פורום הקבוצה הוירטואלית
האם אתה רוצה להגיב להודעה זו? אנא הירשם לפורום בכמה לחיצות או התחבר כדי להמשיך.
פורום הקבוצה הוירטואלית

חברים מכל הכלי הוירטואלי מוזמנים להתחבר יחד לשם גילוי תכונת ההשפעה בעולם.

אינדקסאינדקס  Latest imagesLatest images  חיפושחיפוש  הרשםהרשם  התחבר  

סיכום משיעור בוקר 07.01.2015 חלק א' ( מאמר "הערבות" ) 30 דקות

Go down 
3 posters
מחברהודעה
לאון-נחום

מספר הודעות : 470

סיכום משיעור בוקר 07.01.2015 חלק א' ( מאמר "הערבות" ) 30 דקות  Empty
הודעהנושא: סיכום משיעור בוקר 07.01.2015 חלק א' ( מאמר "הערבות" ) 30 דקות    סיכום משיעור בוקר 07.01.2015 חלק א' ( מאמר "הערבות" ) 30 דקות  EmptyWed Jan 07, 2015 8:01 am

"...וזהו דבר הערבות אשר כל ישראל נעשו ערבים זה לזה, כי לא ניתנה להם התורה בטרם שנשאל כל אחד ואחד מישראל אם מסכים הוא לקבל עליו את המצוה של אהבת הזולת בשיעור הכתוב, "ואהבת לרעך כמוך" בכל שיעורו (כפי המתבאר באות ב' וג' עש"ה מלה במלה). דהיינו שכל אחד מישראל יקבל על עצמו, לדאוג ולעבוד בעד כל אחד מחברי האומה למלאות כל צרכיו לא פחות ממה שהוטבע באדם לדאוג בעד צרכי עצמו, ואחר שכל האומה הסכימו פה אחד ואמרו נעשה ונשמע, הרי שכל אחד מישראל נעשה ערב שלא יחסר דבר מה לשום חבר מחברי האומה, אשר רק אז נעשו ראויים לקבלת התורה ולא זולת, משום שבערבות הכללית הזאת נפטר כל יחיד מהאומה מכל דאגותיו לצרכי גופו עצמו, ויכול לקיים מצות ואהבת לרעך כמוך בכל שיעורו וליתן כל מה שיש לו לכל נצרך, היות שאינו דואג עוד בעד קיום גופו עצמו כי יודע ובטוח הוא ששש מאות אלף אוהבים נאמנים נמצאים בסביבתו עומדים הכן לדאוג בשבילו, (כמבואר באות ט"ז עש"ה).

ומטעם זה לא היו מוכנים כלל לקבל התורה מזמן אברהם יצחק ויעקב, אלא עד שיצאו ממצרים והיו לאומה שלימה בפני עצמה, כי אז נעשתה המציאות שכל אחד יהי' מובטח בכל צרכיו בלי שום דאגה והרהור כלל, משא"כ בהיותם עוד מעורבים בין המצריים הכרח הוא אשר חלק מסוים מצרכיהם היה מסור בידי הנכרים הפראים הללו המלאים אהבה עצמית, ונמצא שאותו שיעור המסור בידי הנכרים יהיה בלתי מובטח כלל לכל יחיד מישראל, כי חבריו לא יוכלו למלאות לו מחסוריו אלו משום שאינם בידיהם, וכבר נתבאר שכל עוד שהיחיד מוטרד בדאגותיו עצמו אינו מוכשר כלל אפילו להתחיל בקיום המצוה של ואהבת לרעך כמוך.

והנך מוצא בעליל, אשר ענין מתן התורה, היה מוכרח להתעכב עד זמן יציאתם ממצרים והיו לאומה בפני עצמה, דהיינו עד שכל צרכיהם יהיו מסורים בידיהם בלי תלות באחרים, אשר אז הוכשרו לקבלת הערבות האמורה ואז ניתנה להם התורה,..."

שאלה : כתוב "שכל אחד מישראל יקבל על עצמו, לדאוג ולעבוד בעד כל אחד מחברי האומה " , מאיפה יש לו דחף לזה וכוח לזה ?

תשובה : אנחנו מדברים על ההתפתחות של קבוצה , אנחנו לא מדברים על היחידי סגולה , שבתוכם ישנם כל מני סוגי של רצונות ואז הוא עובד בתוך עצמו וגם יכול בצורה כזאת ( לבד ) להשיג את תנאי ערבות וקבלת התורה .

אנחנו לא מדברים על אנשים כאלו , אלא , על כמונו , שזה הרבה אנשים , שנמצאים במרחק האגויסטי זה מזה , בדחייה טבעית , שאגו שלהם מחזיק אותם רחוקים זה מזה והקבוצה הזאת, היא מתאספת ,בגלל שמעוררים אותם מהשמיים למטרה אחת . כך הם מתחברים , לפי המקום . מתחילים ללמוד ועוברים כמה שלבים . השלבים האלו מלמדים אותם ,שחייבים להתחבר . כאשר מתחילים איך שהו להתחבר ,מתחילים להתעורר בעיות של החיבור ( אני מדבר רק לעניין זה ) . אם לא עוסקים בשום דבר אחר ( ימינה שמאלה ) ,אז ,מבינים שצריכים לממש "ואהבת לרעך כמוך" . התנאי הזה הוא הכרחי . אם מוכנים לזה

מרגישים ,עד כמה ,שלא מסוגלים מצד אחד

ועד כמה ,שמוכרחים להשיג חיבור הזה מצד השני

אז , מגיע להם לקבל המאור המחזיר למוטב ,,שנקרא תורה , כי אז הם מרגישים את היצר הרע ( בראתי יצר רע ) , שזה בדיוק עומד נגד החיבור וזה עומד לפניהם כמו איזה הר גבוהה ואין להם שום סיכוי בכוחות עצמם להתמודד עם הכוחות האלו שדוחפים אותם זה מזה ( כמו מגנט שדוחה את המגנט השני ) .

כך אנשים מגלים , שהם לא מסוגלים להתקרב זה לזה , פנימית וזה מה שקורה בדרך , זאת הסטימה בדרך ואם הם לא יקבלו כאן איזו עזרה ,הם לא יכולים להתקדם . לפי הצעקה וצורך , שהם מגלים בעבודה ביניהם ,דווקא ,בא מאור המחזיר למוטב מלמעלה , שהם מיואשים וממש צועקים ( לא צעקה מלאכותית אלא מתוך הלב ) דווקא לחיבור ועזרה לחבור, אז , מגיע והמקרה הזה נקרא מתן תורה .

כל אחד צריך להגיע למצב שזה יקרה , לכן כתוב שכל יום יש מתן תורה

שאלה : כתוב "שכל עוד שהיחיד מוטרד בדאגותיו עצמו אינו מוכשר כלל אפילו להתחיל בקיום המצוה של ואהבת לרעך כמו" , על איזה דאגות על עצמי בדיוק מדובר ?

תשובה : לא חשוב איזה , זה עניין של "קבע" ו"ארעי" שאני חי בחיים האלו , כדי למלאות צרכי משפחה , נכון ככה אני מחויב , אבל, חוץ מזה ,אין לי יותר דאגה בחיים ,אלא ,ההכרחיות שלי היא בזה ,שאני חייב להשיג חיבור .

תלמיד : לפעמים , אפילו עכשיו באתי טעון לשיעור ומתעוררים בי דאגות ,שאני אפילו לא דואג להן , שטויות . פתאום ,אני תופס את עצמי מתעסק בזה

רב: נכון , כדי שתברר אותם. וזה ,שאתה לא חלמתה על זה ולא רציתה אותם ובכלל לא חשבת על זה , אבל מתי הם מתעוררים ? לא בזמן השיעור , אלא הם מתעוררים ,בפני שאתה נמצא בכנס גדול של אנשים ואז ההפרעות האלו הן עוברות מאחד לשני . האור משפיע מלמעלה, הוא מעורר את זה , בכללות ואז מתחילות מחשבות האלו להסתובב בין כולם ,

לכן ,כאן זה עניין של ערבות , שכל אחד צריך לדאוג , שהוא , חוץ מזה ,שהוא בעצמו נמצא תחת השפעה של מחשבות זרות וגם מעביר את זה לאחרים

תלמיד : בתוך בירורים האלו מתגלה שהחור בסירה זו נקודת החיבור , שהיא כל הזמן בורחת …

רב: יופי , עוד קצת ועוד קצת מגלים את הנקודה החשובה

שאלה : כתוב "ואחר שכל האומה הסכימו פה אחד ואמרו נעשה ונשמע," על מה מסכימים כאן ?

תשובה : "נעשה ונשמע" זה ללכת למעלה מהדעת , שאנחנו מוכנים לבצע מעשים , לקבל על עצמנו תנאים אף ע"פ ,שהם לא הכרחיים ,לפי מצב שלנו . זה אצלנו תמיד קורה , כאשר אנחנו רוצים לעלות ממדרגה למדרגה ,אז , יש לנו תמיד לקבל תנאים של מדרגה עליונו יותר , שהם לגמרי לא הגיוניים , לא מהעולם הזה ואי אפשר לקיים אותם , אני לא מרגיש בהם שום טעם . לכן ,התורה ,היא נתנה כדי שאנחנו , בכוחות שלה ( המאור שלה ) נוכל לעלות . אבל ,כדי לעלות ,אני צריך בעצמי לעשות את הפעולה הראשונה ( מחצית השקל . תרומה , עליית מלכות לבינה וכו' ) .

מה זה עליית מלכות לבינה ? זה שמלכות רציונלית ( מחשבות , רצונות , כוונות ) ,בכל רצון לקבל ,תולה את עצמה ,פתאום, בתכונת ההשפעה ?

איך אפשר ?

צריכים קצת להמחיש את זה . איך זה ,שאדם עובד בלי שכל ,וגם רגש אין לו עדיין בבינה - כלום.

איך הוא עובד עם זה ?

איך הוא נדבק למדרגה יותר עליונה , שהיא תמיד בינה לעומתו והוא תמיד מלכות . לכן ,כאן אנחנו צריכים עזרה מלמעלה .

יש חלק מעבודה ,שאנחנו עושים בעזרת הקשר בינינו , שאנחנו מעוררים אחד בשני ומוכנים לקבל על עצמנו תנאים , אומנם שהם בלתי מציאותיים , אבל ,אני עושה את החצי הראשון

חצי השני מגיע מלמעלה

אני צריך להביא חסרון , שאני באמת רוצה את זה . שאני פותח מעטפה ואני רואה שם שקל אחד במקום אלף שקלים ואני מבקש עזרה , ש"עינים להם ולא יראו, אזניים ולא ישמעו" ,אלא ,אני רוצה לראות אלף שקלים , כאילו שזה אלף . לפי הרצון שלי ,שזה מלכות , אני רואה שקל אחד ולפי רצון של הבינה אני אראה את זה ,כאלף שקל ( כאלף שקל ) . יש כאן שינוי תכונות אדם , שאנחנו עוד לא חבינו את זה , אבל אנחנו צריכים לזה להתקרב

שאלה : בשביל מה צריכים ערבות ?

תשובה : ערבות צריכה המלכות שלי , הכלי שלי ,כדי שתהיה לה יכולת לצעוק , לרצות ולעלות למדרגה הבאה, בשביל לקבל חסרון החוצה . חיסרון ,שהוא לא חסרון : אני ע"י חברים קונה רצון , שהוא לא היה בי ולא נמצא בי . אני ,פתאום ,מתחיל להתבייש ממה שאני , אני רוצה להיות במה שהם מדברים .

הם מדברים גם על מה שאין בהם , אבל מדברים ואני מתחיל לקלוט את מה שהם אומרים , את המטרות שלהם ,ערכים שלהם . זה מתחיל להשפיע עלי ואני מתחיל להתבייש , אני רוצה להתחבר איתם , אומנם שבשביל מה ולמה ?

אין תשובה רציונלית אבל כך פועלים . אנחנו צריכים לעשות מה שמוטל עלינו , כדי לצאת מהמסגרת שלנו , מהעולם משלנו , מהמגירה שלנו . זה רק ע"י הערבות .

אם הקבוצה אני מרגיש כעליון כלפי , לא שהם בדרגה יותר עליונה , אלא ,בהשפעתם , אני רוצה שישפיעו עלי ערכים רוחניים , אז , אני חייב אותם . לא יעזרו ספרים ולא יעזור שום דבר - קבוצה חייבת להשפיע כל כל אחד ערך העליון

שאלה : מה זה "יקבל על עצמו, לדאוג ולעבוד בעד כל אחד מחברי האומה " ?

תשובה : הבורא מסדר מלמעלה, לפי תוכנית הבריאה ,בצורה כזאת ,שאם אנחנו הגענו לקבוצה ,אז ,כל אחד שנמצא בקבוצה , אם הוא לא מפריע , ממש מפריע ( מקלקל , עושה צחוק , קלות ראש , מדבר על החברים מורה בלשון הרע , לא מסכים עם הדרך , הולך לעוד מקום וכו' ) ושובר את המושג היחוד ,אז , אין לו מקום ולכל האחרים יש מקום .

אז ,אנחנו צריכים לקבל קבוצה , שהיא כך נתנה לי ואני חייב להתקשר ולהשתחבות כלפיהם בשביל להגיע לרוחניות , זה התנאי מלמעלה . ה' מביא אדם למקום ואומר לו כך לך ואז אני צריך להתחזק , זה כבר הבחירה שלי

שאלה : מה חסר לנו עכשיו ,כדי להגיע לערבות ?

