פורום הקבוצה הוירטואלית
האם אתה רוצה להגיב להודעה זו? אנא הירשם לפורום בכמה לחיצות או התחבר כדי להמשיך.
פורום הקבוצה הוירטואלית

חברים מכל הכלי הוירטואלי מוזמנים להתחבר יחד לשם גילוי תכונת ההשפעה בעולם.
 
אינדקסאינדקס  Latest imagesLatest images  חיפושחיפוש  הרשםהרשם  התחבר  

 

 סכום משיעור בוקר חלק א' 30.05.2016 ( מהו, שכל עשב - יש ממונה למעלה המכה אותו ואומר גדל, בעבודה) 39 דקות

Go down 
3 posters
מחברהודעה
לאון-נחום




מספר הודעות : 470
Join date : 30.10.14

סכום משיעור בוקר חלק א'   30.05.2016  ( מהו, שכל עשב - יש ממונה למעלה המכה אותו ואומר גדל, בעבודה) 39 דקות Empty
הודעהנושא: סכום משיעור בוקר חלק א' 30.05.2016 ( מהו, שכל עשב - יש ממונה למעלה המכה אותו ואומר גדל, בעבודה) 39 דקות   סכום משיעור בוקר חלק א'   30.05.2016  ( מהו, שכל עשב - יש ממונה למעלה המכה אותו ואומר גדל, בעבודה) 39 דקות EmptyMon May 30, 2016 6:22 am


"...אולם בעניני רוחניים, מחמת תיקון נעשה צמצום והסתר, שאין האדם רואה את הטוב ועונג המלובש בתורה ומצות. וזה היה בכוונה תחילה, בכדי שיהיה מקום לעבוד לשם שמים, אחרת לא היה שום מציאות של בחירה, שיהיה אפשרות, שיהא באדם כח לעבוד ע"מ להשפיע, מחמת טעם הנ"ל. כי העין רואה אז הלב חומד. והיה מוכרח לעשות, היינו לקיים את התו"מ, משום שהתענוג המגולה היה מכריח אותו לקבל, בגלל להשתיק את יסורי החמדה שלו, כמו שנהוג בתאוות גשמיות.
אלא עתה, שהכל הוא צריך לעשות באמונה למעלה מהדעת, ולומר, שהתו"מ הוא בבחינת "כי הם חיינו", וכמו שכתוב "הנחמדים מזהב ומפז רב, ומתוקים מדבש ונופת צופים". ואם היה הכל מגולה, בטח שהרצון לקבל היה משתוקק להתענוג, ואז לא היה שום מציאות, שיהיה מישהו שלא יקיים תו"מ. והיות שבכדי לזכות לדביקות ה', מוכרחים לעשות בע"מ להשפיע. לכן שורה על תורה ומצות העלם והסתר. לכן אין כאן לומר "עין רואה והלב חומד".
נמצא, ברוחניות, שצריכים מקודם לעבוד על בחינת אמונה, היינו להאמין בשכר ועונש, לכן אין שייך לומר "אין לך עשב ועשב מלמטה, שאין לו ממונה מלמעלה, ומכה אותו, ואומר לו גדל". נמצא, שענין "מכה ואומר לו גדל" הוא ענין היסורים, מה שהאדם מרגיש, איך שהוא מרוחק מה', ורוצה ומשתוקק להידבק בה', ולא הולך לו, ומזה הוא סובל יסורים, שהיסורים האלה דוחפים אותו, שיעשה כל מה שבידו, אך ורק שיהיה לו דביקות בה'..."

שאלה : מה זה נקרא ,שאדם מרגיש יסורים ,שלא יכול להדבק בה' ?
דוגמאות כאלו לתת מהר
מה זה נקרא ,שמגלה שלא יכול להיות ע"מ להשפיע בצורה גשמית רגילה , מדוגמאות מהחיים ?

