פורום הקבוצה הוירטואלית
האם אתה רוצה להגיב להודעה זו? אנא הירשם לפורום בכמה לחיצות או התחבר כדי להמשיך.
פורום הקבוצה הוירטואלית

חברים מכל הכלי הוירטואלי מוזמנים להתחבר יחד לשם גילוי תכונת ההשפעה בעולם.

אינדקסאינדקס  Latest imagesLatest images  חיפושחיפוש  הרשםהרשם  התחבר  

סיכום משיעור בוקר 20.05.2015 חלק א' ( מאמר "עשה לך רב וקנה לך חבר - ב'" ) 31 דקות

Go down 
4 posters
מחברהודעה
לאון-נחום

מספר הודעות : 470

סיכום  משיעור בוקר   20.05.2015  חלק א'  ( מאמר "עשה לך רב וקנה לך חבר - ב'"  ) 31  דקות  Empty
הודעהנושא: סיכום משיעור בוקר 20.05.2015 חלק א' ( מאמר "עשה לך רב וקנה לך חבר - ב'" ) 31 דקות    סיכום  משיעור בוקר   20.05.2015  חלק א'  ( מאמר "עשה לך רב וקנה לך חבר - ב'"  ) 31  דקות  EmptyWed May 20, 2015 7:18 am

"...בענין שדברנו במאמר א' [תשמ"ה] יש להרחיב קצת פרטים.

א) יש להבחין , בין אדם למקום. ב) בין אדם לחבירו. ג) בין אדם, לשאר בני אדם שאינם חברים שלו, אבל יחד עם זה, יש בחינה שאנו אומרים, חברים כל ישראל.

אנו מוצאים פעם בלשון "עשה לך רב, וקנה לך חבר", שזהו דרך התיקון, ופעם בלשון "והוי דן את כל האדם, לכף זכות" ( אבות פרק א'). ויש להבין מהו הפירוש, "עשה". ומהו הפירוש "קנה". ומהו הפירוש, "הוי דן, לכף זכות".

ענין "עשה", צריכים לפרש, שזה בא להוציא, מבחינת השכל, כי בדבר שאין השכל מבין אם כדאי לעשות את הדבר, או לא. אם כן, איך שייך להכריע, מה שטוב לי, או להיפוך, אם בבחינת השכל, הם שוים, אז מי מכריע להאדם את מה כדאי הוא לו לעשות, אלא בבחינת המעשה הוא יכול להכריע.

כי צריכים לדעת, כי בפני האדם, עומדים שני דרכים: לעבוד בעמ"נ להשפיע. או לעבוד בעמ"נ לקבל. יש חלקים בגופו של אדם, שאומרים לו, שיותר תצליח בחיים שלך אם אתה תעבוד בעמ"נ להשפיע: ודוקא באופן כזה תהנה בחיים שזה טענת יצר הטוב כמו שאמרו חז"ל, "ואם אתה עושה כן אשריך בעוה"ז וטוב לך לעוה"ב".

וטענת היצה"ר, הוא להיפוך, שיותר טוב ויותר כדאי לעבוד בעמ"נ לקבל. ואז רק הכח, הנקרא מעשה, שהוא בחינת למעלה מהדעת, הוא המכריע ולא השכל וההרגש, לכן עשיה נקרא למעלה מהדעת ולמעלה מהטעם. שזהו הכח הנקרא אמונה שהוא נגד השכל.

ו"קנה" הוא בתוך הדעת. שמדרך העולם שהאדם רוצה מה שהוא לקנות, אז הסוחר מראה לו הסחורה, והוא עומד על המקח, אם כדאי לו לתת המחיר מה שהסוחר דורש, ואם הוא לא רואה את הכדאיות, אז הוא לא קונה. נמצא שענין "קנה" הוא בתוך הדעת.