תשובה : חסר להגיע לערבות , לא יכול להגיד מה זה . סה"כ צריכים לברר את המושג הזה . זה ,שהוא שואל, זה סימן ,שלא יודעים מה זה ערבות , לכן אני לא יודע מה חסר לי , כדי להגיע למצב ערבות . צריכים לברר והוא צריך לברר , הוא צריך לדעת ולהרגיש . מה חסר לי ,כדי להגיע לזה ?

איזה תכונות , מחשבות , מאמץ , חסרון , איזה קשר עם אחרים .

איך אני צריך לחיות , לתאר לעצמי מציאות , שאני בה קיים , קבוצה , יחס , לימוד , העולם בכלל ,שאני אכנס למצב שנקרא ערבות ? זה עניין של הרגשה

שאלה : מה ממלא לי 999 שקלים ,שחסרים לי ?

תשובה : אנחנו צריכים לרכוש כלי האמונה ( למעלה מהדעת ) , שזה מגיע לנו מלמעלה ע"י מאור - זה כבר חיים של עולם הבא . אז , בכלים האלו , אני אראה את המעטפה שלי ,שהיא מלאה , אור ימלא אותה , קשר עם העליון

שאלה : ערבות זה משהו של כל הקבוצה , אז כאשר אנחנו מדברים על הערבות , מה זה אומר ברמה רוחנית ואיך זה בא ע"י ביטוי ברמה גשמית ? אם נישאל את כולם מה זה ,אז ,כל אחד יגיד משהו אחר ברמה רוחנית וגם ברמה גשמית מה הוא מוכן לעשות ? המושג הזה לא ברור

תשובה : הכל נכון , אבל זה רק אומר ,שעניין הרגשי , שהשגה שלנו היא ברגש , בגילוי בכלים דקבלה וצריכים להשתוקק לזה . מסכים עם כל מילה שאמרת וצריכים לברר את זה וכל אחד צריך לברר את זה לעצמו ולהגיע למצב ,שדרישת חיבור וערבות הדדית, שברור שזה מה שצריכים .

ברור לי ,שזה בשבילי דרגה הבאה רוחנית , הראשונה . אם חסר לי חיבור הזה , ולא סתם חיבור ,אלא ,חיבור בהדדיות , שזה נקרא ערבות ,אז מגיע מאור , שמחבר בינינו ואנחנו מגלים את האור הפנימי , שהוא נקרא תורה .

התורה היא גם בירור ואחר כך גם תיקון ואז מילוי

… אם היינו שקועים בזה ממש ברצינות בבירור ,שזה מה שאנחנו צריכים , רק את זה , אז היינו משיגים . לא מייד , כי להגיע לערבות ,זה כל היציאה מבבל עד להר סיני

תלמיד : אז אנחנו עכשיו צריכים לשבת בינינו ,לסכם איזה דבר קטן ,שאנחנו רוצים לתמוך אחד בשני וזה מה שאנחנו צריכים לעשות ?

רב: כן

שאלה : מה זה התנאי הזה להיות כ "אומה" ?

תשובה : להיות כאחד , אומה אם מדובר על עם ישראל ,שהרכיב אברהם ,זה קומץ אנשים , לא קטן ( אלפים ), שהם מחוברים ביניהם ומוכנים ללכת קדימה לקראת קניית התכונת ההשפעה הדדית , אהבה , שבזה מגיעים להשתוות עם הבורא

Smile
חזרה למעלה Go down
שלומי

מספר הודעות : 362

הודעהנושא: Re: סיכום משיעור בוקר 07.01.2015 חלק א' ( מאמר "הערבות" ) 30 דקות    סיכום משיעור בוקר 07.01.2015 חלק א' ( מאמר "הערבות" ) 30 דקות  EmptyThu Jan 08, 2015 12:44 pm

- לחיים -
חזרה למעלה Go down
משה

מספר הודעות : 1140

הודעהנושא: Re: סיכום משיעור בוקר 07.01.2015 חלק א' ( מאמר "הערבות" ) 30 דקות    סיכום משיעור בוקר 07.01.2015 חלק א' ( מאמר "הערבות" ) 30 דקות  EmptyThu Jan 08, 2015 2:56 pm

לחיים לאון ......סיכום יפה cheers
חזרה למעלה Go down

סיכום משיעור בוקר 07.01.2015 חלק א' ( מאמר "הערבות" ) 30 דקות
חזרה למעלה 
עמוד 1 מתוך 1