שאלה : איזה תרגיל קונקרטי צריך להיות לפניי בחיים , שאני אראה אני נמצא בלשמה , בכוח אמונה או לא ?
נגיד ,אם יש לפניי סק עם מיליארד דולר , חיים בריאים , יפים , תענוג ,הכל ומצד השני בורא - אני יכול לוותר זה על פני זה או לא ?
זו בדיקה או לא בדיקה ?
לא מיליארד דולר ,אבל משהו ,שאני מאוד ,מאוד רוצה , ממש דבר העיקר בחיים ומצד שני הבורא , אם תוותר אליו תקבל את זה ?
אם אין כאלו רצונות ,סימן שאתה קטן , חכה , אני לא מדבר על המיליארד דולר , אלא ,על הדברים פשוטים יותר . הבדיקה צריכה להיות זה כנגד זה :
האם אני נמצא באמונה או לא ?
מה זה אמונה ?
שאני מעדיף השפעה , והשפעה אני יכול להעדיף רק על פני כלים דקבלה, שהם נשארים רקים , שכואב לי בהם , אני מרגיש בהם חסרון , חוסר מילוי , חוסר סיפוק , אני ממש סובל ואני צריך להתעלות מעל הסבל הזה ודווקא להודות ,שבזכות הסבל הזה אני מעדיף ומשיג את הבורא . ,אז , מידת הסבל ,שאני עליו עובר ,קובע לי דרגת האמונה , כי הכל נמדד ע"פ רצון לקבל



"...ולפי זה יוצא, היות שאי אפשר שיהיה יסורים לאדם, מאיזה דבר שהוא משתוקק לזה, אלא כפי חשיבות שבדבר, לכן נשאלת השאלה, היות שבלי יסורים אין להאדם שום התקדמות, מטעם הנ"ל, שהאדם רוצה במנוחה, אם כן מאין יקח האדם חשיבות לעשות לשם שמים. כלומר, שישתוקק לעשות נחת רוח להבורא. ואם הוא רואה, שאין בידו לעשות נחת רוח להבורא, שיהיה לו יסורים. שהיסורים האלו דוחפים אותו, שיעשה את כל מה שבידו לעשות, אך שיהיה בידו כח לזכות לדביקות ה' באמת. על זה אומר הכתוב (תהילים, צ"ד) "אשרי הגבר, אשר תיסרנו יה, ומתורתך תלמדנו".
ולכאורה יש להבין, מהו "אשרי" בזה שה' נותן לו יסורים. ויש לפרש כנ"ל, היינו שה' משפיע לו החשיבות של תורה, ומתחיל להרגיש, שענין תורה הוא בחינת "אורייתא וקוב"ה חד הוא". היינו, שתורה הוא ענין שמותיו של הקב"ה. ולפי החשיבות שהקב"ה משפיע לו, האדם מתחיל להרגיש יסורים, מזה שהוא מרוחק מכל הענין הרוחני.
היינו, שהוא מתחיל להשתוקק לענין רוחניות, שהוא יזכה לזה. וכל פעם שהוא רואה, שהוא מרוחק, הוא מתחיל להרגיש יסורים…"

שוב , לפי מה הוא מרגיש ,שהוא מרוחק ?
לפי זה ,שלא יוכל לוותר על איזשהו סיפוק , תענוג , רוגע ,שיהיה לו בכלים דקבלה , שיהיה כמו שהוא רוצה ואז הוא נרגע .
האם הוא יכול לוותר על זה ולהיות יחד עם זה בשמחה , בהודיה, שיש לו עכשיו כאב בכלים דקבלה שלו , שהוא לא יכול למלאות אותם ולא צריך למלאות אותם , אלא , מקבל הכל ,שזה בא מ "אין עוד מלבדו " ואז הוא מתעלה מעל זה ונעשה ,דווקא ,על פני אותם חסרונות, שבורא מעורר בו , דבוק בבורא , הכל ,מה שמקבל הוא מקבל ממנו .
זאת אומרת ,אם לא יהיה פרעה , לא יהיו צרות ובעיות ושמעליהם אנחנו נידבק בבורא - אין לנו שום מכשיר לעליה