ועכשיו נבאר ענין רב, וענין חבר. שענין חבר, נקרא לפעמים, חברה, שמתחברין ורוצים להיות, חיבור-אחד, שזה יכול להיות ע"י השתוות הצורה, שהוא באופן שכל אחד דואג באהבת הזולת. נמצא שעי"ז מתאחדים והיו לאחד.

לכן כשנתיסדה, איזה חברה, שיהיו לקבוצה אחד, אז רואים אלו אנשים שעלו בדעתם לעשות חברה כזאת אז מחפשים בדרך כלל, אנשים שיתאימו זה לזה, בדיעות ובמידות, שהם רואים, פחות או יותר, שיש להם קצת השתוות - אחרת אין הם מקבלים אותם לתוך קבוצה כזאת מה שהם רוצים ליסד. ולאח"כ, מתחילה העבודה של אהבת חברים.

אבל אם מלכתחילה, היינו אם עוד מטרם שנכנסו להחברה לא היו להם השתוות עם מטרת החברה, אין כבר מה עוד לצפות שיצא משהו מהחיבור הזה, אלא אם מטרם שהם נכנסו לתוך החברה היו ניכר שיש פחות או יותר השתוות, אז שייך לומר שהם מסוגלים להתחיל לעבוד בעבודת של אהבת הזולת.

בין אדם למקום

הנה בין אדם למקום, מתחיל הסדר מקודם עשה לך רב, ואח"כ קנה לך חבר. היינו שמקודם האדם צריך להאמין למעלה מהדעת שהבורא ית' הוא רב, כמ"ש בזהר (דף קפה אות קצא ובהסולם): "היראה שהיא עיקר הוא שהאדם יירא מפני אדונו, משום שהוא רב ושליט".

ובשיעור שהוא מאמין בגדלות ה' הנקרא רב, באותו שיעור יש לו כח לתת לבחינת קנה, היינו לקנות עם ויתורים על אהבה עצמית בכדי לבוא לידי השתוות הצורה, שנקרא בחינת דביקות בה' שזה נקרא חבר, שהוא בחינת חיבור עם ה', כמו שקונים דברים גשמיים מוכרחים לוותר על כסף או כבוד או סתם יגיעה, בכדי להשיג משהו, כמו כן כשאדם רוצה לקנות התחברות עם ה', הוא מוכרח לעשות ויתורים על אהבה עצמית, כי אחרת אין לבוא לידי השתוות הצורה.

ובשעה שאדם רואה, שאין הוא מוכשר לעשות ויתורים בכדי לקנות את ההשתוות הצורה, אין זה מטעם שהוא נולד, בתכונת של חלש אופי, לכן אין הוא יכול להתגבר על אהבה עצמית שלו. אלא החסרון הוא בענין עשה לך רב, היינו שהוא לא עובד בענין אמונה, כי, כפי החשיבות, שיאמין בגדלות ה', בשיעור זה יש לו כח לעשות ויתורים.

ועוד יותר מזה, האדם צריך לדעת, אם הוא רוצה לשקול את שיעור האמונה שלו, הוא יכול לראות זה במידת שיעור הויתורים שהוא יכול לעשות בעניני אהבה עצמית אז ידע כמה שיעורו בעבודת האמונה, למעלה מהדעת, וזה נוהג בין אדם למקום…"

שאלה : אם באים לשיעור אחרי השתדלות להתחבר וגילוי הטבע ( וויקוחים וכו' ) במה אנחנו יכולים לסייעה לכוח עליון לתקן את הטבע ,שמתפרץ בעבודה ?

תשובה : אם אנשים עובדים נכון ומתגלה בהם רע וחושך , דחיה הדדית, יא אכפתיות לפחות , זלזול זה בזה , אדישות , אדם מרגיש כאשר הוא קם בבוקר, אין בראש שלו לא חבר , לא קבוצה ולא בורא ,אלא, מה יש לו ?

מרגיש, מה שחסר לו , אישית ( פיזית ורוחנית ) . אם יש לו הכנה נכונה וטובה ,אז ,הוא מתחיל להלחם נגד זה -

הוא מתחיל להודות על זה ,שיש לו חוץ מרצון לקבל , שדורש משהו לעצמו , יש לו גם כן הבחנה כזאת , שכל זה ניתן לו כדי לסדר את עצמו נכון . זאת אומרת , באמונה מלמעלה מהדעת עכשיו להתחיל להגדיל רוחניות יותר למעלה מהחומריות ,מה שיש לו . כך גם עם הקבוצה , חברים , עם כולם .

כאשר הוא מגיע לשיעור ואין לו כלום ולב שלו קר, סגור , כמו אבן , אין לו שום יחס ללימוד , זולת , לבורא , לחברים , לקבוצה , לרב , להכל , אז , הוא צריך להבין שיש לפניו עכשיו יכולת להגיע למדרגה טובה . לגמרי , לגמרי הפוך ממה שהוא מרגיש ולא חשוב ,שהוא לא יכול לעשות חשבון הקטן בראש והלב שלו לא יכול להתפעל משום דבר , הוא לגמרי יבש . אלא , דווקא ממצבים כאלו אנחנו יכלים לצפות לעליה טובה ואז צריכים להתחיל להתגבר יחד עם החברה : להתכלל בהם , להכניע את עצמו כלפיהם, לקבל מהם תמיכה .

אבל ,חברה גם כן רואה ,שכולם כאלו ,שאין להם שום דבר בלב . תסתכל היום כולם יושנים , רדומים , אמצע שבוע ,ישנה עייפות מתחילת השבוע ועדיין לא רואים את הסוף השבוע , הכל יבש , אין התעוררות , שמחה , תחושות בלב ,וויברציות כאלו - אין . דווקא ,המצבים האלו הם מצבים טובים , דווקא, כאשר בן אדם מרגיש שאין לו כלום , זה טוב מאוד . הוא צריך להרגיל את עצמו כך לחשוב ולהיות בשמחה דווקא . עכשיו ,כאשר אני ריק לגמרי , אני יכול להוולד מחדש בדרגה גבוהה ואני צריך עכשיו להתחיל לראות את החברים ( בכמה שאפשר לתאר אותם ) כגדולים , חשובים , שיש בהם הכל ( ובאמת יש , אפילו שהם לא מרגישים ) . אלא ,אם אני עכשיו מסדר את עצמי כלפיהם, אז ,אני יכול להתפעל ממה שתמון בהם , אומנם שהם עדיין לא היגיעו לגילוי הזה, אבל ,אני יכול לגלות דרגה שלהם , שתבוא אליהם אחר כך ואני יכול לגלות אותה עכשיו , כמו רבי יוסי בן-קסמא. איך ?

בזה ,שאני נכנע כלפיהם ,אז ,אני מגלה מצבם העתידי וכך אני מתעלה ואז מה יכול לקרות ?

אז אני יכול לראות אותם יושבים בישיבה של מעלה לומדים סודות התורה ואני אראה את עצמי ( שנכנס ביניהם יוישב , לומד גם כן יחד איתם בגלל שהעלתי אותם לדרגה כזאת גבוהה , אני עכשיו יכול להצטרף אליהם, כדי ללמוד מאותה דרגה . אז , המצב הוא מאוד טוב , הכל תלוי באדם ,איך שהוא עובד כנגד האגו , כדי לעלות את החברים וכך מתעוררים

שאלה : אנחנו הרבה פעמים מוצאים את עצמנו כדורשים מהבורא חיבור , הדרישה מול הבורא היא לא פוגמת ביראה ?

תשובה : אני לא יודע ,אבל ,העיקר לא לעזוב . אתה יכול לדרוש ממנו מה שאתה רוצה , יכול להתיחס אליו ,איך שאתה רוצה , רק לא להתנתק , זה הכל

תלמיד : אני שואל האם זה פוגם

רב: יכול להיות , אני לא יודע … אז פוגם . היראה כלפי הבורא ( אנחנו לא מדברים על היראה האגויסטית ) היראה זה ,האם אני באמת לא מתנתק מלחשוב, איך לעשות נחת רוח , איך כל הזמן לפרגן לו , כל הזמן לתת , להיות בנתינה . בדאגה שלי על כזאת נתינה אני מתחיל להרגיש, איך ממנו ( באור החוזר שלי ) מתלבש באור חוזר שלי אור ישר ( יחס שלו אלי ) - זה בעצם היראה , זה אותו היסוד , שממנו אני מפעיל את האור החוזר ( היחס שלי אליו ) .

שאלה : כתוב "כי, כפי החשיבות, שיאמין בגדלות ה', בשיעור זה יש לו כח לעשות ויתורים.

" ואמור להיות הפוך ?

תשובה : במידה, שאני מתרשם , לא יודע מאיפה , מגדלות הבורא , במידה הזאת, אני יכול לעשות ויתורים ואחרת על סמך מה אני עושה ?

תלמיד : אז , איך מגיעים לגדלות ה' ,אם לא עשיתה ויתורים ?

רב: ההפך - אם אין לי גדלות ה' ,איך אני עושה ויתורים ?

תלמיד : אז השאלה היא ,איך אדם מגיע לגדלות ה' ?

רב: זאת השאלה , אני מסכים . נגיד ,סביבך כל הסביבה מדברת על הגדלות ה' ואתה מתרשם ...וזה נותן לך כוח להשפיע

תלמיד : לפי מה מגיעים לגדלות ה' ?

רב: לא מתוך זה שאתה מגלה את הגדלות שלו , כי אז אתה נמצא ברצון לקבל וממלא אותו … עד כמה שאתה מעריך כוח ההשפעה , את התכונת ההשפעה לאומת כוח הקבלה , לפי זה אתה יכול לפעול בהשפעה , לפי זה יש לך יכולת להגיד משהו על הגדלות ה' . אבל ,לא בכלים דקבלה אתה מקבל את זה . ,אם בכלים דקבלה, אז , אתה עובד מתוך גדלות , בסדר , זה כמו מכל מילוי בכלים דקבלה

שאלה : הוא כותב , שאני יכול לעשות ויתורים ,אז ,אני יכול לקנות חבר . בשלב ,שעוד לא הגענו לכלים של השפעה , למה אנחנו לא יכולים לעשות השתוות צורה , לקנות חבר מתוך אהבה עצמית

תשובה : יש כאלו מלא קבוצות , חברות - הוא מדבר כאן על השתוות הצורה בתכונת ההשפעה ולא בתכונת הקבלה , למעלה מהאגו גם כן ישנה השתוות הצורה …

אומרים ,שיש דבר כזה רצון להשפיע - אני לא מבין את זה . אלא ,אומרים לי כך , אתה לא יכול להיות ברצון להשפיע , כי זה הבורא , אבל ,אתה יכול לסדר את עצמך בתוך רצון לקבל שלך ,שהוא תמיד נשאר וזה אתה , זה כל הבריאה שלך , אלא , אתה יכול לעבוד עם הרצון לקבל שלך ,כאילו שהוא רצון להשפיע . צריכים לעשות עליו כמה תיקונים , שינוים , תוספות ואז הוא יעבוד ,כמו רצון להשפיע ועל השינויים האלו אנחנו מדברים . עד שהרצון לקבל שלי יקבל ליבושים האלו ( של אור חוזר ) ואז הוא יראה את עצמו ,כמו רצון להשפיע ,שהוא נקרא בורא . זה הכל , על זה מדובר .

אז , על הרצון לקבל שלי הרגיל אנחנו לא מדברים , זה ברור לנו עכשיו ,אנחנו מדברים, איך אני מתעלה וקונה , רוכש ליבושים חדשים ,שהם נותנים לי כל מני ביטוים של רצון להשפיע וע"י ליבושים האלו אני מתחיל לגלות את הבורא , לפי השתוות הצורה

איך אני יכול להגיע לבורא בלבושים שלי ?

אומרים ,מאהבת הבריות לאהבת ה' .

נתנו לך עולם הזה ואתה יכול לעשות כאן תרגילים ואם אתה יכול להתיחס לא לכל האנושות, אלא, לחברה ( ששם אתה תמצא אנשים כמוך ) ,אם אתם משתדלים לבנות יחסים כאלו , שאתם כאילו מתיחסים אחד לשני בהשפעה ( שכל אחד מתלבש בלבוש של המשפיע ), אז , לפי המאמצים האלו אתם יכולים למשוך מאור ( זה נקרא תורה ) . אם אתם יחד עושים כאלו מאמצים אחד כלפי השני ומבקשים תיקונים באמת ( ,שיהיה רצון להשפיע על פני רצון שלכם ,אז , יוצא שהלבושים האלו הם פתאום באים , פתאום אתם רואים ,שזה כבר לא משחק , אלא ,זה הופך להיות לטבע שלי

Smile
חזרה למעלה Go down
yael

מספר הודעות : 582

סיכום  משיעור בוקר   20.05.2015  חלק א'  ( מאמר "עשה לך רב וקנה לך חבר - ב'"  ) 31  דקות  Empty
הודעהנושא: Re: סיכום משיעור בוקר 20.05.2015 חלק א' ( מאמר "עשה לך רב וקנה לך חבר - ב'" ) 31 דקות    סיכום  משיעור בוקר   20.05.2015  חלק א'  ( מאמר "עשה לך רב וקנה לך חבר - ב'"  ) 31  דקות  EmptyWed May 20, 2015 7:30 am

לחיים לאון תודה!!!
חזרה למעלה Go down
שלומי

מספר הודעות : 362

הודעהנושא: Re: סיכום משיעור בוקר 20.05.2015 חלק א' ( מאמר "עשה לך רב וקנה לך חבר - ב'" ) 31 דקות    סיכום  משיעור בוקר   20.05.2015  חלק א'  ( מאמר "עשה לך רב וקנה לך חבר - ב'"  ) 31  דקות  EmptyWed May 20, 2015 4:22 pm

- לחיים -
חזרה למעלה Go down
משה

מספר הודעות : 1140

הודעהנושא: Re: סיכום משיעור בוקר 20.05.2015 חלק א' ( מאמר "עשה לך רב וקנה לך חבר - ב'" ) 31 דקות    סיכום  משיעור בוקר   20.05.2015  חלק א'  ( מאמר "עשה לך רב וקנה לך חבר - ב'"  ) 31  דקות  EmptyWed May 20, 2015 10:41 pm

לחיים לכולם cheers
חזרה למעלה Go down

סיכום משיעור בוקר 20.05.2015 חלק א' ( מאמר "עשה לך רב וקנה לך חבר - ב'" ) 31 דקות
חזרה למעלה 
עמוד 1 מתוך 1
 Similar topics
-
» סיכום משיעור בוקר 25.11.2014 חלק א' ( מאמר "עשה לך רב וקנה לך חבר - א'" ) 30 דקות
» סיכום משיעור בוקר 06.01.2015 חלק א' ( מאמר "מאמר לסיום הזהר") 30 דקות
» סיכום משיעור בוקר 03.06.2015 חלק א' ( מאמר "ג' קוים" ) 31 דקות
» סיכום משיעור בוקר 31.03.2015 חלק א' ( מאמר "בא אל פרעה - א'" ) 33 דקות
» סיכום משיעור בוקר 31.08.2015 חלק א' ( מאמר "אין עוד מלבדו") 26 דקות