פורום הקבוצה הוירטואלית
האם אתה רוצה להגיב להודעה זו? אנא הירשם לפורום בכמה לחיצות או התחבר כדי להמשיך.
פורום הקבוצה הוירטואלית

חברים מכל הכלי הוירטואלי מוזמנים להתחבר יחד לשם גילוי תכונת ההשפעה בעולם.
 
אינדקסאינדקס  Latest imagesLatest images  חיפושחיפוש  הרשםהרשם  התחבר  

 

 סיכום משיעור בוקר 03.05.2015 חלק א' ( מאמר "מהו אדם ומהו בהמה, בעבודה" )

Go down 
3 posters
מחברהודעה
לאון-נחום




מספר הודעות : 470
Join date : 30.10.14

סיכום משיעור בוקר   03.05.2015 חלק א'  ( מאמר "מהו אדם ומהו בהמה, בעבודה" )  Empty
הודעהנושא: סיכום משיעור בוקר 03.05.2015 חלק א' ( מאמר "מהו אדם ומהו בהמה, בעבודה" )    סיכום משיעור בוקר   03.05.2015 חלק א'  ( מאמר "מהו אדם ומהו בהמה, בעבודה" )  EmptySun May 03, 2015 6:21 am



"...הזה"ק (וירא אות א'), אומר וזה לשונו, "הנצנים נראו בארץ. פירושו, כאשר ברא הקב"ה את העולם, נתן בהארץ כל הכח הראוי לה. והכל היה בהארץ, אבל לא הוציאה פירות בהעולם, עד שנברא האדם. כיון שנברא האדם, הכל נראה בהעולם, שהארץ גילתה פירותיה. כעין זה, לא נתנו השמים, כחות להארץ, עד שבא אדם. והשמים נעצרו ולא המטירו על הארץ, משום שאדם אין. כיון שנראה אדם, מיד הנצנים נראו בארץ", עד כאן לשונו.

ויש להבין זה, מה בא זה ללמדינו, אלא שצריכים לדעת, שענין מטרת הבריאה היתה מטעם, שרצונו להטיב לנבראיו. אלא מטעם בכדי להוציא לאור שלימות פעולותיו, היה צמצום והסתר, שאין הטוב מגולה להנבראים, מטרם שיזכו לעשות לשם שמים. אחרת נוהג ענין הבושה, מטעם שינוי הצורה שיש בכלי קבלה של הנבראים. לכן אין האדם יכול לקבל מטרת הבריאה, שהיא הטוב ועונג, מטעם בושה. וזה נקרא בחינת פירוד וריחוק מה'. כלומר, הענין נהמא דכסופא, מובן לנו בבחינת פירוד מה', עד כדי כך, שהשינוי צורה זו עושה אותה לבחינת "רשעים בחייהם נקראים מתים".

לכן עבודת האדם הוא, לצאת מבחינה הבהמית, ולהיות בחינת אדם. וזהו על דרך שאמרו חז"ל (יבמות ס"א) "ר' שמעון בן יוחאי אומר, ואתן צאני, צאן מרעיתי, אדם אתם, אתם קרויין אדם, ואין העובדי כוכבים קרויין אדם". וכבר פירשנו מה הוא החשיבות של אדם, שאין אומות העולם נקראים אדם, זהו על דרך שאמרו חז"ל (ברכות ו') "סוף דבר הכל נשמע, את האלקים ירא ואת מצותיו שמור, כי זה כל האדם". מאי "כי זה כל האדם". אמר ר' אלעזר, "כל העולם כולו לא נברא אלא בשביל זה". היינו, מי שיש לו יראת אלקים, נקרא אדם. ומי שאין לו יראת אלקים, משמע, שהוא בהמה ולא אדם.

ובהאמור יוצא, שמטרם שהאדם זוכה, שיהיה לו יראת אלקים, היינו שיעשה הכל לשם שמים, עוד לא נקרא בדרגת אדם, אלא בדרגת בהמה, היינו שהכל מה שהם עושים, הוא רק לתועלת עצמם, כמו בהמות. והיות שהיה צמצום והסתר על הרצון לקבל לתועלת עצמו, לכן, הגם שמצדו יתברך הטוב ועונג כבר מגולה בקדושה, מטעם שיש שם השתוות הצורה בין אור לכלי, אבל לגבי התחתונים, שנבראו, הם, עדיין אין להם בחינת אדם, כמו שכתוב "עיר פרא אדם יולד". נמצא, שהוא מונח תחת הצמצום וההסתר, שאין שם גילוי אור. נמצא, שכל טוב ועונג מה שיש במטרת הבריאה, הגם שמאתו יתברך הכל יצא ונתגלה, אולם לגבי התחתונים הכל נסתר, ולא רואים שום טוב ועונג, אלא רק בחינת נהירו דקיק מקדושה, שנפלו לקליפות, מזה מתפרנסין כל העולם הגשמי.

ובזה יש לפרש מה ששאלנו, מה שהזה"ק מפרש על הכתוב "הנצנים נראו בארץ. כאשר ברא הקב"ה את העולם, נתן בהארץ כל הכח הראוי לה, והכל היה בהארץ. אבל לא הוציאה פירות בעולם, עד שנברא האדם". יש לפרש, הגם מצד הבורא הכל כבר יצא, אבל היו הכל תחת הצמצום והסתר, היינו שלא היה מי שיכול להנות מזה, כי ההסתר סותם הכל, ולא ראו שיש טוב ועונג בעולם.

"עד שנברא אדם. אז הארץ הוציא את פירותיה", שפירושו, לאחר שהאדם נעשה לבחינת אדם, היינו שכבר יש לו בחינת "ירא אלקים", היינו שכל מה שהוא עושה, הוא הכל לשם שמים, אז מסתלק ממנו ההסתר, ואז הוא רואה כל הפירות שישנם בעולם, מה שלא ראה לפני שנעשה בחינת אדם.

וזה שאומר "כעין זה, לא נתנו השמים כוחות להארץ, עד שבא אדם". פירוש, שמטרם שזוכים לבחינת אדם, אין האדם יכול להאמין בקביעות, שנותנים כוחות להארץ. כלומר, משמים נותנים כוחות למטה להנבראים, שיוכלו להתעלות במעלות הקודש. מה שאם כן אח"כ, כשזוכה לבחינת אדם, אז הוא רואה, שכל מה שיש בארץ, היינו בהתחתונים, הכל בא משמים, ואין הוא צריך אז להאמין בזה, היות שאז הוא משיג זה.

וזה נקרא, כשבא בחינת אדם הכל מתגלה בעולם. זאת אומרת, שכל מה שנתחדש עתה, היה זה גם מקודם, אלא הוא לא ראה את זה. וזה שאומר "והשמים נעצרו ולא המטירו על הארץ, משום שאדם אין", שפירושו, שמטרם שנתגלה בחינת אדם, היה אומר שהוא מתפלל לה' כל פעם, ולא עונים לו מלמעלה, שזה נקרא "והשמים נעצרו ולא המטיר", היינו שלא מקבל שום דבר על התפלות שלו.

והסיבה, שהוא לא יכול לראות, אם עונים לו, הוא משום שאין לו עוד בחינת אדם. לכן הכל אצלו בהסתרה. ורק הוא צריך להאמין, שה' כן שומע תפלת כל פה. מה שאין כן אח"כ, שנראה אדם, "מיד הנצנים נראו בארץ". כלומר, נראו כל הדברים מה שהיו עד כאן בהסתר. בזמן שבא בחינת אדם, הכל נראה, היינו שאז רואים את הטוב ועונג, מה שהיה במטרת הבריאה, כבר נתגלו בעולם.

לכן האדם צריך להיזהר, לא לברוח מהמערכה, ולומר, שאין הבורא רוצה לעזור לו, היות שהוא רואה, שכבר הרבה פעמים בקש ממנו, שיעזור לו. והאדם חושב, כאילו לא מסתכלים עליו מלמעלה. אלא, בין שהוא נותן תפלה, בין שהוא לא נותן, הכל הוא אותו דבר, ללא כל שינוי. אם כן, אין הוא רואה שום דבר שיעזור לו. אלא הוא רואה, שהוא ככלי ריק, שאין לו שום דבר, ומאי שה' רוצה לעשות, הוא יעשה. אבל האדם מצדו, אין לו שום כח לעשות משהו.

כי יש כלל, במקום שלא רואים שום התקדמות, אין האדם יכול לתת שום יגיעה. אז אין להאדם שום עצה, אלא הוא צריך להאמין באמונת חכמים, מה שהם אומרים לנו, שאנו צריכים להאמין, שכך הוא סדר עבודה, שאין לאדם לראות מה שהוא עושה. ויאמין שזהו לטובתו ההסתר הזה, שזה יביא לו לזכות לדביקות ה', אם הוא יתגבר ויאמין, שהכל הוא לטובתו, וה' כן שומע תפלת כל פה, רק שצריך להיות אתערותא דלתתא, "וישועת ה' כהרף עין", כלומר, שבזמן שמתקבצים כל הניצוצין, מה שיש לאדם לברר ולבקש עליהם, שהם יכנסו לקדושה, אז הוא מקבל את העזרה בפעם אחת.

אולם בזמן שהאדם מרגיש עצמו בריקנות, כלומר שהוא מרגיש שאין לו לא תורה, ולא מצות, ולא שום מעשים טובים, ומה הוא יכול לעשות, אז האדם צריך לבקש מה', שיאיר לו, שיהא בידו להשיג גדלות ורוממות ה', למעלה מהדעת. כלומר, שהגם שאין הוא עדיין ראוי להרגיש את גדלות ורוממות ה', משום שהוא עוד לא זכה לבחינת אדם, וממילא שורה עליו את הצמצום וההסתר על ה', כמו שכתוב "אל תסתר פניך ממני", מכל מקום הוא מבקש מה', שיתן לו הכח, לקבל גדלות וחשיבות ה' למעלה מהדעת.

וזהו כמו שאומר אאמו"ר זצ"ל, על מה שאמרו חז"ל (עירובין י"ט) "שאפילו הריקנין שבך מלאין מצות כרימון". ואמר, שהפירוש הוא, רימון מלשון רוממות, שהיא בחינת למעלה מהדעת. לכן יהיה הפירוש, ש"הריקנין שבך מלאים מצות". ושיעור המילוי הוא, כפי שהוא יכול ללכת למעלה מהדעת, שזה נקרא רוממות.

כלומר, שענין ריקנות יכול להיות דוקא במקום שאין ישות, והוא מרגיש עצמו, שהוא ריק מתורה, ומצות, וממעשים טובים. שזה נמשך בזמן, שהאדם רוצה לעבוד לשם שמים ולא לתועלת עצמו. אז על כל מה שהוא עושה, הוא רואה, שאין שם שום דבר לתועלת הבורא, אלא רק הכל לתועלת עצמו. במצב הזה הוא מרגיש, שאין לו שום דבר, אלא שהוא ריק מכל. וזה המקום ריק, הוא יכול למלאות רק עם רימון, היינו אם הוא ילך למעלה מהדעת, שנקרא רוממות ה'. היינו, שיבקש מה', שיתן לו כח להאמין למעלה מהדעת, בגדלות ה'. כלומר, זה שהוא רוצה רוממות ה', אין הכוונה שהוא אומר, שאם אתה תיתן לי להשיג את רוממות וגדלות ה', אז אני מוכן לעבוד, אלא הוא רוצה, שה' יתן לו כח להאמין בגדלות ה', בזה הוא ממלא את מקום הריקנות, שבה הוא נמצא עתה.

נמצא, שלולי הריקנות, היינו שלולי אם הוא היה עובד בדרך להגיע לדביקות, היינו בהשתוות הצורה, הנקרא בע"מ להשפיע, אלא בבחינת הכלל, שמספיק להם בחינת המעשה שהם מקיימים, אין אלו אנשים מרגישים בעצמם בחינת ריקנית, כנ"ל. אלא שהם מלאים במצות.

אלא דוקא אלו, שרוצים ללכת בבחינת להשפיע, הם מרגישים את הריקנות שבהם, והם זקוקים לגדלות ה', והם יכולים למלאות את הריקנית הזו, דוקא עם רוממות, הנקרא מלאים מצות, כשיעור, שהם מבקשים, שה', שיתן להם כח, שיוכלו ללכת למעלה מהדעת, שזה נקרא רוממות. היינו, שהם מבקשים, שה' יתן להם כח ברוממות, שהיא למעלה מהדעת, בגדלות וחשיבות ה', ולא רוצים שה' יתן להם זה להשיג, היות שהם רוצים להכניע את עצמם, בכניעה ללא תנאי, רק שמבקשים עזרה מה', בשיעור זה הם יכולים למלאות את המקום של ריקנות עם מצות. וזהו "מלאים מצות כרמון"...."


שאלה : אז בשביל מה אנחנו צריכים מצוות , אם אנחנו צריכים למלאות את עצמנו עם הרגשת הגדלות הבורא ?


שאלה : איך עוזר לנו התכללות בקבוצה ( כל אחד מכניע את עצמו , נכלל באחרים , דואג לשויון וכו' , כל התנאים האלו של האחוד ) להשיג את הגדלות הבורא ?


שאלה : מה הבדל בין גדלות הבורא וידיעת הבורא ?


שאלה : מה קשר בין גדלות הבורא ואמונה מלמעלה מהדעת ?


שאלה : למה במידת הגדלות הבורא או השתוקקות ,היגיעה לגדלות הבורא מביא לאדם תכונת האמונה ?


שאלה : אנחנו לומדים, שכל ההשתלשלות ממעלה למטה ועליה מלמטה למעלה נעשה ע"י מימוש הרשימות . הרשימות הם תמיד באים בזוג ( רשמו דהתלבשות ורשימו דעביות : רשימו דעביות -זה מצב הנוכחי , רשימו דהתלבשות זה מצב הבא , מדרגה הבאה ד'/ג' , ג'/ב' , אם זה ממטה למעלה ) .

איך אני יכול לתאר לעצמי רשימו דהתלבשות , כאמונה למעלה מהדעת ?

איך אני מתאר את זה ואיך אני עובד עם זה ?

אני נמצא במצב הנוכחי ואיך אני יכול לתאר לעצמי מצב הבא , שזה רשימו דהתלבשות ?

איך אני יכול לייצב אותו , שזה תהיה כמו אמונה למעלה מהדעת ?

ע"י איזה מעשים , מחשבות , כוונות , נטיות ?

בקיצור , איך אני מתאר לעצמי המצב הבא שלי , שאליו ,באמת ,אני צריך להשתוקק ?

שזה תהיה השתוקקות אמיתית ודבר האמיתי ולא האגויסטי .

איך אנחנו מייצבים לעצמנו מצב הבא ,שהוא נמצא למעלה מדעתנו , היותר גדול בתכונת האמונה , כי זה ההבדל בין המדרגות ?



שאלה : ההסתרב ( נפילות , ירידות , חושך , הרגשת חוסר עונים ) , המצבים האלו באים ,כדי שאנחנו נמלא אותם באמונה מלמעלה מהדעת , למעלה מאותה הרגשה ,שאז ,אנחנו מרגישים וצריכה להיות מידת האמונה, לפחות, כמו שהיית מידת הידיעה לפני זה בעליה , שלא יהיה מורגש שאני נמצא בעליות או בירידות , אלא , תמיד אני נמצא בשליטת המצבים שלי .

בזמן הגילוי, אז ,יש לי כוח , הואר מאיר במשהו ואני בצורה כזאת עובד . ברור לי ,שיש בשביל מה ולמה ואיך .

משאם כן , אם אני מגיע למצב של חושך , חוסר עונים , אפיסת הכוחות , לא מאיר שום דבר , אז ,כאן זה המקום ,שאני צריך למלאות אותו באמנה מלמעלה מהדעת , למעלה מהרגשה שלי .

איך אני עושה את זה ?

איך אני עושה את זה כך , שבזמנים החשוכים לרצון שלי , לאגו שלי ,אני ממלא אותו בתכונת האמונה ולא מרגיש הבדל בין העליון וירידות ?

כמו שאני מיישר את הזרם , במקום שיהיה זרם החלופי - ישר .

איך אני ממלא את הירידות שלי בכוח האמונה כך , שאני לא מרגיש את הירידות , ההפך, אני שמח שהן באות , כי כאן יש לי מקום לעבודה , שע"י ,דווקא ,אני עולה , שלא החושך פועל עלי ,אלא ,אני ע"י מעלה את עצמי ?

כי אם מגיע הרגשה טובה הידיעה ,אז , אין מה לעשות , אני פועל מתוך זה שאני מרגיש , זאת אומרת ,אני נמצא כחומר ביד היוצר , אני כאן לא יכול לעשות שום דבר , אלא , כל העשייה שלנו היא ,דווקא ,במצבי החושך .

אז איך אני ממלא את המצבים האלו עד המצב ,שאני לא מרגיש שזה חושך בכלום ?


שאלה : מה היא תפילה הנכונה לקבל אמונה מלמעלה מהדעת ?

Smile
חזרה למעלה Go down
yael




מספר הודעות : 582
Join date : 08.11.14

סיכום משיעור בוקר   03.05.2015 חלק א'  ( מאמר "מהו אדם ומהו בהמה, בעבודה" )  Empty
הודעהנושא: Re: סיכום משיעור בוקר 03.05.2015 חלק א' ( מאמר "מהו אדם ומהו בהמה, בעבודה" )    סיכום משיעור בוקר   03.05.2015 חלק א'  ( מאמר "מהו אדם ומהו בהמה, בעבודה" )  EmptySun May 03, 2015 9:51 am

לחיים לאון על היגיעה!
תודה cheers
חזרה למעלה Go down
משה




מספר הודעות : 1140
Join date : 30.10.14

סיכום משיעור בוקר   03.05.2015 חלק א'  ( מאמר "מהו אדם ומהו בהמה, בעבודה" )  Empty
הודעהנושא: Re: סיכום משיעור בוקר 03.05.2015 חלק א' ( מאמר "מהו אדם ומהו בהמה, בעבודה" )    סיכום משיעור בוקר   03.05.2015 חלק א'  ( מאמר "מהו אדם ומהו בהמה, בעבודה" )  EmptyMon May 04, 2015 1:48 am

לחיים לאון
חזרה למעלה Go down
 
סיכום משיעור בוקר 03.05.2015 חלק א' ( מאמר "מהו אדם ומהו בהמה, בעבודה" )
חזרה למעלה 
עמוד 1 מתוך 1
 Similar topics
-
» סיכום משיעור בוקר 25.01.2015 חלק א' ( מאמר "מהו מבול מים, בעבודה " )
» סיכום משיעור בוקר 18.03.2015 חלק א' ( מאמר "מהי מלחמת הרשות, בעבודה - ב" )
» סיכום משיעור בוקר 05.02.2015 חלק א' ( מאמר "מהו למעלה מהדעת, בעבודה" )
» סיכום משיעור בוקר 17.09.2015 חלק א' ( מאמר "מהו "הנסתרות לה' אלקינו" בעבודה" )
» סיכום משיעור בוקר 17.02.2015 חלק א' ( מאמר "מהו מחצית השקל, בעבודה – א'" )

Permissions in this forum:אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
פורום הקבוצה הוירטואלית :: פורום הקבוצה הוירטואלית :: קבלה כללי-
קפוץ אל: