בס"ד
ישיבת מוצ"ש – ישיבה לחברים וירטואלים התומכים בלימוד והפצת חכמת הקבלה
בישיבה הוירטואלית שתתקיים בתוכנת טים ספיק ,(בחדר Hebrew
Speaking frends ) נבצע קריאה הכנה ודיון באמרותיהם של מקובלים ,
בנוסף נעלה על-נס את חשיבות החיבור – נא הכינו עצמכם והתנדבו לקחת חלק בה - לחיים לכולנו
ובהצלחה
הכנה*** עלינו לא לשכוח שמצד הבורא אין שינוי, השינוי הוא בנברא. יש הסתר, זאת אומרת אני מסתיר את הבורא. יש איזשהו שינוי באופן שלו שהוא מתייחס אלי כביכול, אצלי משתנים הדברים. אין שום שינוי מחוצה לי, אלא רק בתוך הרצון לקבל שלי יש שינויי האופנים שלו לכל מיני צורות, תכונות, פניות, צדדים, אבל לא שבבורא יש שינוי.
לכן כל מה שאנחנו משייכים לבורא, שההוא ישתנה, שהוא ייראה לי כך או אחרת, כל הדברים האלה הם פנייה לשינויים בתוכי בלבד. ואסור לנו לשכוח על זה, אחרת אנחנו כבר מכוונים למשהו אחר. לא חסר לי כלום אלא רק לכוון נכון את עצמי. וכל השינויים יכולים להיות רק בי. [חלק א, ד24]
1. קטע לדיוןכל העצות אנחנו צריכים ללמוד אותן בין אדם לחברו. אין לנו שום סיכוי לעשות משהו חוץ מזה. ולהשתדל לבצע רצון העליון. אני לא יודע מה זה רצון העליון, שזה רצון של הבורא, להגיע לדבקות, לאהבה, זה דברים אולי גדולים. אבל אם יום יום אני מבצע מה שהוא אומר לי בקשר עם החברים, הוא רוצה שכל הנבראים יבואו לדבקות, אני משתדל לעשות כל יום עוד איזה צעד אפילו קטן. הוא רוצה שידיעה עליו תתפרסם בכל העולם, אני משתדל בכל יום לעשות זאת וכולי וכולי.
שיר 2. קטע לדיון אנחנו התאספנו כאן כדי לבנות חברה שכל אחד יוכל להשפיע זה על זה במעשים מגולים, שעל ידי זה החלק הנסתר שלנו, שאנחנו לא יכולים להשפיע עליו, אנחנו לא יכולים לשלוט עליו, שאנחנו נוכל לעורר כוח חיצון, שהוא ישפיע על החלק הנסתר שבנו, על הרצון שלנו, על הנשמה שלנו, על הכוונה שלנו, וישנה אותו.
אז לכן אנחנו מתחברים יחד, כי דרך החיבור אני יכול להשפיע על הלב שלי, על הנסתר שבי.
עד כמה שאני משפיע לאחרים בחיצוניות, יש לי סיכוי שאני מקבל דרכם מהבורא השפעה על הפנימיות שלי.
3. שיר 4. קטע לדיוןבסוף היום חייב לעשות חשבון, זה נקרא "נגלה לנו ולבנינו". מה זה נגלה? נגלה עד כמה שאני עושה פעולות כדי להביא את העולם, דווקא לא את עצמי, את העולם, זאת אומרת שאני עובד על זה, לקירוב עם הבורא. זה אתה יכול לספור.
[...] סיכום חייב להיות. עוד מאמר, עוד פעולה, עוד מעשה. מה אני עשיתי בזה, בכל דבר ודבר. וזה חייב להיות מוחשי, זה חייב להיות כ.. עניתי בבלוג ועשיתי איזה מאמר, ונתתי שיעור, הלכתי לאיזה פעולת הפצה, בקיצור, מה גרמתי להתקרבות העולם לבורא.
שיר 5.קטע לדיוןכמו שכותב רב"ש, שאחרי כל חבר אתה צריך לראות את הבורא. לכן "מאהבת הבריות לאהבת ה'", שאתה לא יכול, אתה לא יכול להגיע לאהבת הבורא אם אתה לא מגיע לפני זה לאהבת הבריות. לא מסוגל. זה, רק תדע שזה היינו הך. ואם אתה עדיין לא מגלה אפילו את הבורא, שאלה שאתה לא מגלה אפילו את החבר. אלא יש איזו מין דמות שאתה מצייר לעצמך שהוא עומד לפניך, וזה לא הוא בעצמו, אלא זה מה שאתה מצייר באגו שלך ביחס אליו, או ביחס לבורא. זהו. ואם אתה תתייחס נכון, אז אתה תראה את החבר כחלק מהבורא, ובורא והוא יהיו כאחד, ואתה תתאחד איתם באותו תיקון שעשית כדי להתחבר לחבר.
שיר 6. קטע לדיוןתחשבו לכיוון זה, אז זה יהיה לכם יותר ברור. זה עד כדי כך מוחשי ומעשי שאין לנו לאן לברוח. לכן כל המתן תורה זה "ואהבת לרעך כמוך" וזהו. עזוב את הבורא, הוא עומד אחרי כולם. זהו. אם תתייחס אליו, אף פעם לא תגיע אליו. אם תתייחס לחברים, בידיעה שאחריהם הוא עומד, ובמידה כזאת שבמקום כל חבר וחבר נמצא בורא, אז יש סיכוי שבאמת תשבור את עצמך, תתחבר עם אחרים ותתאחד בהם עם הבורא. זהו.
ובינתיים אתה רואה לא את החברים, אתה רואה את מה שאתה מתאר בעצמך על כל אחד מהם, שאלה הדמויות הגשמיות, האגואיסטיות, שאתה לא רואה נכון שום חבר וחבר. כי חבר זה לא חבר, זו תכונת הבורא, או תכונתך, מתוקנת או מקולקלת, שעומדת ביניכם, ביינך לבורא. ככה זה כל העולם, במיוחד החברים
שיר לסיום!!!!!!שבוע טוב ומטרתי לכולם!!!!!!!!!!!!!!!!