"...והיסורים דוחפים אותו, שיעשה כל מה שבידו לעשות, היות שמתחיל להרגיש, שבלי רוחניות אין טעם בחיים.
נמצא, ברוחניות גם כן יש ענין הממונה, שיש עליו מלמעלה, שמכה בו. היינו, שנותן לו יסורים, והיסורים האלו, לאו כל אדם זוכה שהקב"ה ישפיע לו החשיבות שיש בתורה, שזה יגרום לו יסורים. ובזה יש להבין מה שכתוב "אשרי הגבר, אשר תיסרנו יה". היינו, שהבורא משפיע לו את החשיבות הזו, שישתוקק לזה. וזהו היסורים כנ"ל, שהממונה למעלה מכה ואומר גדל. וזה נוהג בין בגשמיות ובין ברוחניות…"

זאת אומרת ,גם יסורים גשמיים , גם יסורים רוחניים - לא חשוב , העיקר ,שאדם יראה , שהוא לא רוצה לוותר , שזה מאוד חשוב לו בשלב הראשון . זה מה ששאלתי עכשיו בסדנא :
שאני , שבורא לא יהיה , אני לא רוצה רוחניות ,לא רוצה כלום , אני רוצה שזה מה שיקרה - מה שאני עכשיו קובע ברצון שלי , זה דבר הראשון
דבר שני ,שהוא מתחיל לראות כבר ע"י מאור המחזיר למוטב ,לימוד , חיבור עם החברה והכל ,שכל זה ,מה שהוא הרגיש ברצון לקבל , זה התנאי ,שבורא סידר לו ועל זה הוא יבנה עכשיו יחס אליו , שהוא יעדיף קשר עם הבורא על פני כלי הזה הסובל , הריק , שמוכן להשלים עמו . להשלים - זה לא שהוא לא מרגיש יסורים בכלי הזה , כן מרגיש יסורים , ממשיך להרגיש ריקנות , אבל ,על פני זה נמצא כמו צמצום , מסך ואור חוזר , נמצא ביחס לבורא , שרוצה להדמות לו , רוצה להדבק בו , מודה לו ,ששלח לו יסורים האלו , שעל פני זה הוא יכול לבנות יחס אליו . כך מגיע כבר לתוצאה הנכונה מהמצב

"...וזה שכתוב בזה"ק (קדושים, דף ל"ו, ובהסולם, אות ק"ח) "ואין לך אפילו עשב קטן בארץ, שאין עליו כח עליון למעלה בעולמות העליונים, וכל מה שעושים בכל אחד ואחד, וכל מה שכל אחד ואחד עושה, הכל הוא בהתגברות של כח העליון הממונה עליו למעלה. וכל המנהגים שבהם נחתכים מדין, על הדין נוסעים, ועל הדין מתקיימים, אין מי שיוצא מקיומו לחוץ".
וזה יש לפרש כנ"ל, שהכל מתנהג לפי השגחה פרטית, ואין להתחתונים שום בחירה לצאת מהחוקים שהשגחה פועלת עליהם. נמצא, כשמדברים מעבודה, שכל אדם הוא עולם קטן, "אין לך עשב ועשב, שלא יהיה ממונה עליו מלמעלה". יהיה הפירוש, שאין שום רצון ומחשבה שבא לאדם, שלא יהיה בא לפי החוקים שלמעלה. לכן כל הכבידות שישנו בעבודת ה', הוא הסתירות שאנו מוצאים. היינו, מצד א' אנו אומרים, שהכל תלוי בעבודת האדם, כמו שאמרו חז"ל, שהאדם צריך לומר "אם אין אני לי מי לי". נמצא, שהכל תלוי בידי אדם, שזה ענין שכר ועונש.
ומצד הב' צריכים לומר, הכל בא מלמעלה, כנ"ל בדברי הזה"ק, שאומר "אין לך אפילו עשב קטן בארץ, שאין עליו כח עליון למעלה". שמשמע, שהכל הולך לפי השגחה עליונה, ואין לתחתונים שום אפשרות לשנות. והתשובה לב' ענינים הסותרים זה את זה, הוא כנ"ל בדברי הרמב"ם (מובא במאמר כ"ה, תש"ן), שאומר, שאין בידינו להבין זה, אבל אנו צריכים להאמין, שכך הוא.
והסדר ההתקדמות בעבודה, שאמרנו, שהוא בא על ידי שמשיגים חשיבות בהמטרה, הוא כמו שאמרו חז"ל, שזה בא ע"י התורה. כי אפילו שהוא רואה, שהוא לומד שלא לשמה, מכל מקום המאור שבתורה מחזירו למוטב. היינו, שעל ידי המאור הוא מקבל את חשיבות התורה.
ואז האדם בא לידי "הממונה של כל עשב ועשב, שמכה ואומר לו גדל". היינו, שמתחיל להרגיש יסורים, מזה שהוא מרוחק מדביקות ה'. והיסורים האלו גורמים לו, שיעשה את כל מה שביכולתו, בכדי להשיג דביקות בה'..."

זאת אומרת, הוא כבר דבוק לא לרצון משלו ,אלא ,לכוח המפתח את הרצון שלו

"...היוצא מזה, שהאדם צריך להתחיל בשלא לשמה. אבל לשמה, האדם רואה שאינו מסוגל לעשות. אולם אם הוא לומד שלא לשמה, בכדי שהוא מאמין שעל ידי זה הוא יבוא לשמה, אז הוא מקבל מאור התורה. ומזה הוא זוכה להגיע לשמה.
ובענין היסורים, אביא כאן מה שכתוב בזהר (בראשית, חלק ג', דף ס"ד, ובהסולם אות ק"ג) "כי אמרו חז"ל, לא היה שמחה לפניו, כיום שנבראו בו שמים וארץ". אמנם אי אפשר לאדם לקחת חלק בשמחתו יתברך הגדולה הזו, אלא לאחר שעשה תשובה שלמה מאהבה.
אבל מטרם זה לא ישמח כלל בעצמו ובבריות העולם. אלא להיפך, שמרגיש לפניו עולם מלא צער ומכאובים. הן מכאובים גופניים והן מכאובים נפשיים. שהם העברות שהוא עושה. וכל זה הגיע לו, כי לא נברא העולם אלא בסוד השפעה, דהיינו לעסוק בתורה ובמעשים טובים בכדי להשפיע נחת רוח ליוצרו, ולא להנאת עצמו.
אבל בתחילה "עייר פרא אדם יולד". דהיינו, כל ענינו הוא להנאת עצמו. ולפיכך הטביע הבורא יסורים קשים ומרים בענין הקבלה לעצמו, הטבוע באדם בעת לידתו, הן מכאובים גופניים והן מכאובים נפשיים. באופן, שאם יעסוק בתורה ומצות אפילו להנאת עצמו, מכל מקום על ידי המאור שבה, ירגיש הפחיתות והשחיתות הנוראה שיש בטבע הקבלה לעצמו. ואז יתן אל לבו לפרוש את עצמו מטבע הקבלה הזו, ויתמסר לגמרי לעבוד רק להשפיע נחת ליוצרו. ואז יפקח ה' עיניו, ויראה לפניו עולם מלא מתכלית השלמות…"

שאלה : איך אנחנו מארגנים את העניין הזה ,עבודה בתורה ומצוות ,אפילו בלא לשמה , שאז המאור שבא מחזירו למוטב ?
מה תנאים האלו , שהוא כותב ?
"...אבל בתחילה "עייר פרא אדם יולד". דהיינו, כל ענינו הוא להנאת עצמו. ולפיכך הטביע הבורא יסורים קשים ומרים בענין הקבלה לעצמו, הטבוע באדם בעת לידתו,.."
וככה זה בכל מדרגה רוחנית , בתחילת כל מדרגה אדם שוב חוזר לפרא אדם , ועוד יותר מפרא אדם מקודם


"...הטבוע באדם בעת לידתו, הן מכאובים גופניים והן מכאובים נפשיים. באופן, שאם יעסוק בתורה ומצות אפילו להנאת עצמו, מכל מקום על ידי המאור שבה, ירגיש הפחיתות והשחיתות הנוראה שיש בטבע הקבלה לעצמו. ואז יתן אל לבו לפרוש את עצמו מטבע הקבלה הזו, ויתמסר לגמרי לעבוד רק להשפיע נחת ליוצרו. ואז יפקח ה' עיניו, ויראה לפניו עולם מלא מתכלית השלמות…"

נמשיך

"...ובענין היסורים הגשמיים והרוחניים שסבל מטרם שעשה תשובה, יש בהם ב' דרכים:
א) הוא בחינת "כל מה דעביד רחמנא לטב עביד" (כל מה שעשה הבורא, לטוב הוא עשה). כי הוא רואה בעיניו, אשר לולא המכאובים הנוראים ההם, שסבל מכח שהיה משוקע בטבע הקבלה לעצמו, לא היה זוכה לתשובה מעולם…"

שאלה : איך אנחנו מסדרים לעצמנו כרית כזו , שטיח , משהו , שתמיד ,מה שלא יהיה ,הכל בא מהבורא והכל מטובת היחס שלו הטוב לנבראים ?
איך אנחנו מסדרים לעצמנו הנחה כזאת קבועה , קיימת , פועלת , מחזיקה ,שחיים הם על פני כרית כזאת ?
השגת ההנחה כזאת ,שהיא תהיה כלל של בני ברוך - זאת המטרה הראשונה , שזה יהיה אצלנו כאיזה חוק ברור , הנחה ברורה , בלי שחושבים על זה , בלי שמרגישים את זה , חיים על פני זה . שנמצאים בשליטת "אין עוד מלבדו " "טוב ומטיב "



"...א) הוא בחינת "כל מה דעביד רחמנא לטב עביד" (כל מה שעשה הבורא, לטוב הוא עשה). כי הוא רואה בעיניו, אשר לולא המכאובים הנוראים ההם, שסבל מכח שהיה משוקע בטבע הקבלה לעצמו, לא היה זוכה לתשובה מעולם. ואל כן הוא מברך על הרעה, כשם שמברך על הטובה. כלומר, שהרע גורם להטוב.
ב) "גם זו לטובה". דהיינו, לא לבד שהרעות נעשו גורמים לטובה, אלאשהרעות עצמם נהפכו ונעשו טובות. והיינו על ידי אורות גדולים מאוד, שהבורא יתברך מאיר בכל אלו הרעות, עד שנהפכו ונעשו טובות".
נמצא, שכל התקדמות של האדם, הוא דוקא אם הוא מרגיש יסורים במצב שבו הוא נמצא. שזה נותן לו דחף, שילך קדימה.
ובהאמור יש לפרש, מה שאומר האר"י הקדוש, ש"אין שום מדרגה עולה, אלא על ידי עליית מיין נוקבין", שענין נוקבין פירושו חסרון. "שמים פירושו בחינת בינה, שקבלה לתוכה בחינת מלכות, שמלכות נקראת "חסרון", מלשון "נקב". לכן העליון מוכרח לתת להתחתון מה שחסר לו.
והיות ש"אין כל חידוש אור בעולם, אלא מאין סוף ב"ה", לכן העליון עולה בדרגה, בכדי לקבל שפע בשביל התחתון. ובדרך עבודה יש לפרש, שענין עליון ותחתון, נקרא מצב הא' עליון ומצב הב' נקרא תחתון. זאת אומרת, אם במצב שבו נמצא האדם, אינו מרגיש שום חסרון, ויש לו סיפוק, מובן מאליו, שאין לו צורך להתקדם בעבודה. כי לא רואה שום חסרון, שהחסרון הזה יתן לו דחיפה ללכת קדימה.
לכן אם האדם מוצלח, הוא מוציא חסרון במצב שבו הוא נמצא. וזה כלל "כל מצב ומצב נקרא עליון ותחתון". נמצא, שבו בזמן שמצא חסרון במצב שבו הוא נמצא, לכן במצב הב', הנקרא "מצב של חסרון", והחסרון הזה נקרא עתה "תחתון", גורם שיעזוב את המצב הקודם, וישתדל לתקן את החסרון מה שהוא מרגיש עתה.
זה נקרא בעבודה, שהמיין נוקבין של התחתון גורמים התעלות בדרגה להעליון. היינו להמצב הקודם. וזהו שאמר האר"י הקדוש, שהתחתון על ידי המ"ן שלו, גורם עליה להעליון. נמצא כנ"ל, שרק החסרונות, הנקרא "יסורים", גורמים את העליות, שעל ידם מתעלים תמיד ללכת קדימה.
ובהאמור יש לפרש מה שאמרו חז"ל (ב"ר צ"ב, א') אמר רבי יהושע בן לוי "כל יסורים, שהם באים על האדם ומבטלין אותו מדברי תורה, יסורים של תוכחות הם. אבל יסורים, שהם באים על האדם, ואין מבטלין אותו מדברי תורה, יסורים של אהבה הם. כדכתיב, כי את אשר יאהב ה' יוכיח".
ולכאורה קשה להבין, וכי בשביל שה' אוהב אותו, הוא צריך לתת לו יסורין. השכל מחייב, כמו שאנו רואים, אם אדם אוהב את חבירו, הוא נותן לו מתנות, ולא שמי אוהב את השני הוא עושה לו יסורים. אלא בהנ"ל, היות שבלי יסורים האדם רוצה להישאר במצב של מנוחה, מטעם כי השורש שלנו הוא במצב המנוחה המוחלטת. ורק על ידי "הממונה, שמכה, ואומר לו גדל", היינו רק היסורים הם הגורמים לו, שיבטל את התענוג של המנוחה, וישתדל לקנות קנינים חדשים.
מה שאם כן אם אין לו יסורים, הוא נשאר במצב שבו הוא נמצא. למשל, אדם שגר בחדר אחד, והתחתן, והוא עצל, היינו הוא אוהב את המנוחה יותר מהרגיל, אז הוא מסכים לגור בחדר אחד, אף על פי כשהיה רווק היה גר בחדר אחד, הוא ממשיך לחיות כך אפילו כשהתחתן.
מה שאם כן אם נולדו לו כמה ילדים, אז גם הוא מרגיש את הדוחק בבית, וגם הוא מתחיל להרגיש את היסורים, מזה שהוא גר בחדר אחד. אז היסורים גורמים לו, שהוא מוכרח לעבוד שעות נוספות, שפירושו, לתת יותר יגיעה מכפי שהוא רגיל, בכדי להשיג דירה של כמה חדרים.
ובעבודה הוא אותו דבר. היינו שהאדם, שהגיע לחינוך, ואביו חינך אותו לעסוק בתורה ומצות, ועד כמה שאביו נתן לו להבין, מה זה רוחניות, מה זה לשם שמים וכדומה, היה מספיק לו זה ללכת בעבודה ולקיים תו"מ. אבל כשנתבגר, שכבר התחתן ונעשה לרשות בפני עצמו, וכבר יש ילדים, והוא יודע שהוא צריך לחנך אותם, ולתת להם את ענין יראת שמים, אז הוא עושה חשבון לעצמו, כמה הבנה והרגשה יש לו עכשיו, יותר מכפי כשהיה ילד בן תשע, שהגיע לחינוך, או מכשנעשה בר מצוה.
אז הוא רואה, שאין לו שום התקדמות, שיהיה בידו לומר עכשיו "אני מבין את ענין של חשיבות של תו"מ, מה שלא ידעתי מכשהייתי ילד". ואם הוא מתחיל להרגיש יסורים מזה, היינו שהוא רואה עצמו כאיש מפגר, שהוא כבר איש בא בשנים והשכל שלו הוא כמו ילד, כלומר, שאותו הבנה שהיה לו בתו"מ, יש לו גם עכשיו, ולא התקדם כמו שאדם צריך להתקדם. נמצא, שהוא מרגיש את עצמו כמו ילד קטן. היסורים האלו דוחפים אותו לתת יגיעה, ושימצא מדריך המסוגל להדריך אותו, שיתגדל ויהיה לאיש, ולא להישאר כמו ילד בעבודה.
ובהאמור נבין מה ששאלנו, מהו הענין מה שאמרו חז"ל על יסורים שאין בהם בטול תורה, נקרא "יסורים של אהבה". יהיה הפירוש, כמו שכתוב "את אשר יאהב ה' יוכיח". היינו היסורים האלו, שמביאים לאדם צורך שיתקדם בתו"מ, היינו להבין את התו"מ, לא כמו שהיה ילד, אלא כמו שמתאים לאיש מבוגר.
נמצא, שהיסורים דחפו אותו שילמוד, ולעסוק בתו"מ, כמו שמתאים לבחינת "אדם" ולא לבחינת "ילד". כמו שאמרו חז"ל "אתם קרויים אדם, ואין אומות העולם קרויים אדם". שפירוש של "אדם", שהוא בחינת "מדבר". כלומר, שאין הוא לוקח לעצמו את המזונות של "בעלי חי", אלא מזונות שמתאים לבחינת "מדבר". זה נקרא "יסורים של אהבה, שאין בהם בטול תורה", אלא להיפך, להשגת תורה ומצות…"


Smile




חזרה למעלה Go down
שלומי




מספר הודעות : 362
Join date : 30.10.14

סכום משיעור בוקר חלק א'   30.05.2016  ( מהו, שכל עשב - יש ממונה למעלה המכה אותו ואומר גדל, בעבודה) 39 דקות Empty
הודעהנושא: Re: סכום משיעור בוקר חלק א' 30.05.2016 ( מהו, שכל עשב - יש ממונה למעלה המכה אותו ואומר גדל, בעבודה) 39 דקות   סכום משיעור בוקר חלק א'   30.05.2016  ( מהו, שכל עשב - יש ממונה למעלה המכה אותו ואומר גדל, בעבודה) 39 דקות EmptyTue May 31, 2016 9:38 pm

לחיים לאון
חזרה למעלה Go down
משה




מספר הודעות : 1140
Join date : 30.10.14

סכום משיעור בוקר חלק א'   30.05.2016  ( מהו, שכל עשב - יש ממונה למעלה המכה אותו ואומר גדל, בעבודה) 39 דקות Empty
הודעהנושא: Re: סכום משיעור בוקר חלק א' 30.05.2016 ( מהו, שכל עשב - יש ממונה למעלה המכה אותו ואומר גדל, בעבודה) 39 דקות   סכום משיעור בוקר חלק א'   30.05.2016  ( מהו, שכל עשב - יש ממונה למעלה המכה אותו ואומר גדל, בעבודה) 39 דקות EmptyTue May 31, 2016 9:40 pm

לחיים לאון cheers
חזרה למעלה Go down
 
סכום משיעור בוקר חלק א' 30.05.2016 ( מהו, שכל עשב - יש ממונה למעלה המכה אותו ואומר גדל, בעבודה) 39 דקות
חזרה למעלה 
עמוד 1 מתוך 1
 Similar topics
-
» סיכום משיעור בוקר 05.01.2016 חלק א' ( ""מהו, שכל עשב - יש ממונה למעלה המכה אותו ואומר גדל, בעבודה" )
» סכום משיעור בוקר 10.05.2016 חלק א' ( " מהי הסיבה שבגללה זכו ישראל לירושת הארץ, בעבודה " ) 30 דקות
» סכום משיעור בוקר 17.10.2016 ( קטעים נבחרים בנושא: ספירת העומר 2016 ) 35 דקות
» סכום משיעור בוקר 09.05.2016 חלק א' ( " לך לך מארצך " ) 24 דקות
» סכום משיעור בוקר 12.10.2016 ( " הגלות והגאולה " ) 23 דקות

Permissions in this forum:אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
פורום הקבוצה הוירטואלית :: פורום הקבוצה הוירטואלית :: קבלה כללי-
קפוץ אל: