בס"ד
ישיבת מוצ"ש – ישיבה לחברים וירטואלים התומכים בלימוד והפצת חכמת הקבלה
בישיבה הוירטואלית שתתקיים בתוכנת טים ספיק ,(בחדר Hebrew
Speaking frends ) נבצע קריאה הכנה ודיון באמרותיהם של מקובלים ,
בנוסף נעלה על-נס את חשיבות החיבור – נא הכינו עצמכם והתנדבו לקחת חלק בה - לחיים לכולנו
ובהצלחה
הכנה*** בסוף היום חייב לעשות חשבון, זה נקרא "נגלה לנו ולבנינו". מה זה נגלה? נגלה עד כמה שאני עושה פעולות כדי להביא את העולם, דווקא לא את עצמי, את העולם, זאת אומרת שאני עובד על זה, לקירוב עם הבורא. זה אתה יכול לספור.
[...] סיכום חייב להיות. עוד מאמר, עוד פעולה, עוד מעשה. מה אני עשיתי בזה, בכל דבר ודבר. וזה חייב להיות מוחשי, זה חייב להיות כ.. עניתי בבלוג ועשיתי איזה מאמר, ונתתי שיעור, הלכתי לאיזה פעולת הפצה, בקיצור, מה גרמתי להתקרבות העולם לבורא. [חלק א, ד32]
1. קטע לדיוןאז לעשות פעולות, מה שאפשר, בנגלה, כדי לקבל שינויים בנסתר. שהנסתר יהפוך להיות נגלה. לכן החכמה שלנו נקראת "חכמת הנסתר", שאנחנו מגלים אותה. על ידי הפעולות שניתנו לנו בעולם הזה אנחנו מגלים את הנסתר, את העולם העליון.
זה הפלא- איך אפשר שאני, בהמה, יש לי כל, על ידי פעולות מכוונות שלי בעולם הזה, כלפי חברה, כלפי לימוד, כלפי מה שמלמדים אותי, אם אני מבצע גם במה שניתן לי, זה נקרא "בנגלה", אני מלמעלה, מעולם ההוא הנסתר, העליון, מקבל השפעה.
וההשפעה הזאת היא בונה בי תכונות חדשות, רגשות, מחשבות. ואני לאט לאט מצרף לעולם הבהמי שלי הבחנות מהעולם העליון. ההבחנות שאני מצרף אלי מלמעלה הן נקראות "אדם" שבי. וכך אני בונה את עצמי. כך אני מושך חלק הנסתר שהוא הופך להיות בי, אבל רק בי, חלק הגלוי. [חלק א, ד48]
שיר 2. קטע לדיון*** כמו שכותב רב"ש, שאחרי כל חבר אתה צריך לראות את הבורא. לכן "מאהבת הבריות לאהבת ה'", שאתה לא יכול, אתה לא יכול להגיע לאהבת הבורא אם אתה לא מגיע לפני זה לאהבת הבריות. לא מסוגל. זה, רק תדע שזה היינו הך. ואם אתה עדיין לא מגלה אפילו את הבורא, שאלה שאתה לא מגלה אפילו את החבר. אלא יש איזו מין דמות שאתה מצייר לעצמך שהוא עומד לפניך, וזה לא הוא בעצמו, אלא זה מה שאתה מצייר באגו שלך ביחס אליו, או ביחס לבורא. זהו. ואם אתה תתייחס נכון, אז אתה תראה את החבר כחלק מהבורא, ובורא והוא יהיו כאחד, ואתה תתאחד איתם באותו תיקון שעשית כדי להתחבר לחבר.
3. שיר 4. קטע לדיון*** הפעולות אין בהם שוני: לעזור לחברים, לספר להם על גדלות, ככה לעורר אותם, לסדר שולחנות, מטבח, כל מיני דברים, הפצה. גם מי שמתחיל וגם מי שנמצא כבר עשר שנים יכולים לעשות כמעט אותו דבר. הכוונות לאט לאט מתגלות, ובדרך כלל מתגלות ככוונות אגואיסטיות, ואז האדם איכשהו מתקן אותן. ותיקון הכוונות הוא רק על ידי המאור המחזיר למוטב, כאן אנחנו לא יכולים לעשות כלום.
אם על הפעולות אני יכול ללמוד מאחרים ואני ארצה לעשות כמוהם כדי לזכות לאהדה, לחיבור, ליחס יפה אלי וכן הלאה, אז פעולות אני יכול לשנות. כוונות אני לא יכול לשנות. זה רק מתוך חיבור בינינו באמת, והמאור המחזיר למוטב שמופיע דרך החיבור, דרך מרכז החיבור. אז כאן זה עניין של ה"נסתרות לה' א-לוהינו" לתקן, וה"נגלות לנו ולבנינו" לעשות. [חלק א, ד4]
שיר 5. קטע לדיון***תלמיד: הפנימי נסתר מאיתנו. האם אנחנו יכולים לעשות את הפעולות החיצוניות ביתר דיוק, כדי להשפיע יותר איכותי על החלק הנסתר?
יש לנו השפעה על הנסתר מוחלטת, על ידי הנגלה. כי כתבו לנו את הנוסחאות, איך אנחנו קושרים את הנגלה, שאנחנו יכולים לבצע, לנסתר, שאנחנו לא יכולים לנגוע בו. נתנו לנו את הנוסחאות. אתה עושה זה וזה וזה, אתה פועל על הנסתר. אז כבר זהו, יש לך הכול ביד. אתה לא יכול להתלונן שאין. "איך אני משפיע על האור העליון? שהוא יכול לסדר לנו משהו. לפני זה אין כלום. והבורא זה מנותק. והעולם העליון מיהו, מהו"? וכן הלאה. נתנו לך מפתחות ביד. אתה לא יכול אחרי זה להתלונן.
שיר 6. קטע לדיון*** צריך לעשות לעצמו איזו תוכנית מה לעשות: להתחבר לחברים, להשפיע לחברה, לעזור להם בכל מיני מעשים מה שהם עושים. המעשים הגלויים, כן? המעשים הגלויים. ותמורת זה הוא צריך לדרוש, לא לעשות סתם. צריך לדרוש. מה דורש? שתבוא כוונה נכונה, הלב ייפתח, ירגיש איזשהן הבחנות חדשות בטבע שלו שלא היה יכול להרגיש קודם, כי לב שלו היה כבהמה. והוא רוצה שהלב ייפתח וירגיש קצת מהבורא.
שיר לסיום!!!!! שבוע מטרתי ומחובר לכולם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!