פורום הקבוצה הוירטואלית
האם אתה רוצה להגיב להודעה זו? אנא הירשם לפורום בכמה לחיצות או התחבר כדי להמשיך.
פורום הקבוצה הוירטואלית

חברים מכל הכלי הוירטואלי מוזמנים להתחבר יחד לשם גילוי תכונת ההשפעה בעולם.
 
אינדקסאינדקס  Latest imagesLatest images  חיפושחיפוש  הרשםהרשם  התחבר  

 

 סיכום משיעור בוקר 14.01.2016 חלק א' ( "צט. רשע או צדיק לא קאמר " ) 41 דקות

Go down 
2 posters
מחברהודעה
לאון-נחום




מספר הודעות : 470
Join date : 30.10.14

סיכום משיעור בוקר 14.01.2016 חלק א'  ( "צט. רשע או צדיק לא קאמר    " ) 41 דקות Empty
הודעהנושא: סיכום משיעור בוקר 14.01.2016 חלק א' ( "צט. רשע או צדיק לא קאמר " ) 41 דקות   סיכום משיעור בוקר 14.01.2016 חלק א'  ( "צט. רשע או צדיק לא קאמר    " ) 41 דקות EmptyThu Jan 14, 2016 9:18 am


"...דדריש רבי חנינא בר פפא, אותו מלאך הממונה על הריון לילה שמו, ונוטל טיפה ומעמידה לפני הקב"ה, ואומר לפניו: רבונו של עולם, טיפה זו מה תהא עליה, גבור או חלש, חכם או טיפש, עשיר או עני. ואילו רשע או צדיק לא קאמר (נידה ט"ז ע"ב).
ויש לפרש לפי הכלל, שאי אפשר לטיפש שיהיה צדיק כדברי חז"ל, "אין אדם חוטא, אלא אם כן נכנס בו רוח שטות", וכל שכן זה ששוטה כל ימיו. אם כן, לזה שנולד שוטה אין לו שום בחירה, כיון שנגזר עליו שיהיה טיפש. אם כן, מה שאמרו צדיק ורשע לא קאמר, הטעם הוא כדי שיהיה לו בחירה, ומהו התועלת אם לא אמר צדיק ורשע, הלא אם נגזר עליו שיהיה טיפש, אם כן הוא ממילא כמו שנגזר עליו שיהיה רשע.
וכן יש להבין דברי חז"ל, אמר רבי יוחנן, ראה הקב"ה שצדיקים מועטין, עמד ושתלן בכל דור ודור, שנאמר "כי לה' מצוקי ארץ וישת עליהם תבל". ופירש רש"י, "וישת עליהם תבל", פיזרן בכל הדורות להיות שתות וקיום ויסוד לקיים תבל (יומא ל"ח ע"ב).
"שמועטין" משמע שמתמעטים והולכין. לכן, מה עשה כדי שיתרבון, עמד ושתלן בכל דור ודור. ויש לשאול, מהו הריוח שעל ידי זה שתלן בכל דור ודור והיו מתרבין. שיש להבין, מהו ההבדל אם כל הצדיקים נמצאים בדור אחד, או שפיזרן בכל הדורות, כמו שמפרש רש"י, כיון שנמצאים בהרבה דורות על ידי זה יתרבו הצדיקים.
ולהבין את הנ"ל, צריכים להרחיב ולפרש את המאמר חז"ל, שהקב"ה גוזר על הטיפה שיהיה חכם או טיפש, היינו מי שנולד חלש, שאינו לו כח להתגבר על יצרו, ונולד עם רצון חלש ואינו בעל כשרונות. וכיון שגם בעת ההכנה, כלומר בעת שהאדם מתחיל בעבודת ה', הוא מוכרח להיות מוכשר לקבל את התורה והחכמה, כמו שכתוב "יהיב חכמתא לחכימין", והקשה, אם הם כבר חכמים מדוע הם זקוקים עוד לחכמה, אלא היה צריך להיות, יהיב חכמתא לטיפשים. ותירוץ, שחכם נקרא מי שמשתוקק לחכמה, אף על פי שעדיין אין לו חכמה, אלא כיון שיש לו רצון ורצון נקרא כלי, נמצא שמי שיש לו רצון והשתוקקות לחכמה, הוא כלי להאיר שם חכמה. נמצא לפי זה מי שהוא טיפש, היינו שאין לו השתוקקות לחכמה, וכל ההשתוקקות שלו הוא רק לצורכי עצמו, ומבחינת השפעה אין הטיפש מסוגל לבחינת השפעה ולא כלום.
אם כן, אדם שנולד בתכונות כאלה, איך אפשר להגיע למדרגת צדיק. נמצא שהוא אינו בעל בחירה, אם כן, מהו התועלת שצדיק ורשע לא קאמר כדי שיהיה בחירה, הלא כיון שהוא נולד טיפש וחלש, כבר אינו מסוגל שיהיה לו בחירה, כיון שאינו מסוגל לשום התגברות והשתוקקות לחכמתו ית'.
ולהבין את זה, היינו שיכול להיות בחירה אפילו לטיפש, עשה הקב"ה תיקון המכונה בדברי חז"ל, ראה הקב"ה שצדיקים מיעוטים עמד ושתלן בכל דור ודור, ושאלנו מהו התועלת מזה, עכשיו נבין את הענין.
כי ידוע, שכמו שאסור להתחבר עם רשעים אף על פי שהוא לא עושה כמעשיהם, כמו שכתוב "ובמושב לצים לא ישב", שמשמע שעיקר החטא הוא מטעם שיושב בין הלצים, אף על פי שהוא יושב ולומד תורה ומקיים מצות. אחרת, היה האיסור מטעם ביטול תורה ומצות. אלא, הישיבה בעצם היא אסורה, מטעם שהאדם ממי שמוצא חן בעיניו, הוא לוקח את מחשבות וגם התשוקות שלהם.
וכמו כן להיפוך. אם הוא אין לו כל כח רצון וחשק לרוחניות, אם הוא נמצא בין אנשים שיש להם חשק ורצון לרוחניות, אם האנשים האלה מוצאים חן בעיניו, הוא גם כן לוקח כח התגברות והרצונות והשאיפות שלהם, אף על פי שהוא מכח תכונתו עצמו אין לו אלו הרצונות והתשוקות וכח התגברות. אלא, לפי החן והחשיבות שמחשיב אלו האנשים, אז הוא מקבל כוחות חדשים.
ובזה נבין המאמר הנ"ל, ראה הקב"ה שצדיקים מיעוטים, שפירושם היינו שלא כל אדם מוכשר להיות צדיק משום שחסר לו התכונות לזה, כנ"ל שהוא נולד טיפש או חלש, יש לו גם כן בחירה, ואין לו תירוץ מצד תכונותיו עצמו. משום שהקב"ה שתלן להצדיקים בכל דור ודור. לכן יש בחירה לאדם, בזה שילך למקום שישנם צדיקים ויקבל מרותם, אז הוא יקבל את הכוחות מה שחסר לו מצד תכונתו עצמו, ויקבל זה מהצדיקים. וזה התועלת שפיזרן בכל דור ודור, כדי שבכל דור ודור יהיה למי לפנות ולהתדבק, ולקבל מהם את הכוחות שצריכים בכדי לעלות לדרגת צדיק, ועל ידי זה הם בעצמם נעשים אח"כ לצדיקים.
נמצא, שצדיק ורשע לא קאמר, פירוש שיש לו בחירה, בזה שיכול לילך להתדבק אצל צדיקים שהם ידריכו לו, ולקבל כוחות על ידיהם, שעל ידי זה הם יכולים להיות אח"כ צדיקים. מה שאין כן אם היו כל הצדיקים בדור אחד, אז לא היה שום עצה להטפשים ולהחלשים להתקרב לה', נמצא, שלא היה להם בחירה. מה שאם כן, שפיזרן את הצדיקים בכל דור ודור, אז כבר יש כח הבחירה ביד כל אחד ואחד, ללכת ולהתקרב להצדיקים שישנם בכל דור ודור, אחרת מוכרח להיות תורתו סם המות…"

שאלה : נראה ,כביכול פשוט ,שאדם נכנס תחת סביבה והכל מסתדר , מצד שני אנחנו רואים ,שהוא צריך לבטל את עצמו , לבחור כל יום את הסביבה , להחשיב יותר
תשובה : אחרת זה לא נקראת סביבה , כאשר אני נמצא בעולם מלא אנשים זה לא נקרא סביבה . סביבה זה נקרא ,שאני לוקח איזה דוגמה , שנמצאת מחוצה לי ואני רוצה להדמות לאותה דוגמה , להשיג משהו ע"י , בקיצור ,אני עובד עם האגו שלי , עם רצון לקבל שלי .
בשביל מה אני מצריך סביבה ?
תלמיד : כביכול ,נכנס לחברה של צדיקים ,אז ,תמיד ,כנגד זה שמים לו משקולת
רב: שידבק בהם יותר חזק
תלמיד : אחרי זה הוא צריך להתגבר ולהחשיב יותר
רב: נכון , בזה הוא בונה קשר, דבק , אחרת איך ידבק
תלמיד : זה ,מה שאני רוצה לשאול , זה לא שהוא פשוט שם את עצמו בתוך סביבה ומתפתח בה
רב: לא , תביא לכאן תינוק ותשים אותו על השולחן , יש כאלו ,שחושבים שזה משפיע ( ספורי חסידים , שסבא לקח אותי למקום , איפה שהם למדו ומאז יש לי ) , זה טוב לעם
תלמיד : אז , מה בדיוק העבודה בסביבה ?
רב: זה לא נקרא סביבה ,אם אתה לא לוקח אותה ,כמשהו גדול ועושה כל הפעולות ,שאתה רוצה לקבל ממנה השרעה מיוחדת ...ובשביל זה אני מתבטל כלפיה
תלמיד : בכל חברה אחרת זה ברור , אבל ,כאשר אתה נכנס לחברה ,שכביכול הולכת לרוחניות , זה לא מספיק ,שאתה שם את עצמך ואתה מקבל רצון
רב: וודאי , גם בחברה רגילה , אם אתה תכניס את הילד שלך לחברה כלשהי והוא יהיה שם פסיבי , אני לא יודע , אולי יצא לו משהו , אבל , בעצם ,הכל תלוי ,עד כמה שהוא ישקיע להיות ביניהם , להיות חרוץ כמוהם ועוד יותר , זה תלוי באדם בכל חברה , אבל ,שם זה הולך ביחד עם גאווה , גאווב עצמית , כוח , חוזק , בטחון .
וכאן בחברה הוא צריך להתבטל ,כדי לקבל מהם את התמיכה , שדרך התמיכה שלהם הוא מקבל עוד יותר מלמעלה כוח המתקן אותו . חייבת להיות כאן מצדו , מצד האדם תוכנית ברורה ,
מה הוא עושה ?
בלי זה לא ילך . הוא צריך לדעת למה הוא נכנס ?
לכן, ישנם כאלו ,שנופלים לחברה , שאנחנו לא יודעים ואחר כך לומדים ,מה אנחנו צריכים לעשות .


מתי זה נקרא ,שאדם נכנס לחברה ?
מתי שהוא מתחיל להיות בטוח , שבלי התכללות בסביבה , בלי שהוא מוחר את עצמו אליה , הוא לא משיג כלום . ברגע זה אפשר להגיד ,שהוא מקבל עצת הבורא ושם בידו גורל הטוב ואמר קח לך . וזה יכול לקחת שנים רבות ,עד שאדם מתחיל להבין ולהשיג את זה , עד שהוא מתחיל לא רק לשמוע ( לשמוע זה חכמים כולם ) ,אלא ,שהוא באמת , מתוך הלב מרגיש ,שהדבר הזה הכרחי . אתה רואה ,שיכול להיות אדם ,שנמצא כאן חמש שנים , שמונה שנים , לא חשוב ואז הוא מתחיל לבוא לכל מני סדרים ולהשתתף בכל מה שאפשר , הוא מרגיש ,שהוא חייב ,אחרת הוא לא יקבל תמיכה ,קשר עם הסביבה ואז דרכה לא יעבור אליו מאור המחזיר למוטב . זה לוקח זמן
תלמיד : זה דורש מאדם וויתורים בכוח ,כאשר הוא עושה , ההכנעה היא בכוח שאדם עושה ?
רב: הוא ,וודאי ,שחייב כמה שיותר להחשיב , כמה שיותר להיות איתם , כמה שיותר לחשוב על הקשר בין זה לזה ,אבל ,האמת , אתה צודק ,בזה ,שיש כאן סיועה מלמעלה , מזל . אנחנו לא יודעים איך , אבל ,אצל אחד האסימון הזה נופל אחרי שנה ,שנתיים ולשני אחרי עשר שנים ויש גם כאלו ,שאחרי עשרים שנה .
למה ?
קודם כל אני אומר את זה מנסיון , כי הרבה אנשים עברו דרכי וחוץ מזה , צריכים להבין ,שכל השנים ,שנדמה לו ,שהוא סתם שרף - זה הכל תקונים . אפילו אם תוך חיים הוא עובר מזה ,שהיה מנותק מחכמת הקבלה ומגיע לזה ,שהוא נמצא בתוך החברה ומוכן להתכלל בה ,ועוד לא קיבל מהחברה ממש מאור המחזיר למוטב , גם בזה כבר עשה צד גדול . גם בזה הוא קיבל מאור המחזיר למוטב ,אבל ,לא בהכרה .
אנחנו לא יכולים להעריך את התיקונים , שאנחנו עוברים
תלמיד : כאשר אדם מגיע לצומת הזאת ,שהוא מנסה להתבטל , להתכלל בתוך הקבוצה ואז הוא מגיע לאיזו בקשה , הוא צריך לבחור בבקשה , בתפילה . ובצומת הזו הוא לא תמיד בוחר בבקשה , בתפילה . במה תלויה יכולת האדם לבחור בתפילה ?

רב: בהכנה , עד כמה שעובד בקפדנות על כל הנקודות שבדרך למטרה . אני צריך לצייר לעצמי בדיוק את הנקודות הדרך שלי
אני מגיע למורה
לקבוצה
מקבוצה לחברה , בתוך חברה עשירייה
אני צריך להתכלל איתם וללמוד יחד ולעשות כל מני פעולות
שאלה ראשונה , באיזה תנאים אני מגיע למאור המחזיר למוטב ?
אז ,אומרים לי חברה , לימוד , הפצה כל זה אני צריך לברר , באיזה מינון כל דבר צריך להיות ? העיקר זה ללמוד מהמקורות ,שמדברים על זה ,שמביאים מאור המחזיר למוטב , קודם כל הוא בא מהמקורות …
אחר כך אתה צריך לעשות את זה בקבוצה , שיהיה לך הגברת הכוח ועוד כל מני תנאים , שנקראים אצלנו חוקי החברה ואז אתה צריך לראות ,עד כמה שזה מספיק ונכון , שאתה נמצא בזה , משתמש בזה נכון . זה יכול להיות גם כן שנים , שנים ,עד שהמאור מתקן והוא עובד כל הזמן ( רק אתה לא מרגיש ) על כל פרור ופרור בתוך רצון לקבל וקושר אותם יחד יותר ויותר וכאשר הוא עובר על הרבה פעולות והן מגיעות להצטברות מסויימת, אז ,אתה מרגיש, שכאילו נפתחות לך עיניים ולב ואתה מרגיש קצת יותר .
אתה עוד לא רואה ולא מזהה שום דבר, אבל ,כבר יש לך קפיצת תפיסה וככה אתה ממשיך ,עד שאתה מתחיל להיות יותר רגיש להשפעת המאור . אתה מתחיל להרגיש דרך האור שלך ,שזה פועל יותר וזה פעול פחות ואיך אני יכול להגביר השפעתו עלי וכו' . זאת עבודה ,שככה אדם משתפשף וצריכים לראות ,עד כמה ששכל שלו מפריע - השכל הגשמי הוא מאוד מפריע לקבל השפעת המאור


"...וזה נבין ממשל הגשמי. בזמן ששני אנשים עומדים זה מול זה, אז יוצא שימינו של אחד נגד שמאלו של השני, ושמאלו של השני הוא נגד ימינו של חבירו. והיות שיש שני דרכים, אחד ימין שהוא דרך הצדיקים, שכל ענינם הוא רק להשפיע. ודרך שמאל, שכל ענינם הוא רק לקבל לעצמם, שבזה הם נפרדים מהבורא שהוא כולו להשפיע, וממילא הם נפרדים מחיי החיים. לכן, הרשעים, בחייהם נקראים מתים. נמצא לפי זה, כי בזמן שהאדם עוד לא זכה לדביקות הבורא, נמצא שהם שניים. ואז, כשהאדם לומד תורה שנקרא ימין, אבל זה לשמאלו של הבורא. היינו שהוא לומד תורה מטעם קבלה עצמית, שזה מפרידו ממנו יתברך. נמצא, שתורתו נעשה לו סם המות, כי נשאר בפרודא. כי הוא רוצה שתורתו ילביש את גופו, פירוש, שהוא רוצה שהתורה יגדיל את הגופניות שלו, ובזה היא נעשית לו תורתו סם המות.
מה שאין כן כשנעשה דבוק בו ית'. ונמצא, שאז נעשה רשות היחיד, שהוא נתאחד באחדותו ית', אז ממילא הימין שלו הוא ימין של הקב"ה, ואז נעשה הגוף לבוש לנשמתו. וההכר, בכדי לדעת אם הוא הולך בדרך אמת, הוא, כי בזמן שהוא עוסק בצרכי גופו, אז הוא רואה שלא יעסוק בצרכי גופו יותר מכדי שהוא צריך לצורכי נשמתו. ובזמן שהוא נדמה לו, שיש לו יותר מכפי צריך להלביש לצורכי נשמתו, אז הוא דומה בעיניו כמו מלבוש שהאדם מלביש את גופו. אז הוא מדקדק שלא יהיה המלבוש יותר ארוך ולא יותר רחב, אלא בדיוק שילביש את גופו. כמו כן, בזמן שהאדם בצורכי גופו, הוא צריך לדקדק שלא יהיה יותר מכפי שהוא צריך לנשמתו, היינו שילביש את נשמתו.
לבוא לדביקות ה', לא כל הרוצה ליטול את השם יבוא ויטול, היות שזהו נגד טבעו של האדם שנברא ברצון לקבל, שהוא בחינת אהבה עצמית, לכן לצדיקי הדור אנו צריכים. כי בזמן שהאדם מתדבק ברב אמיתי, שכל רצונו הוא אך לעשות מעשים טובים, אבל האדם מרגיש שאינו מסוגל לעשות מעשים טובים, היינו שהכוונה תהיה בעל מנת להשפיע נחת רוח להבורא ית', אז על ידי שהוא מתדבק ברב אמיתי ורוצה למצוא חן בעיני רבו, היינו שעושה מעשים מה שרבו אוהב, ושונא את הדברים מה שרבו שונא, אז יכול להיות לו דביקות ברבו, ולקבל כוחות מרבו, אפילו מה שאין לו מתכונתו מעת לידתו. וזה ענין ששתלן הצדיקים בכל דור ודור.
אבל לפי זה קשה, למה לו לפזרן את הצדיקים בכל דור ודור, אמרנו שזהו בשביל הטיפשים והחלשים. הלא היה לו עצה אחרת, היינו שלא לברוא טיפשים, מי מכריח אותו שיגיד שטיפה זו יהיה טיפש או חלש, היה יכול לברוא כולם חכמים.
והתשובה, שגם הטיפשים צריכים כי הם הנושאים להרצון לקבל. ורואים שהם מצד עצמם אין להם שום עצה שיוכלו להתקרב לה', אז הם בסוד הכתוב "ויצאו וראו בפגרי האנשים האלה, אשר אשם לא תכבה ותולעתם לא תמות, והיו דראון לכל בשר". שהם נעשו אפר תחת כפות רגלי הצדיקים, שעל ידי זה יש היכר לצדיקים, איזה טובה עשה להם הקב"ה שבראו אותם חכמים וגיבורים, שעל ידי זה קירב אותם אליו. ויכולים עתה ליתן שבח והודאה לה' בזה, כיון שהם רואים איך נמצאים במצב של שופלות. וזה נבחן לאפר תחת רגלי הצדיקים, שפירושו, שהצדיקים הולכים על ידי זה ונותנים שבח לה'
אבל צריכים לדעת, כי גם את המדרגות הנמוכות צריכים, שאין קטנות של המדרגה נחשב לדבר מיותר, לומר שיותר טוב היה אם גם המדרגות של קטנות, היו נולדו תיכף עם גדלות. כי זה דומה לגוף גשמי, שבודאי יש לו אברים חשובים כמו השכל והעינים וכדומה, ויש לו אברים לא כל כך חשובים כמו הקיבה והבני מעיים, ואצבעות ידים ורגלים. שאין שייך לומר, שאיזה איבר שמשמש תפקיד לא כל כך חשוב אז הוא מיותר, אלא הכל חשוב. כמו כן ברוחניות, שגם הטפשים והחלשים אנו צריכים כנ"ל.
ובזה נבין מה שכתוב שהקב"ה אומר, שובה אלי ואשובה אליכם, שפירושו, שהקב"ה אומר שובה, וישראל אומרים להיפוך, השיבנו אליך ה', ואחר כך "ונשובה". והפירוש, שבזמן הירידה מהעבודה אז ה' אומר "שובה" מקודם, ועל ידי זה בא לאדם עליה בעבודת ה', אז האדם מתחיל לצעוק "השיבנו". מה שאם כן בזמן הירידה אין האדם צועק השיבנו, אלא להיפוך הוא בורח מהעבודה. לכן צריך האדם לדעת, כי בזמן שהוא צועק השיבנו, זה באה מהתעוררות מלמעלה, שמקודם לכן הקדים הקב"ה לומר שובה, שעל ידי זה יש לו עליה ויכול לומר השיבנו. וזה פירוש "ויהי בנסוע הארון ויאמר משה קומה ה' ויפוצו אויבך", כי נסיעה נקרא בזמן שהולכים בעבדות ה', שהוא עליה, אז משה אמר קומה. ובנחה יאמר שובה ה', ובזמן החניה מעבודת ה' אז צריכים שה' יאמר שובה, שפירושו שובה אלי, היינו שהבורא נותן את ההתעוררות. לכן צריכים בכדי לדעת מתי לומר קומה, או שובה.
וזה ענין מה שכתוב בפרשת עקב, "וזכרת את כל הדרך וכו', לדעת את אשר בלבבך התשמור מצותיו אם לא". "התשמור מצותיו" הוא בחינת "שובה", "אם לא" הוא בחינת "קומה", וצריכים את שניהם. וזהו הרב יודע מתי קומה, ומתי שובה. כי המ"ב מסעות הוא ענין עליות וירידות, שנוהג בעבודת ה'..."


שאלה : מה זה רב אמיתי ?
תשובה : שדוחף אותך לבורא , שמביא אותך לגילוי בורא ,שזו המטרת הבריאה וגילוי בורא לפי השתוות הצורה , השוואת התכונות . רב מלמד אמצעים ,איך לתקן תכונות האדם ,כדי להגיע לדרגת הבורא
תלמיד : בשביל זה אני צריך להסתכל בתוכי ולראות ,איך התקדמתי ואז אני אדע ,האם זה רב אמיתי או לא ?
רב: אתה לא יכול לראות משהו בעצמך , אתה רק צריך לראות ,מה הוא מלמד ודווקא ההפך , כמה שיותר תתרחק מעצמך , מלבדוק , לחקור , למדוד ,לפי מה שאתה מבין , אלא ,תשמע מה שהמורה אומר ( רב , מורה , מדריך לא חשוב איך לקרא לזה ) . מה אומרים לך ?
אם הוא מלמד אותך, איך באמת להתקרב לבורא לפי השתוות הצורה , אז , אפשר ללמוד ממנו . זה עניין הרגשה שבלב וענין הזה תלוי בבשלות האדם
ישנם אנשים ,שנמצאים בנתיים בדרכי האמונה הפשוטה
ישנם אנשים, שחושבים ( כך הם מרגישים ) ,שהכל נפתר ע"י הבנה פסיכולוגית , איפה שאדם נמצא , מה הוא חושה , מה הוא מבין ומה לא
ישנם אנשים ,שחושבים ,שזה קשור לדיאטות למיניהן , טבעונות בקיצור משהו ,ששייך לעולם הזה
ישנם אנשים ,שכבר מבינים , ששום דבר לא יעזור , רק צריך להיות כוח העליון , שהוא ישנה אותנו ...כדי שיהיו באדם שני כוחות כוח טוב וכוח רע והוא ( אדם ) באמצע יבנה את העצמאות שלו , שזה נקרא אדם .
אז ,אם אדם בשל למצב ,שמבין שחייב להיות כלול משני כוחות ודווקא ללמוד איזון שביניהם , שבזה הוא ידמה לבורא . שזה לא יכול להיות ע"י כוח אחד להיות צדיק וגם רשע לא , אלא , אם הוא מתחיל להבין שעניין התאמה לבורא הוא תלוי ביחס בין שני דברים דווקא ( גם צדיק וגם רשע , גם טיפש וגם חכם ) רק תלוי באיזה הבחונות , אז הוא מתחיל ללמוד
איך אני רוכש כוח הטוב
איך אני העיקר עושה ביניהם קו האמצעי , שהוא נקרא אדם שמצדי הוא נקרא שהקב"ה מלמעלה וכך אנחנו מתקרבים זה לזה …


תלמיד : הם תלמידים של הרב אמורים לדעת ,מי הוא הרב ?
רב: לא , תלמידים לא יודעם , איך הם אמורים לדעת ?
לדעת זה נקרא להיות באותה דרגה , לא יודעם , לכן , יש כאן איזו נקודה פנימית שבלב, שאומרת , זהו זה המקום שלי ואדם נשאר ,ויחד עם זה הוא נמצא במצב ,שהוא אומר : אין לי ברירה , לאן אני אלך , אבל, מרגיש ,שהוא צריך להיות כאן
תלמיד : למה תלמידים לא יכולים להיות בדרגה של הרב ?
רב: מפני שהם תלמידים , הם יכולים להגיע לדרגת הרב ואפילו לעבור אותו , אבל ,בזמן שתלמיד הוא תלמיד הוא נמצא בזה ,שהוא מתבטל כלפי הרב ומקבל דרכו מה שמסוגל לקבל
תלמיד : בעל הסולם היגיעה יותר מרבו בגלל שהוא רצה להיות יותר מרבו ?
רב: כל אחד צריך להרגיש ,כמו שובו בני ישראל עד ה' אלוקיך , וודאי .
המטרה היא לא להדבק לרב ולהדמות לו , זה סה"כ האמצעי להדמות לבורא ( הכוח הכללי של ההשפעה , האוניברסלי הגדול , כולל הכל ,שאליו אנחנו צריכים להגיע ) .
עוד יותר מזה לרב אני לא יכול דבוק בשורש הנשמה שלי , אני מקבל ממנו מהמבנה שלו למבנה שלי את הכוח היניקה , אבל ,כלפי הבורא אני יכול להיות דבוק בכל הנשמה שלי ולרב אני לא יכול . המבנה שלו והמבנה שלי ( הוא נברא ואני נברא ) , מילולית זה יוצר ,כאילו ,אין דבקות , מצד שני ישנה דבקות והיא מלאה, אבל ,היא חלקית ועם הבורא יש לך דבקות שלמה

Smile
חזרה למעלה Go down
משה




מספר הודעות : 1140
Join date : 30.10.14

סיכום משיעור בוקר 14.01.2016 חלק א'  ( "צט. רשע או צדיק לא קאמר    " ) 41 דקות Empty
הודעהנושא: Re: סיכום משיעור בוקר 14.01.2016 חלק א' ( "צט. רשע או צדיק לא קאמר " ) 41 דקות   סיכום משיעור בוקר 14.01.2016 חלק א'  ( "צט. רשע או צדיק לא קאמר    " ) 41 דקות EmptyThu Jan 14, 2016 7:55 pm

לחיים לאון .....תודה על הסיכום cheers
חזרה למעלה Go down
 
סיכום משיעור בוקר 14.01.2016 חלק א' ( "צט. רשע או צדיק לא קאמר " ) 41 דקות
חזרה למעלה 
עמוד 1 מתוך 1
 Similar topics
-
» סיכום משיעור בוקר 06.01.2016 חלק א' ( ""צדיק וטוב לו, צדיק ורע לו " ) 47 דקות
» סיכום שיעור בוקר 15.06.2016 חלק א' (צדיק וטוב לו, צדיק ורע לו ) 39 דקות
» סיכום משיעור בוקר 28.01.2015 חלק א' ( מאמר "צדיק וטוב לו, צדיק ורע לו" ) 44 דקות
» סיכום משיעור בוקר 14.03.2016 חלק א' 20 דקות
» סיכום משיעור בוקר 10.03.2016 חלק א' ( "הקדמה לתע"ס" )20 דקות

Permissions in this forum:אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
פורום הקבוצה הוירטואלית :: פורום הקבוצה הוירטואלית :: קבלה כללי-
קפוץ אל: