין לחומר שום אפשרות להתפתח מעצמו , לקבוע גורל משלו , צורת החיים משלו וכו' ,אלא ,רק האור עושה הכל וסה"כ אין שום דבר ,חוץ משניהם .

אנחנו מדברים על החכמה ,שהיא מבלבלת אותנו ,בגלל שאנחנו נמצאים במצב שהוא מורכב , אבל ,ביסודו אותו חומר של הרצון לקבל "יש מאין" ואותו האור הקטן שמשפיע עליו וזה הכל .

ככה אתה צריך לראות את עצמך בכל מקום

מקובלים לא מסבירים לנו את כל המציאות , מתוך מה שהם הישיגו ( כל אחד ) ,הם מספרים לנו רק איך לעורר את המאור , כי כתוב מה זה תורה " כי מאור שבה מחזירו למוטב" , אז ,רק כלפי מאור התורה הם מספרים לנו מה אנחנו צריכים לעשות ...וכל השאר אתה תגלה , כאשר תגלה אורות המקיפים


Smile
חזרה למעלה Go down
yael




מספר הודעות : 582
Join date : 08.11.14

סיכום משיעור בוקר 30.03.2015 חלק א' ( מאמר "מהו, מקוצר רוח ומעבודה קשה, בעבודה" ) 52 דקות  Empty
הודעהנושא: Re: סיכום משיעור בוקר 30.03.2015 חלק א' ( מאמר "מהו, מקוצר רוח ומעבודה קשה, בעבודה" ) 52 דקות    סיכום משיעור בוקר 30.03.2015 חלק א' ( מאמר "מהו, מקוצר רוח ומעבודה קשה, בעבודה" ) 52 דקות  EmptyMon Mar 30, 2015 9:30 am

לחיים לאון תודה לך !!!!!!!!!!!!!!!11
חזרה למעלה Go down
משה




מספר הודעות : 1140
Join date : 30.10.14

סיכום משיעור בוקר 30.03.2015 חלק א' ( מאמר "מהו, מקוצר רוח ומעבודה קשה, בעבודה" ) 52 דקות  Empty
הודעהנושא: Re: סיכום משיעור בוקר 30.03.2015 חלק א' ( מאמר "מהו, מקוצר רוח ומעבודה קשה, בעבודה" ) 52 דקות    סיכום משיעור בוקר 30.03.2015 חלק א' ( מאמר "מהו, מקוצר רוח ומעבודה קשה, בעבודה" ) 52 דקות  EmptyMon Mar 30, 2015 9:53 pm

cheers
חזרה למעלה Go down
 
סיכום משיעור בוקר 30.03.2015 חלק א' ( מאמר "מהו, מקוצר רוח ומעבודה קשה, בעבודה" ) 52 דקות
חזרה למעלה 
עמוד 1 מתוך 1
 Similar topics
-
» סיכום משיעור בוקר 29.03.2015 חלק א' ( מאמר "מהו, כי אני הכבדתי את לבו, בעבודה" ) 35 דקות
» סיכום משיעור בוקר 26.01.2015 חלק א' ( מאמר "מהו מבול מים, בעבודה " ) 34 דקות
» סיכום משיעור בוקר 27.01.2015 חלק א' ( מאמר "מהו מבול מים, בעבודה" ) 33 דקות
» סיכום משיעור בוקר 13.08.2015 חלק א' ( מאמר "מהו "אין קדוש כה', כי אין בלתך" בעבודה") 37 דקות
» סיכום משיעור בוקר 07.09.2015 חלק א' ( מאמר "מהו ענין כשלון בעבודה") 32 דקות

Permissions in this forum:אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
פורום הקבוצה הוירטואלית :: פורום הקבוצה הוירטואלית :: קבלה כללי-
קפוץ אל: