"...הנה כתוב "אין עוד מלבדו", שפירושו, שאין שום כח אחר בעולם, שיהיה לו יכולת לעשות משהו נגדו יתברך. ומה שהאדם רואה שיש דברים בעולם שהם מכחישים פמליא של מעלה, הסיבה היא, מטעם שכך הוא רצונו יתברך. וזהו בחינת תיקון, הנקרא "שמאל דוחה וימין מקרבת". כלומר, מה שהשמאל דוחה, זה נכנס בגדר של תיקון. זאת אומרת, שישנם דברים בעולם, שבאו מלכתחילה על הכוונה להטות את האדם מדרך הישר, שעל ידיהם הוא נדחה מקדושה. והתועלת מהדחיות הוא, שעל ידם האדם מקבל צורך ורצון שלם, שהקב"ה יעזור לו, כי אחרת הוא רואה שהוא אבוד. לא די שלא מתקדם בעבודה, רק הוא רואה, שהולך אחורה. היינו, אפילו שלא לשמה אין לו כח לקיים את התו"מ. שרק ע"י התגברות אמיתי על כל המכשולים למעלה מהדעת הוא יכול לקיים את התו"מ. ולא תמיד יש לו כח ההתגברות למעלה מהדעת. אחרת, הוא מוכרח לנטות חס ושלום מדרך ה', אפילו משלא לשמה. והוא, שתמיד אצלו הפרוץ מרובה מהעומד. היינו, שהירידות הם הרבה יותר מהעליות. ולא רואה בזה שיקח סוף המצבים האלה, והוא ישאר תמיד מחוץ לקדושה. כי הוא רואה, אפילו כקוצו של יוד קשה לו לקיים, רק בהתגברות למעלה מהדעת. אבל לא תמיד הוא מסוגל להתגבר. ומה יהיה הסוף?
אז הוא בא לידי החלטה, שאין מי שיכול לעזור, אלא הקב"ה בכבודו ובעצמו. וזה גורם, שיקבע בליבו תביעה אמיתית, שה' יפתח את עיניו ולבו, ויקרבו באמת לדביקות ה' בנצחיות…"
שאלה : אם אנחנו אומרים ,שאין עוד מלבדו , אז ,מה זה נקרא דבקות , שהנברא דבוק בבורא ?
שאלה : איך אני מבטא אין עוד מלבדו ב "אורייתא וקב"ה וישראל חד הוא" ?
מה זה ישראל ?
מה זה "אורייתא ?
מה זה קב"ה ?
מה זה להיות כאחד ?
כאחד זה להיות בדבקות , איפה זה מתבטא ?
זאת אומרת, במימוש אין עוד מלדבו זה :
ישראל זה אדם , כל אחד מהקבוצה
"אורייתא - זה ,מה שבא מאור המחזיר למוטב ומחבר אותנו יחד
קב"ה - זה ,מה שמתגלה ,בתוך החיבור בינינו
זאת אומרת , אנחנו כל הזמן צריכים ללכת עם המצב הזה ולא להפרד מהמצב הזה - אדם , קבוצה , בורא ,שמתגלה בתוך הקבוצה
שאלה : מה זה נקרא ,שמתקרבים למצבים האלו , להיות בחיבור בלא לשמה ובשמה ?
מה זה נקרא לשמור ב "אורייתא וקב"ה וישראל חד הוא" שלא לשמה, ואותו דבר לשמור בלשמה ?
שאלה : איך אני בודק למעשה , אני נמצא בלא לשמה, או, אני נמצא בלשמה ?
שאלה : איך אני בדיוק בודק ,שאני נמצא בלשמה ?
משתוקקים לזה . מהם התנאים ( אני , קבוצה , בורא זה ,בעצם, הכל , כל המציאות בזה ), שאני נמצא בלשמה ?
איך אני צריך לקבוע כאן צורת הקשר , יחסים , סיבה לפעולה , מטרה , תוצאה מפעולה , כל הדברים איך אני קובע , שאם ככה אעשה, אז, זה יהיה לשמה ?
שאלה : איך אני מגיע למצב ,שאני לא נפרד מהמצב האמיתי היחידי , שזה דבקות - "אורייתא וקב"ה וישראל חד הוא" ?
הגעתי ,מצאתי משהו , בהתאם למצב שלי , מצאתי - איך אני לא נפרד ממנו ואפילו ,אולי ,מוסיף ?
ע"י מה ?
שאלה : אומרים, שזה ע"י ערבות , אז ,מה הוא הקשר בין ערבות ואין עוד מלבדו ?
אם אני חושב ,שזה תלוי בחברים , האם זה מהפר את הכלל , החוק המרכזי , שזה אין עוד מלבדו ?
תלוי משהו בחברים גם כן ?
בי לא תלוי , אני צריך להגיד הכל מהבורא , אבל ,כאן אני צריך להגיד כאילו ,שחוץ מהבורא גם מחברים , אם זה חוק הערבות , גם "איש את רעהו יעזורו " וכו' . איך זה בא יחד , באותו נתיב עם אין עוד מלבדו ?
זאת אומרת ,הערבות היא סה"כ אנחנו צריכים ,כדי לבנות כלי לגילוי בורא , שאם אנחנו מתאחדים , אנחנו נותנים צורה בקשר בינינו כזאת ,שהיא נקראת בורא ( בו-רא ) , כי אין בורא ללא נברא , אנחנו בונים אותו , לכן ,עשירייה , אנשים ,שמתחברים בכל מני צורות ,למרות האגו , כל זה נותן צורה לבו-רא
שאלה : איך אנחנו אחר כך מחזיקים ,כדי לא להפרד ורק להתקדם בצורה הזאת ?
שאלה : איך אני משתדל לצרף למצב אין עוד מלבדו , שהשגתי ,כל מה שעברתי בחיים , כל מה שיש בעולם , כל מה שעד כה אני מבין , מרגיש , הכל זה נכלל באין עוד מלבדו : החיים שלנו , יסטוריה שלנו , כולל דברים הגרועים ביותר ?
איך אני מסדר את זה כך ?
באיזו צורה זה נכנס ומוסיף לדבקות לאין עוד מלבדו , אם אני מצרף כל העבר ( כל ,מה שבראש שלי, נקרא עבר ) ?
שאלה : איך אני מכוון את עצמי לעתיד בכל רגע , לקבל מה שמתרחש , זאת אומרת , מה שמתגלה בכלי שלי , ברצון שלי - זה נקרא ,שאני חי , שאני מרגיש את החיים , איך אני מקבל את זה כל הזמן כאין עוד מלבדו ?
איך אני בטוח ,שמכאן והלאה הולך ישר להיכל מלך -"אורייתא וקב"ה וישראל חד הוא" ?
מה היא ההכנה , לא רק הכנה ,אלא ,שאני כל הזמן מתוך יסוד הזה בטוח ,לא טועה ומתקדם נכון ?
מה יכול לייצב אותי ב "אורייתא וקב"ה וישראל חד הוא" ?
מה כאן הנתון ,שיכול להשתנות ולהעלם ואז מהפר לי את המצב "אורייתא וקב"ה וישראל חד הוא" , האיחוד ואז אני נעלם מכל העיקרון הזה אין עוד מלבדו ונופל אל תוך הרצון הרגיל שלי , לתוך הדמיון ,שנקרא חיים ?
שאלה : איך אנחנו נגיע להחלטה ,שרק מידת חיבור בינינו היא קובעת מצב העולם , מצב המציאות ? כתוב , ש "מכריע את עצמו ואת כל העולם כולו לכף זכות" ,אז ,מתוך זה .
איך, אם אנחנו יוצאים ממידת חיבור בינינו , זה מייד משפיע על כל המציאות וההפך ?
שאלה : באיזה תנאי אנחנו נרגיש ,שאנחנו משנים את המציאות , מצב של כל העולם ?
מה הוא התנאי ,שכך נרגיש ?
במידה ,שאני מרגיש ,שהעולם הוא אני , שלי , ממש שלי , במידה הזאת ,אני מרגיש איתו חיבור , ערבות ,או, שאני קובע מצבו . חייבת להיות הרגשה פנימית ,שזה שלי , זה אני , זה כלי שלי
שאלה : מאיפה אני אקח כוח להצדיק מכאן והלאה ,להחזיק באין עוד מלבדו , שזה הבורא מצייר בי את הצורה הזאת , את התמונה הזאת ואני וחברים והוא זה ציור ,שבא ממנו ואני צריך להיות דבוק עם המבצע , שאין עוד מלבדו ?
שכל מחשבה ,שבאה חוץ מזה , היא כדי שאני אזהה אותה כזרה ואתקן , איך אני כל הזמן מחזיק את עצמי ע"מ לחזק כל הזמן את העיקרון הזה אין עוד מלבדו ?
מאיפה ניקח כוח ?
שאלה : זאת אומרת ,בעצם, היית צריך להשקיע בבורא , כי הוא קובע רגע הבא ווודאי ,שהוא חייב לנתק אותי ,כדי שאני אתקדם הלאה , לאין עוד מלבדו יותר חזק , אז ,הוא צריך לגלות בי יותר ויותר רצונות יותר כבדים וכדי לחזור מהר אני צריך להשקיע בו .
מה זה נקרא להשקיע בבורא ?
אין יותר במי , כן ?
אז מה הוא עשה , כדי שאני אשקיע בו , אני אשקיע בחברה , כן ?
מה זה נקרא להשקיע בחברה , כדי שבהכבדת הלב , בניתוק מאין עוד מלבדו , אני מייד נזכר וחוזר ? שהחברה מייד מחזירה אותי בחזרה , עשה לי תיקון . איך אני עובד כך כל הזמן עם החברה :
משקיע בה בעלייה
היא מחזירה אותי בירידה וכך כל הזמן וקדימה ,
שמאל ימין , שמאל ימין , ככה זה הולך ?
איך לתאר את הדבר הזה בבקשה ?
שאלה : בואו ,אנחנו עכשיו נציין ,כמה נקודות באותו עיקרון אין עוד מלבדו :
איזה מצב יש ב "אורייתא וקב"ה וישראל חד הוא" או שאין עוד מלבדו במצב של
ירידה למצרים
מצרים
יציאה מהמצרים
קבלת התורה
כניסה לארץ ישראל
ועוד כאלו דברים
איך אנחנו יכולים לראות יסטוריה שלנו כולה בתוך הכלל אין עוד מלבדו או "אורייתא וקב"ה וישראל חד הוא" ?
למה צורת החיבור מסויימת במצב "אורייתא וקב"ה וישראל חד הוא" היא נקראת ירידה למצרים , נקראת יציאה מהמצרים , זה הכל אופי , צורה של החיבור , אין יותר ,אז ,למה זה ככה נקרא ?
בוא נגיד ,יציאה מהמצרים , מה זה באין עוד מלבדו ולמה זה ככה נקרא ?
שאלה : מה זה נקרא שליטת הפרעה באין עוד מלבדו , הרי פרעה אומר ,שאין מלך ,חוץ ממני , " מי ה' אשר אשמע בקולו ? " אתם שייכים לי , דבוקיים , עם ישראל , אחד בתוך המצרים , הכל בסדר גמור , בתוך שליטה שלי , אז , מה היא הבעיה ?
מה חסר בשליטת הפרעה ,שדווקא צריכה להיות שליטת הבורא במקומו ?
מה יש , הוא נותן אין סוף , הכל מה שרוצים ?